ne yapsam karar veremedim.

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
17 gün önce birbirleri ile öldüresiye kavga eden ve birbirlerinin yanında tek yavrularınada zarar veren çiftimin erkeğini ayırmıştım.dişi yavruyu bayağı bi büyüttü fakat yanında erkek olmamasına  rağmen yavruyu yuvadan atıp tekrar yumurtladı.yavruya iyi bakmaz oldu ama benim asıl merak ettiğim olay bu yeni yumurtaların dolu çıkma ihtimali varmı?ve o çifti tekrar birleştirmem doğru olurmu? yardımınızı bekliyorum.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Zaman zaman eşler arasında bu tür kavgalar olabiliyor dişi strese girmiş olabilir. Eşini tekrar yanına koyun dişi istemiyorsa başka erkek kuşla deneyin yumurtanın dolu olma ihtimali zayıf yinede yumurtayı kuluçkada bırakın 6. günden sonra dolu olup olmadığı anlaşılır bu arada dişi yumurtlamaya devam eder yavru yem kıramayacak durumdaysa elle veya ayrı bir kafeste ara ara babayı atarak besleyin yoksa yavru ölür....

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
yavruyu başka bi kuşun yavruları arasına bıraktım besleyip beslemediğini kontrol edicem beslemezse elle beslemek zorundayım.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
bu tür durumda dişiyi kafesten ayırın.erkek yavruya bakacaktır.hemde dişi dinlenmiş olur.yumurtada büyük ihtimalle dölsüzdür.yavru yeme vurana kadar dişi baksın acele etmeyin.sonra erkeği kafese atarsınız eğer kavga olursa başka erkekle deneyin ama sıkıntı olmazsa kendi eşi olsun.diğer erkeğe uyum sağlaması zaman alacaktır.bende dişi yavruyu kıskandığı için erkeğini öldürdü.bu işler bu şekilde yaşanarak öğreniliyor.bunada tecrübe denir.başarılar dilerim.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Zeki abinin başından gecen ölüm  olayı bi kaç gün önce benim çiftdede aynen oldu  inşaAllah yavru ölmez.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
bu tür durumda dişiyi kafesten ayırın.erkek yavruya bakacaktır.hemde dişi dinlenmiş olur.yumurtada büyük ihtimalle dölsüzdür.yavru yeme vurana kadar dişi baksın acele etmeyin.sonra erkeği kafese atarsınız eğer kavga olursa başka erkekle deneyin ama sıkıntı olmazsa kendi eşi olsun.diğer erkeğe uyum sağlaması zaman alacaktır.bende dişi yavruyu kıskandığı için erkeğini öldürdü.bu işler bu şekilde yaşanarak öğreniliyor.bunada tecrübe denir.başarılar dilerim.
+++

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
diğer yavruların arasında annesinden ayıdığım yavru besleniyor kursağını sürekli kontrol ediyorum,yardımlarınız için teşekkürler