Ne Zaman yumurtalamaya Geçebilirler?

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Elimde Bir Çift Kuş Var Bunlar Sabahtan Akşama Konuşuyorlar.Onları Rahatsız Etmemek Adına Kafesin Üstüne Bir Örtü Çekiyorum Kimseyi Görmesinler Rahatsız Olmasınlar.

Ve Gidip Kulağımı Kafese Hafifçe Yaslayıp Dinliyorum Sürekli Konuşuyorlar Acaba Bunlar yumurta Yapmaya Ne Zaman Geçerler.

Gereken Ortamı Nasıl Sağlayabilirim?

Resim İsterseniz Gösterebilirirm.

Ben Yuvalığın İçine Ufak ufak Küçük Ağaçlar Koydum Sade Bir Tahtadandı Bahçemizden Küçük Odun Parçacıkları Koydum sizde doğrumu Yaptım ?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
resimlerini eklerseniz daha iyi olur kuşların hazxır olup olmadıkları konusunda bir fikir yürütebiliriz bence onları yüksek yere asıp örtülerini çekin yoksa kuşlarınız ayak altında kalmaktan ve üzerleri örtü ile kapalı olmasından strese girebilirler

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
Resim olsa daha verimli olacaktir. Öncelikle kuslar eş tutmusmu tutmamışmi ona bak. Bakımını yap sonrası allah büyüktür

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
resimlerini eklerseniz daha iyi olur kuşların hazxır olup olmadıkları konusunda bir fikir yürütebiliriz bence onları yüksek yere asıp örtülerini çekin yoksa kuşlarınız ayak altında kalmaktan ve üzerleri örtü ile kapalı olmasından strese girebilirler

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
kesinlikle üstünü örtmeyin kafesin.

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Hayır Hocam kuş yemini Yuvaya Yakın Tutarak Yuvadan Çekinmemeleri Yuvadan Korkmamaları İçin Birer basamak Olarak Kullandım.Yuvaya Yakın Dursunlar Sürekli Girip Çıkmaları İçin Lakin Yemek yiyp Çekiliyorlar Ordan.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
öncelikle o kafes kuşların rahatsız olmamaları için en az 1 metre yüksekliğe konması lazım. burada kuşlar kendilerini devamlı tedirgin hissederler.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Benim kuşlar 6 aydan sonra çiftleştiler. Bu işlerde beklemek lazımmış. Forumdaki üstadların önerileri doğrultusunda genişlettiğim kafesimde dün üçüncü yumurtayı aldım ve dişi uzun süre üzerinde yatıyor. Arada dışarıya çıkıyor ihtiyaç gidermek için. Hergün sabah ve öğle vakti de çiftleşmelere başladılar. İlk çiftleşmeden ( benim gözlemlediğim) 3 gün sonra ilk yumurta geldi fakat dişi yumurtayı kırıp yuvadan attı. İkincsi de aynı şekilde oldu. Sanırım döllenmediğini bildiği için atıyor. İnş üçüncüsünü atmaz. Erkeğimiz çekingendi ve çiftleşme işini yeni çözdü. Benimsediği 5dişi oldu fakat 2 si öldü, 3ü ile sonradan bozuştular. Değiştirmek zorunda kaldık.Son edindiğimiz dişiyi hemen kabullendi fakat bize göre uzun geçen 6 aydan sonra ilk yumurtayı aldık. İnş 3 yumurta daha var yolda. Genelde 5-6  yumurta yaparmış. Sizinkilere gelirsek kafesin konumu doğru değil, enaz 1 m yüksekte olmalılar. Üstadlarımız doğru söylüyor. Heran gözünüz onlarda olmasın yumurtlasa bile dişi kıskanıp kırabilir veya atabilir, ayrıca strese girip ilişkileri bozulabilir de. Dişinizin henüz kıvama gelmediğini görüyorum yanlış görmediysem. Erkek olgunlaşmış biraz daha beklemekte yarar var. Son olarak yemlikler normal yerkerinde kalsın yuvanın girişinden çekerseniz daha verimli olur. Dişi yuvayı benimserse içindeki kocaman saman yığınlarını atacaktır dışarı. Yumurtladıktan sonra kuşları rahatsız etmeden ince talaş koyarsanız iyi olur. Kolay gelsin...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşlarınız güzel. Kafes dizilimi yanlışlarla ve kuşların rahatını bozacak materyallerle dolu. Öncelikle Kafesinizin taban temizliğini yapın ve gördüğüm kadarıyla tabanda çok yeşillik var. Fazla yeşillik vermemeye çalışın. Yuvanın önündeki o yem kabını da kaldırın. Kuşlar için yuva önünde yem kabı duran bir kutudan fazlasıdır. Önünde yem durması aslında yuvanın içine girseler de orasını yemliğin arkasındaki kutu olarak hissetmelerine sebep olur. Siz onları rahat bırakın zamanı gelince onlar yuvaya yem kabı koymadan da girerler. Konuşuyorlar demişsiniz. Üstüne örtü örtmek çok gereksiz ve yanlış bir şey olmuş. Siz onları sakin bir ortama koyun yeter. Bir de yumurta mamalarını 3 günde 1 eksik etmeyin.Yumurta maması tarifi için forumda bir sürü kaynak mevcut. Forumu araştırdıktan sonra konu açarsanız hem bizim kafamızda net bir cevap hem de sizin kafanızda net bir soru oluşur.
İYİ FORUMLAR...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kesinlikle önce kafesi temizlemelisiniz hasta olur hayvanlar orada yuvadakileride boşaltın onlar varken girmeyebilirler yuvaya. Sonra kafesinizi yüksek bir yere koyun ve rahatsız etmeyin gerisi onların bileceği şey.

zgrmdn

Takipçi Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
maden
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Kuşlarınız güzel. Kafes dizilimi yanlışlarla ve kuşların rahatını bozacak materyallerle dolu. Öncelikle Kafesinizin taban temizliğini yapın ve gördüğüm kadarıyla tabanda çok yeşillik var. Fazla yeşillik vermemeye çalışın. Yuvanın önündeki o yem kabını da kaldırın. Kuşlar için yuva önünde yem kabı duran bir kutudan fazlasıdır. Önünde yem durması aslında yuvanın içine girseler de orasını yemliğin arkasındaki kutu olarak hissetmelerine sebep olur. Siz onları rahat bırakın zamanı gelince onlar yuvaya yem kabı koymadan da girerler. Konuşuyorlar demişsiniz. Üstüne örtü örtmek çok gereksiz ve yanlış bir şey olmuş. Siz onları sakin bir ortama koyun yeter. Bir de yumurta mamalarını 3 günde 1 eksik etmeyin.Yumurta maması tarifi için forumda bir sürü kaynak mevcut. Forumu araştırdıktan sonra konu açarsanız hem bizim kafamızda net bir cevap hem de sizin kafanızda net bir soru oluşur.
İYİ FORUMLAR...
resimler net degil ama disi daha kizismamis erkekte kizismaya baslamis gibi. yuvaligin icindeki agac parcalarini cikar ve hamster talaşı koy oraya. arkadasinda dedigi gibi bazen hemen ciftlesir ve yumurta alirsin bazende arkadas gibi 6 ay beklersin. bakimlarini eksiksiz yap gerisi Allah kerim

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
erkek kuşunuz benim dişi kuşumla aynı hatta bi an şaşırdım :) kafeste görüldüğü üzere çok yeşillik var ve ayrıca yuvaliktaki tahtalar çok uzun onların yerine hamster talaşı koyabilirsn oldu da onu bulamadın kepek koy ben öyle yaPtım . erkek kızışmis dişinin kızışmasina daha var. KOLAY GELSIN. 

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Odunlar iyi güzel bir iki tane kemirsin diye sevginizden mutlu olsunlar diye koyabilirsiniz. Ama aşırısı sıkıntı veya stresde yapabilirmi, bence çoğa gerek yok.
Birde ağaç parçalarının zehirli olup olmadığından eminmisiniz ZAKKUM gibi.
Meyva ağaçları özellikle nedense iğde ağacı dalı(Öz suyu mu faydalı okumuştum bunu), okuliptus dalı gibi dallar, tercih edin.
Talaş konusu doğrudur, altarnatif olarak yem kabuğu, kum da olabiliyormuş. (Ben kum koydumdu fırlatıp attılar) (Talaş koydum az bırakıp fazlasını attılar) (Yem kabuğu denemedim ama mantıklı geldiydi).
Hayırlı olsun.