Neden ayna konmaz?

AL4Z

Yeni Üyemiz
Adı
Alaz
Soyadı
Sert
Muhabbet kuşu kafesine neden ayna konmaz arkadaşlar? Çoğu yerde ayna koymayın denmiş,ama kuşlar çok seviyor aynayı?

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
muhabbet kuşları aynadaki görüntüsünü başka bir kuş zanneder. onunla arkadaşlık kurar, kur yapar, hırçınlaşır. eş seçmek istemez. (diye biliyorum )

AL4Z

Yeni Üyemiz
Adı
Alaz
Soyadı
Sert
Yiğitcan KEKEÇ' Alıntı:
muhabbet kuşları aynadaki görüntüsünü başka bir kuş zanneder. onunla arkadaşlık kurar, kur yapar, hırçınlaşır. eş seçmek istemez. (diye biliyorum )

Teşekkür ederim yorumunuz için..
Yaklaşık olarak 1 yaşında olan dişi kuşumun,erkek kuşuma sürekli vurmasının sebebi buydu demek ki,salıncağında aynası var ve deli oluyor o aynaya.
Peki erkek yavrunun kafesine koysam? Tek olacak konuşturmak için aldım ama..?

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
öncelikle aynayı çıkartın. kuşların birbirlerine alışması için ayrı kafeslere koyun.  1 hafta sadece birbirlerinin seslerini duysunlar, dişi kafesi sahiplendiği için erkek kuşa zarar verebilir. 1 hafta sonra çok şiddetli ( kan çıkacak kadar ) kavga yoksa aralarında ayırmaya gerek yok. arada sırada yem kavgası yapabilirler.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Konuşturulacak kuş içinde ayna kullanılmaz...Çünkü tek alırız ki konuşturabilelim ama ayna olursa görüntüsünü başka kuş zannedip onla arkadaşlık kurar bir başka deyişle buna heveslenir sizle irtibatı kopar bağ kuramazsınız

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ozan KARABULUT' Alıntı:
Konuşturulacak kuş içinde ayna kullanılmaz...Çünkü tek alırız ki konuşturabilelim ama ayna olursa görüntüsünü başka kuş zannedip onla arkadaşlık kurar bir başka deyişle buna heveslenir sizle irtibatı kopar bağ kuramazsınız

cici kuş

Yeni Üyemiz
Adı
doğan
Soyadı
özen
ben ayna almayı dusunuyorum cunku yalnız ve kendisi hic konusmuyor :D yani aynada biraz ugrasır:D

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
arkadaslar 4 katli pvc kafesim var kuslar sesiz ancak karsisindaki duvara 1 cift koyarsam hepsi hareketleniyor esleriyle felan ilgileniyor ordan oraya zipliyorlar
bir arkdas demistiki uretim yapanlar kafesleri karsi karsiya koyarlarki bir birlerini izlesinler onlarda uremeye calissinlar diye demisti
bir arkadasda muhabbet kuslari kiskanctir karsisinda ciflesen cifte ozenirler istekleri artar demisti
bu baglamda 4 katli pvc kafesimin 4mt karsisina buyuk bir ayna koysam nasil olur acaba ?
faydasimi zararimi olur ?

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
evet ayna işi sakıncalı iş bencede koymak sakıncalı kuş çok hırçınlaşıyor

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Ozan KARABULUT' Alıntı:

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
evet ayna işi sakıncalı iş bencede koymak sakıncalı kuş çok hırçınlaşıyor
aynayi kafesin icine degil karsi duvara koymak istiyorum yani kuslar aynadan diyer altindaki ve ustundeki kuslari gorebilsin diye  ayna ile kuslarin arasindaki mesafe 4 mt gibi yinede sakincalimidir acaba

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ozan KARABULUT' Alıntı:

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Hakan ŞAHİNTÜRK' Alıntı:
aynayi kafesin icine degil karsi duvara koymak istiyorum yani kuslar aynadan diyer altindaki ve ustundeki kuslari gorebilsin diye  ayna ile kuslarin arasindaki mesafe 4 mt gibi yinede sakincalimidir acaba
hocam hiç gerek bile yok zaten 4 çift varsa birbirlerinin sesleri yeterli siz sadece rahatsız etmeden yemini vitaminini mamasını ihmal etmeyin gerisi gelecektir

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
4 çift kuşun ötmesi lazım.Benim 6 kafes dolu hiç susmuyorlar.Çok sessiz bir yerdeyseler ufak bir radyo hafiften mırıldansın.O sesi bastırmak için yırtınırlar bütün gün.