Neden girmiyorlar yuvalığa?

TAYFUN AKCA

Yeni Üyemiz
Adı
TAYFUN
Soyadı
AKCA
Arkadaşlar merhaba,

2 çift muhabbet kuşum var.. 1. çift çek, 2. çift yerli

Çek kuşlar daha önce 3 ağız yavru vermiş bir üretici abiden aldım. bana geleli 2 ay oldu. 1,5 yaşlarındalar..  geniş rahat edecekleri bir kafesleri var 60*40*40..  yerli kuşlarıda alalı 1 ay oldu aynı oda da duruyorlar.. İki çifte çok iyi anlaşıyorlar birbirlerini kaşıyorlar, kusuyorlar vs.. ama çiftleşme yok erkekler hazır ama dişiler yüz vermiyor. Haftada iki defa mama veriyorum, vitaminlerini damlatıyorum, sularını günlük değiştiriyorum. ama iki çiftinde bi kez bile yuvaya girdiklerini görmedim. neden aceba yuvaya girmezler? yuvalarıda oldukça güzel ve geniş. Tavsiye edebilceğiniz bir şeyler var mı? Yuvaya yaklaşmıyorlar bile.. Yuvalığa alışma süreleri ne kadardır? 3 ay 5 ay??

tşkler..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Alışacakları zaman alışırlar. Biz bilemeyiz ancak rahatsız edilmezlerse 2-3 ay içinde alışırlar

TAYFUN AKCA

Yeni Üyemiz
Adı
TAYFUN
Soyadı
AKCA
Efekan zaten 2 ayı geçti.. yuvayı beğenmemezlik gibi bi durum olabilir mi? başka önerisi olan var mı arkadaşlar

bodyciler38

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
demirçelik
benim kuşlar 3 ay hiç ama hiç girmedi en sonda dişi girmeye başladı hadi hayırlısı
(1 çift hollanda)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim kuşlarında bir çifti iyi anlaşıyor ama onlarda hiç yuvaya girmiyorlar nedense artık..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşların işine akıl sır ermez. Zorla sokamayacağınıza göre sabredeceksiniz

mücahit

Takipçi Üyemiz
Adı
mücahit
Soyadı
irez
benim kuş yuvalığı taktıktan ortalama 1 ay sonra yuvaya girdi belki yuvanın konumunu yazarsam faydam olur yuvanın girişi kuzeye ve duvara bakıyor yani  içi karanlık çifleşiyorlar mı diye sorarsanız henüz değil ama o da olur inşallah....

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Tayfun AKÇA' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

2 çift muhabbet kuşum var.. 1. çift çek, 2. çift yerli

Çek kuşlar daha önce 3 ağız yavru vermiş bir üretici abiden aldım. bana geleli 2 ay oldu. 1,5 yaşlarındalar..  geniş rahat edecekleri bir kafesleri var 60*40*40..  yerli kuşlarıda alalı 1 ay oldu aynı oda da duruyorlar.. İki çifte çok iyi anlaşıyorlar birbirlerini kaşıyorlar, kusuyorlar vs.. ama çiftleşme yok erkekler hazır ama dişiler yüz vermiyor. Haftada iki defa mama veriyorum, vitaminlerini damlatıyorum, sularını günlük değiştiriyorum. ama iki çiftinde bi kez bile yuvaya girdiklerini görmedim. neden aceba yuvaya girmezler? yuvalarıda oldukça güzel ve geniş. Tavsiye edebilceğiniz bir şeyler var mı? Yuvaya yaklaşmıyorlar bile.. Yuvalığa alışma süreleri ne kadardır? 3 ay 5 ay??

tşkler..
Eğer siz kuşu üreticiden kafesi ve yuvası ile almadıysanız yani kafes ve yuva değişimi olduysa, hatta ortam değişimlerinde bile kuşlar çiftleşmeme ve yuvaya girmeme gibi bir durum olabiliyor, benim kuşlarda çiftleşmiyor ve ben de alalı yaklaşık 2 ay oldu ve yeni yuvaya da girmiyorlar, bir kaç ay daha beklemekte fayda var diye düşünüyorum...

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
dişim evdeki yuvalığa alışmıstı (kafese takılanlardan). Belli bir zaman sonra dişi kuşu üretici bir ablamıza verdim oda box kafese koymuş fakat kuş bir türlü yuvaya girmiyordu en son tekli bir kafese alıp benim kullandığım yuvalıkdan takdı ve haftasına yumurtalar gelmeye başlamıştı. sizin durumda yaklaşık böyle olabilir.