Neden yumurtlamıyor?

kitiara

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Yıldız
Muhabbet kuşlarımın ilk çiftleşmesini 3 hafta önce gördüm ve onun üzerine her gün kur yapıyorlar çiftleşiyor yumurtlamadı daha yuvalık'la ilgilenmiyor. Dişi kuşum 3 yaşında ve çok kızgın erkeği kaşıyor her kura kuyruk kaldırıyor erkekten daha çok istekli çiftleşmeye.
Linki izleyin 3 hafta önce çektim videoyu
https://www.youtube.com/watch?v=cYsIecdMzJ0

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Yuvayi sahiplensinler, yakinda yumurtlar
ancak kafes cok ortalikta sanki...
guvende hissetmezler
biraz yukari koyun bence
bide oturma odasi tv filan kuslara yaramaz bos odaya alsaniz derim

kitiara

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Yıldız
Özcan DUMAN' Alıntı:
Yuvayi sahiplensinler, yakinda yumurtlar
ancak kafes cok ortalikta sanki...
guvende hissetmezler
biraz yukari koyun bence
bide oturma odasi tv filan kuslara yaramaz bos odaya alsaniz derim
Benim dişi kuş ele alışkın ve konuşuyor. çok denedim ama kuşlar gürültülü odada daha ediyorlar rahat alışkınlar.
Kafes evin köşesinde masa üstünde. Herkes çiftleşmeden yaklaşık 10 gün sonra yumurtlar diyor. 1 ay oldu.
Birde yuvalık 3 aydır takılı  kafeste yeni değil yani yuvaya alışkın olmaları lazım

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ben israr ediyorum
bence en önemli sebep o odada olmalari..
kuslar ciftlesmedende yumurtlayabilir ciftlesip yumurtlamayabilirde...
ciftlestikten 1 hafta sonra yumurtlarsa döllü olur
Yani yumurta bos olmaz...
kus kendinden emin olmazsa yumurtlamaz
kusun vitamin minarel takviyesi iyi olacak
murekkep baligi kemigi koyun hergun nerdeyse bi tane kemirip bitirir yumurta gelecekse
yuvanin icinden agzindan ayrilmaz disi
yuvayida kemirir
en onemlisi ışık acik acik kaldikca gunduz sanar kapaninca gece olur
uyku cok onemlidir en az 10 saat uyumalilar sessiz ve karanlikta
oturdugunuz oda verimi azaltirrrrr...

kitiara

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Yıldız
Özcan DUMAN' Alıntı:
Ben israr ediyorum
bence en önemli sebep o odada olmalari..
kuslar ciftlesmedende yumurtlayabilir ciftlesip yumurtlamayabilirde...
ciftlestikten 1 hafta sonra yumurtlarsa döllü olur
Yani yumurta bos olmaz...
kus kendinden emin olmazsa yumurtlamaz
kusun vitamin minarel takviyesi iyi olacak
murekkep baligi kemigi koyun hergun nerdeyse bi tane kemirip bitirir yumurta gelecekse
yuvanin icinden agzindan ayrilmaz disi
yuvayida kemirir
en onemlisi ışık acik acik kaldikca gunduz sanar kapaninca gece olur
uyku cok onemlidir en az 10 saat uyumalilar sessiz ve karanlikta
oturdugunuz oda verimi azaltirrrrr...
Kalamar kemiği filan veriyorum yuvada kuşkumu var. Evde öyle boş odamız yok mutfakta çok durmayız ama kış vakti soğuk olur

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Özcan kardeşimin dedikleriyle beraber kuşlarınız oldukça güzel iri kuşlar ve kafes çok küçük bence 3 kapılı demir geniş üretim kafesi alın.Hayvanlar belliki yeri sevmemiş ve evet kafes çok ortada.Belden yukarı yüksek biryere yuvalığın deliği size bakacak şekilde koyun.Üretim bi süreçtir ve yığınla ayrıntısı vardır.İlk iş kafesi genişletin derim kuşlarınız yerli olsa yeterli olabilirdi.

kitiara

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Yıldız
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Özcan kardeşimin dedikleriyle beraber kuşlarınız oldukça güzel iri kuşlar ve kafes çok küçük bence 3 kapılı demir geniş üretim kafesi alın.Hayvanlar belliki yeri sevmemiş ve evet kafes çok ortada.Belden yukarı yüksek biryere yuvalığın deliği size bakacak şekilde koyun.Üretim bi süreçtir ve yığınla ayrıntısı vardır.İlk iş kafesi genişletin derim kuşlarınız yerli olsa yeterli olabilirdi.
Nasıl bir kafes olmalı nternetten örnek bir kafes linki atarmısınız? Erkek jumbo ama dişinin ırkını bilmiyorum videodan tahmin edebilirmisiniz?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
kitiara' Alıntı:
Nasıl bir kafes olmalı nternetten örnek bir kafes linki atarmısınız? Erkek jumbo ama dişinin ırkını bilmiyorum videodan tahmin edebilirmisiniz?
Googleye üretim kafesi yazarsanız yığınla çıkar zaten.Üç kapılı kuşların rahatca kanat çırpabileceği gereksiz ekipmanların olmadığı geniş dikdörtgen bi kafes edinin ortalama 25 30 tl bişey tutar.Kuşlarınız dar kafeste tüy kalitesinide koruyamaz.Kafes sadece bir adım bir çok ayrıntı var.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş kafes çok küçük geniş üretim kafesi almalısın yada çifthane nette aratır bulursun tünekler ahşap olsun . ayrıca erkek tam basamıyor videoda gördüğüm kadarıyla geniş kafeste daha iyi olur sağlıklı üretimler

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
KARDEŞ KAFESLE,ORTAMLA ALAKASI YOK.YERİNDEN VE HALİNDEN MEMNUN OLMAYAN KUŞ ÇİFTLEŞMEZ.BENDE DE 2011 BİLEZİKLİ JUMBO DİŞİ VAR 4 YAŞINDA,DEFALARCA ÇİFTLEŞTİĞİ HALDE,YUVADAN HİÇ ÇIKMADIĞI HALDE YUMURTLAMIYOR.YUMURTALIKLARINDA PROBLEM OLABİLİR,UR OLABİLİR.. KUŞUN POPO KISMINDA BEZE GİBİ BİR YUMUŞAKLIK VAR MI ELİNLE KONTROL ETMENİ TAVSİYE EDERİM.ÇİFTLEŞEN KUŞ 10 GÜN İÇİNDE YUMURTLAR,PROBLEM VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Ahmet ERDAL' Alıntı:
KARDEŞ KAFESLE,ORTAMLA ALAKASI YOK.YERİNDEN VE HALİNDEN MEMNUN OLMAYAN KUŞ ÇİFTLEŞMEZ.BENDE DE 2011 BİLEZİKLİ JUMBO DİŞİ VAR 4 YAŞINDA,DEFALARCA ÇİFTLEŞTİĞİ HALDE,YUVADAN HİÇ ÇIKMADIĞI HALDE YUMURTLAMIYOR.YUMURTALIKLARINDA PROBLEM OLABİLİR,UR OLABİLİR.. KUŞUN POPO KISMINDA BEZE GİBİ BİR YUMUŞAKLIK VAR MI ELİNLE KONTROL ETMENİ TAVSİYE EDERİM.ÇİFTLEŞEN KUŞ 10 GÜN İÇİNDE YUMURTLAR,PROBLEM VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR
Ahmet beye katılıyorum yumurtlamak isteyen kuş yada içinde yumurta oluşmuş kuş her türlü yumurtlar hatta yuvalık olmasa bile kafes içine bile yumurtlar,

çiftleştiği halde yumurtlamıyorsa ya dişi kuşun içinde yumurta oluşmamıştır ya yumurtalıklarında sıkıntı vardır yada kısırdır siz kuşlarınıza biraz daha zaman tanıyın

kitiara

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Yıldız
Ahmet ERDAL' Alıntı:
Ur filan yok görünürde hergün çiftleşiyorlar dişi kısır olsa bile boş yumurta yapmazmı?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mert YILDIZ' Alıntı:
Ur filan yok görünürde hergün çiftleşiyorlar dişi kısır olsa bile boş yumurta yapmazmı?
Siz sorduğunuz soruyla kendi cevabınızi veriyorsunuz zaten o kadar çiftleşmeye en azından boş yumurta yumurtlaması lazım, yumurtlamamasının sebeplerinide yukarda sıraladım.