Nedir bu rahatsızlık ve varmı bir tedavi yöntemi

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Selamlar,
4 yaşındaki fransız tüy dökümü hastamız''Güççük'' adlı yadigar kuşumun bacağında 2 haftadır beze tarzı birşey çıktı ve büyüdü.Nedir bu çıkan şey tedavi yöntemi varmıdır?

Uploaded with ImageShack.us

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ur  oluşmuş.. 

URLARIN TEDAVİSİ:

Belirtileri: Kuşun çeşitli yerlerinde ( çoğunlukla kanat altı ve sırtta) küçük bir nohut tanesi kadar urların hayvanı rahatsız edecek şekilde büyümesi.
Sebepleri: Tam olarak bilinmemekle beraber çoğunlukla kanaryalarda irsi ve cinse bağlı olan bu hastalıkta yiyeceklerin de etkili olduğu sanılmaktadır.
Tedavi : Norwich ve Crest cinsi kanaryalarda sık görülen bu urların üzerine kulak çubuğu veya ucuna pamuk dolanmış kibrit çöpü ile sirke ruhu sürülmelidir. 1 hafta sonra urun üzeri kızardıktan sonra alınabilir veya kendiliğinden düşecektir.

haldun çokuçar

Yeni Üyemiz
Adı
haldun
Soyadı
çokuçar
Hocam geçmiş olsun,nacizane sana daha farklı bir yöntem de söyleyeyim.wartner diye bir ilaç var eczanelerde.Kullanım alanı insan daki siillerdir.İçinde sıvı azot gazı var.Üstüne damtatıyorsun 2 - 3 günde kurutuyor.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Teşekkür ederim cevaplar için,sirke ruhunu benden başka bizim buralarda bilen yok sanırım,zamanında çok sattım 1 bidon vardı yakın zamanda işe yaramıyor diye atmıştım,şimdide kimse sirke ruhu diye bişeymi var diyip garip garip bakıyolar insanın yüzüne :)
Wartneri bir deniyeyim güççük yadigarıma

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Sirke ruhunu temin ettim,ne sıklıkta kullanıcağım bunu sorunlu bölgeye?

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Karahan UZUN.' Alıntı:
ur  oluşmuş.. 

URLARIN TEDAVİSİ:

Belirtileri: Kuşun çeşitli yerlerinde ( çoğunlukla kanat altı ve sırtta) küçük bir nohut tanesi kadar urların hayvanı rahatsız edecek şekilde büyümesi.
Sebepleri: Tam olarak bilinmemekle beraber çoğunlukla kanaryalarda irsi ve cinse bağlı olan bu hastalıkta yiyeceklerin de etkili olduğu sanılmaktadır.
Tedavi : Norwich ve Crest cinsi kanaryalarda sık görülen bu urların üzerine kulak çubuğu veya ucuna pamuk dolanmış kibrit çöpü ile sirke ruhu sürülmelidir. 1 hafta sonra urun üzeri kızardıktan sonra alınabilir veya kendiliğinden düşecektir.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
tedavi anlaşıldı fakat 1 kere sürüp 1 haftamı beklenecek yoksa 1 hafta boyunca günde 1 keremi yoksa günde 3-5 kezmi sürülecek.Kullanım şeklini tam olarak sormaya çalışıyorum..

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Teşekkür ederim,ben ve birçok kişinin sorusuna cevap oldu

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Önemli değil.Ben şansızdım az önce kuşu kaybettim.Kulağının içinde çıkınca çok müdahele edemiyorsunuz...

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Emre CEYHAN' Alıntı:
Önemli değil.Ben şansızdım az önce kuşu kaybettim.Kulağının içinde çıkınca çok müdahele edemiyorsunuz...
Sizin konuyuda takipteydim geçmiş olsun,umarım acı çekmemiştir  :(

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum.Ur büyüdükçe hayvanın şekli şemali değişiyordu.Başka yerinde olsa her türlü halletmeye çalışırımda.Bir orası olmazdı...