NEREYE GİDİYORLAR ..... ŞEVKET ÇAĞLAR

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
ilgmi çekti ..... bu günlerde yavru muhabbet kuşuna aşırı talep var . tahmin ediyorum izmir talebi karşılamakta zorlanıyor . tabii bu iyi haber . peki bu kadar yavru nereye gidiyor . benim görüştüklerim ankara diyor . bir fikri olan varmı acaba .

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
izmirde çatı üreticilerinden 8liradan kapatılıp başka illerde petshoplara 14-15 tl den satılıyor.petçilerde 30-35 tlden halka arz ediyor...sonuç olarak insanlar bu kadar para vererek marul lahana yiyerek büyümüş kuşları alıyorlar.

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
Erhan bey izmirde 8 tl kuş olduğuna eminmisinki bu kadar net konuşuyorsun..yada bildiğin yerde varsa ben almaya hazırım adet sınırsız hatta ve hatta senden 10 tl alacam...

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Ayhan AYTEKİN' Alıntı:
Erhan bey izmirde 8 tl kuş olduğuna eminmisinki bu kadar net konuşuyorsun..yada bildiğin yerde varsa ben almaya hazırım adet sınırsız hatta ve hatta senden 10 tl alacam...
Ayhan abi Erhan bey doğru söylüyor. İzmir kuşpazarında 8 9 liradan kapatıyorlar tezgahı bi kaç kere denk geldim. tabi bu kapanan tezgahlar genelde erhan beyinde dediği gibi marulla ekmek kırıntısıyla büyütülen yavrular.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Ayhan AYTEKİN' Alıntı:
Ayhan bey ben kendim gidip görmedim ama burda ki üstadlardan duydum durumun ne olduğunu...en az 15-20 günde bir izmirli üreticilerin isyan dolu cümlelerini görüyoruz konularda...sadece izmir değil 3-5 şehir daha var piyasanın içine edilmiş ama en kötü durumda olan izmir gibi görünüyor burdaki tartışmalardan...
şu topiği bi inceleyin özellikle günay abi'nin yorumunu...
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,18819.0.html

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
ayhan uzak kaldın sanırım satışlara.izmir ve manisa bursaya kadar gediler fiyatlar 10 tl..

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
evet izmirde kuş piyasası bir ay öncesine kadar dediğiniz gibi sakız parasına satılıyordu şuan bir haraketlilik var inşallahta dahada iyi olur..

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Barış ÖZDEMİR' Alıntı:
ayhan uzak kaldın sanırım satışlara.izmir ve manisa bursaya kadar gediler fiyatlar 10 tl..
aynen öyle geçen ay manisadan gelenler oldu adamlar kamyoneti boşalttı resmen bursa'da 10-12 liradan sattılar petçilere.

2 haftadır gitmiyorum pazara hala geliyorlarmı bilmem bursa'ya ama bizde daha çok kuş var diyorlardı.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
izmirde taban fiyat 10 tl ye oturdu . aracı ya da simsarlar kuş bulmakta zorlanıyorlar . konuştuklarım 100 ve üzeri rakamlarda istiyorlar . ve talebi karşılıyamıyorlar .ben her hafta sevk olan bir kaç bin kuştan bahsediyorum . ya iç piyasada canlanma var ya da başka bir şeyler . savaş sebebi ile suriyeden kuş gelmiyor herhalde . ya da bu kuşlar başka yere gidiyor .

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Erhan KİRET' Alıntı:
izmirde çatı üreticilerinden 8liradan kapatılıp başka illerde petshoplara 14-15 tl den satılıyor.petçilerde 30-35 tlden halka arz ediyor...sonuç olarak insanlar bu kadar para vererek marul lahana yiyerek büyümüş kuşları alıyorlar.
8 tl den kuş bulamıyorlar artık .

ismailhorzum

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
horzum
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
8 tl den kuş bulamıyorlar artık .
bu hafta izmir pazarındaydım
pazar yeri başka yere taşınmış bu hafta başka yerde olacakmış:(

gözlemledim şu pazarda toplam 4 kişi toptancı vardı ve tahminen pazardan toplanan kuş sayısı 2000-3000 civarında satılmayanlar hariç ve piyasa da bir hareketlenme var sebebi saklı kalsın ama bu şekilde nereye kadar gider gidişat gösterecek.

aldığım istibarat doğrultusunda manisa şu anda 11 den aşağı kuş satmıyor

inşallah muhabbet kuşu hak ettiği değeri bulacak zamanı pekte uzak değil
saygılar

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
İsmail HORZUM' Alıntı:

gözlemledim şu pazarda toplam 4 kişi toptancı vardı ve tahminen pazardan toplanan kuş sayısı 2000-3000 civarında satılmayanlar hariç ve piyasa da bir hareketlenme var sebebi saklı kalsın ama bu şekilde nereye kadar gider gidişat gösterecek.

saygılar
+1 bu hareketlilik ne zamana kadar gider bilinmez .dediğim gibi piyasadan aşırı miktarda kuş toplanıyor . NEREYE GİDİYOR BU KUŞLAR . piyasada hareketlilik devam ederse kokusu çıkar bu işin

kont_perguera

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kara
arkadaşlar ben vandayım buraya irandan kuş getiriliyor tane 6 liradan alınıyor petçilerde 45 liradan satılıyor biz muhabbet kuşu alamıyoruz pahallı olduğundan

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
İsmail HORZUM' Alıntı:

saygılar
inşallah

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
bu hafta izmirde kuş pazarını zabıtalar kaldırtmış . kurulmasına izin vemiyeceklermiş . aldığım duyumlar bu yönde bekleyip göreceğiz .

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Aynen Suriye'den kaçak kuşları sokamıyorlar yurt içine döndüler herhalde .

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
izmir kuş pazarı garajın oraya gitmiş ama orada da kurulmasına izin verilmiyecekmiş . kapalı mekan ve hijyenik bir ortam ile bilezikli kuş satışı isteniyormuş .

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Aslında birleşip yurtdışına ihracatını yapalım dicem ama bu kuşlar bulgaristandan suriyeden irandan gürcistandan pakistandan 2 katına ancak üretimi yapılabiliyor icon_wall en iyisi dışarıdan kuş gelmemesi olacaktır.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
İsa YILMAZ.' Alıntı:
Aslında birleşip yurtdışına ihracatını yapalım dicem ama bu kuşlar bulgaristandan suriyeden irandan gürcistandan pakistandan 2 katına ancak üretimi yapılabiliyor icon_wall en iyisi dışarıdan kuş gelmemesi olacaktır.
bizim yerli kuşlarımız zaten yurt dışına gidiyor . parçalı dediğimiz kuşlar ; izmir kuşu diye dünya literatürüne girmiş ve yarışmaları yapılıyor . ben ALPAY BİLİR ustamızdan öğrendim .