Neyi olabilir yardım ?

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Merhaba abilerim kardeslerım. Her ne kadar muhabbet kuşu beslesemde tecrubelı olsamda işin içinden çıkamadığım zamanlar oluyor tıpkı arkadasımın kusundaki sorun gibi.

Yem yiyor su içiyor fakat 1 aydır tunekte zor duruyor arada pat diye tunekten düşüyor ve gözler devamlı kapalı vazıyette ishal var.

elma sirkesi tedavisi denedik ishal icin fakat işe yaramadı sizce nesi var ve nasıl bır tedavı uygulamalıyız?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Sürekli uyuması ve dengesini sağlayamayıp tünekten düşmesi benim hasta bir kuşum var ona benziyor ama bizimkinin ishali yok şuan. Ben çok araştırdım bir kaç hastalığın bir araya gelmesiyle oluşan kuruma denilen hastalık olduğu kanısına vardık ama kesin teşhis koyabilmek için dışkı tahlili yapılması gerekiyormuş onuda yaptırmak kısmet olmadı hala.

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
İshal olması ve aynı zamanda denge kayıplarının başlamış olması salmonella hastalığının belirtileri arasındadır. Denge kayıplarının başlamış olması aynı zamanda sıvı elektrolit kaybının hat safhaya ulaştığını ve kasılmaların meydana geldiğinin göstergesidir. Tabi burada kesin teşhis dışkı kültürüyle konulabilir.Benim tavsiyem eğer dışkı tahlili yaptırma imkanınız yoksa TETRAMAZETİN oral toz isimli ilacı alıp kullanmanızdır. Bu ilacı 5 gün ardarda temiz olarak verin.Bu uygulamadan sonra vitamin mineral ve probiyotik uygulaması yapmanızdır. Kuşunuzun yem alıp almadığını ve su içip içmediğini takip edin. Bu aşamada yeşillikleri kesebilirsiniz.Birde mümkün mertebe onu sakin ve havadar bir yere alın. geçmiş olsun

burak cihan

Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
CİHAN
iyi geceler dilerim abilerim, kardeşlerim. Siteye yeni üye oldum, çok güzel bir site. Öncelikle emeği geçen tüm admin ve yöneticilere teşekkür ederim. Adım Burak Kiliste memurum. Elimde hobi amaçlı 4 çift muhabbet kuşum var altlarında yumurta ve yavrular mevcut. Ancak bir çok pet shop ve muhabbet kuşu satan insanlar sürekli ya hasta ya da arızalı kuşları ellerinden çıkartmaya çalışıyorlar, buna düşenlerden biriyim. O kadar emek verdim ama buna rağmen emeğimin karşılığını tam olarak alamadım buna da çok üzülüyorum. Bu sebeple Gaiantepte üretim yapan abiler ya da kardeşlerimle bağlantıya geçerek yavru muhabbet kuşları almayı düşünüyorum. Rica etsem ilgilenenler özelden ulaşabilirler mi? Allah (cc) hepinizin emeğini zayi etmesin dileklerimle...

Saygılar, hürmetler dilerim.
Burak