NOLDU BİRDEN BİRE :S

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
öncelikle herkese selamlar..arkadaşlar benim birkaç sorum olacak..
1) Bir ay sonra 1 yaşına girecek olan dişi kuşuma 5 ay önce 1.5 aylıkken erkek bir muhabbet kuşu daha aldık ve bunları 2 gün ayrı kafeste tuttuktan sora (kafesler birbirine yakın) erkek kuşu dişi kuşun kafesine aldık..başlangıçta herşey normaldi..ben iyi bir arkadaşlıktan çok çifleşmeleri için dişi kuşumun yanına erkek kuş aldım..ama işler öyle sandığım gibi gitmedi ve olaylar söyle gelişti..
dişi kuşum kızgınlık dönemindeydi ve erkek kuş henüz küçük oldugundan dişiyle herhangibirşey yaşamadıgından (ta ki mayıstan beri) 2 gun once kafesten yuvalıgı cıkardım..dişi kuş aşırı derecede saldırgan oldu hatta erkek kuşumun sol kanat tüylerini kuyrugunu kopardı en son bugun ise kafesin altını değiştirirken her taraf kan içerisindeydi.hemen erkek kuşu dişi kuştan ayırdım..şu an ayrı kafesteler.erkek kuş biraz kucuk dedıgım gıbı su an 6,5 aylık..EVET SEVGILI USTADLAR BURAYA KADAR SIKILMADAN OKUDUYSANIZ SIMDI SORUM SU.....SU SAATTEN SORA NE YAPMALIYIM :S YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM ACIL  crying

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
öncelikle FORUM KURALLARINA UYARAK İSİMİNİZİ DÜZELTİNZ. . bir çok hata yapmışsınız.  1 yaşına girecek olan dişinin yanına şuanda 6,5 aylık olan bir erkek kuş almanız hata .  dişinin yaşına yakın bir kuş alsaydınız daha iyi olurdu. birde . kuşlar eşe atılırken . erkek dişinin kafesine değil dişiyi erkeğin kafesine atmanız gerekir. dişi erkeği öldürebilir.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Aleyküm selam ama önce bir kendinizi tanıtsaydınız çok daha iyi olurdu. Zaten ilk aşamada yanlış yapmışsınız çünkü dişi kuşu erkeğin kafesine almanız gerekiyordu çünkü önce kafes hakimiyeti sağlaması gerekiyor kafese hakimiyet sağlarsa kolaylıklada dişiyede hakimiyet sağlardı şimdi yapmanız gereken yetişkin bir dişiye yavru bir erkek değilde yetişkin bir erkek almalısınız sonra ayrı kafeslerde tutup erkek kafese hakimiyet sağladığı zaman dişiyi onun kafesine almanız kuşlar birbirleriyle anlaştıktan sonra yuvalık takmanız şimdi elinizde olan yaralı erkeğinde yaralarına baticon sürün mikrop kapmasın eğer yaralar derin değilse kurtulur kolay gelsin.

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Ben erkek kuşu aldığımda dişi kuş 5,5 aylıktı, erkek kuş ise 1,5 aylıktı o zamanlar herhangi bir sorun yoktu..acaba yuvalıgı cıkarınca mı dişi kuş böyle asileşti..kafesi kan götürüyordu..erkek kuş ayrı şu an başka bir kafeste..su saatten sora ne yapabilirim..

kusura bakmayın ben yeni üyeyim..acil kanları kafeste görünce hemen yazdım yardımcı oldugunuz için tesekkurler..
baska bır soru olarak..

dişi ve erkek kuşun kafesleri kuçük ben çifthane almayı düşünüyorum..çifthaneye once bendeki bu 6bucuk aylık erkek kuşumu koysam 1 2 ay sonra dişi kuşumu erkek kusumun yanına koysam bu aynı kuşlar yavru verir mi acaba :s

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
o erkekle anlaşamadığı için onu bir daha kabul etmez erkeği değiştirme imkanınız varsa değiştirin daha yetişkin bir erkek alın

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
o erkekle anlaşamadığı için onu bir daha kabul etmez erkeği değiştirme imkanınız varsa değiştirin daha yetişkin bir erkek alın
teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Belki diş yumurtayacaktı. Bu belki kızgınlık yumurtası olacaktı (dölsüz)..
    Yaşlarında /aylarında bir problem yok (18 aylık bir dişi 4 aylık bir erkekle eş olabilir)..
    Yerinizde olsaydım: Yuvalığı tekrar takar ve kesinlikle çıkarmazdım. Erkek kuşu her hafta yanına bırakıp gözlemlerdim, Elbet bir gün dişi onu kabüllenecek..

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
Yaptığın hatalardan biri erkeği dişinin yanına atmışsın bu olay tam tersi olacaktı dişiyi erkeğin yanına atacaktın .bide yaş farkından dolayı gelişmiş olaylar ayırmasaydın bir gün sonra erkek ölü olarak bulurdun sanırım .bunlar sana tecrübe olarak geri dönecektir daha çok şey var göreceğin zamanla bunlarıda öğrenirsin hemde yaşayarak.kolay gelsin kendine iyi bak

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Üstadlar bir fikir daha alacaktım sizlerden...
2 gün önce yukarıda da bahsettiğim çifthaneyi aldım.Gerekli kafes düzenlemelerini yaptıktan sora içerisine 1 ay önce hırpalanmış olan erkek kuşu koydum.(Erkek ve dişi kuş halen ayrı kafeslerde ve erkeğin kanat tüyleri çıktı kuyruk tüyleri halen kısa).Sizlerin de belirttiği gibi önce erkeği çifthaneye yerleştirdim amaç kafese hakimiyetin sağlanması.Şimdi sorum: Ne kadar zaman sonra su an ayrı ve 1 yaşında olan dişi kuşumu, erkeğin bulunduğu çifthaneye atmam ? Birde erkek kuşun kafese hakimiyet sağladığını nereden anlaya bilirim ?
Şimdiden teşekkürler...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Uğur usta, acele davranmana gerek yok, erkeğe biraz zaman tanı kafese iyice alışsın...1 hafta 10 gün erkek orda kalsın. Normalde bir iki gün içinde kafes hakimiyeti saülanır ama senin durumda erkek daha önce dişi tarafından biraz hırpalanmış...sabret, yeni kafesinde erkek biraz hakimiyet sağlasın ve özgüveni artsın...dişiyi ondan sonra erkeğin yanına salarsın. Saldıktan sonra ilk birkaç gün sıkı bir gözlem yapman gerek...erkeğin davranışlarında çekingenlik olursa (veya dişi yine erkeğe eziyet etmeye kalkarsa), dişiyi al ve bir müdded daha erkek kafeste yalnız kalsın.

Bu işte sabır en önemli şey, 3-5 gün daha geç olsun ama sağlam olsun  ;)

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Uğur usta, acele davranmana gerek yok, erkeğe biraz zaman tanı kafese iyice alışsın...1 hafta 10 gün erkek orda kalsın. Normalde bir iki gün içinde kafes hakimiyeti saülanır ama senin durumda erkek daha önce dişi tarafından biraz hırpalanmış...sabret, yeni kafesinde erkek biraz hakimiyet sağlasın ve özgüveni artsın...dişiyi ondan sonra erkeğin yanına salarsın. Saldıktan sonra ilk birkaç gün sıkı bir gözlem yapman gerek...erkeğin davranışlarında çekingenlik olursa (veya dişi yine erkeğe eziyet etmeye kalkarsa), dişiyi al ve bir müdded daha erkek kafeste yalnız kalsın.

Bu işte sabır en önemli şey, 3-5 gün daha geç olsun ama sağlam olsun  ;)
Çok teşekkür ederim.Normalde sabırlı biriyim ama söz konusu muhabbet kuşlarıysa acele ediyorum.Buda onları çok sevdiğimden oluyor tabi  :).Daha önce erkeği değiştirmeyi düşünüyordum fakat yaşadığım yer küçük olduğundan üretim işini yapan hiçkimse yok.Muhabbet kuşları buraya 1 en fazla 2 aylıkken geliyor ve satılıyor.Banada 1 yaşında erkek kuş gerekli olduğundan değiştirme şansım olmadı.O yüzden elimdeki erkek muhabbet kuşuma çok iyi bakıyorum  :-\

emredemircan

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
DEMİRCAN
muhabbet kuşları karakter sahibi kuşlar,bir kere anlaşmadımı zorla güzellik olmuyor :) aslında eş olucak kuşlar aynı kafese konulduğunda 10 dk içinde belli oluyor.eğer dişi olumlu bakarsa aralarında 3-4 yaşta olsa yavru alınıyor..aldım :) bence dişinin erkeğe tavrı kızgınlık yumurtası yapmak üzere olduğundan ve erkeği tehdit olarak gördüğünden olmalı.yuvalığıda sökmen dişiyi tetiklemiştir...

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Kuşlarım şu an ayrı kafeslerde.Dişi kuşun ceresinin rengi hala kahverengi yani kızgınlık döneminde.Bu dönem ne kadar daha sürer ? Dişi kuşun bulunduğu kafese yuvalık assam kızgınlık yumurtası mutlaka olur mu? Bu yüzden mi bu kadar asabidir acaba  icon_think

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
ERKEK KÜÇÜK OLDUĞUNDAN DİŞİ BASKIN GELMİŞTİR BENCE DE YAŞINA IUGUN OLURSA SONUCA ULAŞABİLİNİR BEN BU KONUDA USTA DİİLİM AMA AZ COK DENEYİMİM VAR