OKALİPTUS AĞACI FAYDALIMI ZARALIMI

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
ünal
HERKESE SELAMIN ALEYKÜM BENİM EVİN ÖNÜNDE BU AĞAÇLARDAN BİRSÜRÜ AMA BUGÜNE KADAR BİRTÜRLÜ KUŞLARIMA VERMEK NSİP OLMAMIŞTI BUGÜN ÜŞENMEDİM BİRAZ TOPLADIM KUŞLARIMA VEREYİM DİYE AMA BİRDE SİZLERE DANIŞAYIM DEDİM SAYGILAR....

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bitki doğru bitki...şu an tam taze tomurcuk çıkardıkları mevsim...1-2 hafta sonra tam ideal olacaklar. Haftada 2 kez veriyorum ve kuşlarım severek tüketiyor. Yol kenarından topladığınız okaliptusları iyice yıkayıp kurulamlısınız...yani kuruması için birkaç saat güneşe brakın. Ben bol su ile yıkadıktan sonra dalların üzerine biraz elma sirkeli su ile fıs-fıs yapıyorum...ne olur ne olmaz.

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
FAYDALI BİLGİLERİ DEĞERLENDİRMEK GEREKİR MEŞHUR OKALİPTUS BU DEMEK BAKALIM BU CİVARDA VARMI BU ARADA GÜNAY ABİ TEKRAR TEŞEKKÜRLER  MİNAREL BLOKLAR İÇİN KUŞLAR  HEMEN İLGİLENMEYE BAŞLADI  smileki smileki

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Ali kardeşim arada ufak  bir detay var okaliptüs yapraklarını topladıgın bölge gördügüm kadarıyla araç trafigin yogun oldugu bir bölge araçların egzos gazları agaç yapraklarına birikme yapabilir.Kuşlarınıza araç trafiginin yogun oldugu bölgelere yakın yol kenarlarında yetişen yeşillikleri vermeyiniz.Bunun haricinde okaliptüs vermekten asla çekinme.Kemal abiyle benim bulundugum bölgede böyle sorunlar olmadıgından bizim kuşlar nerdeyse okaliptüs manyagı oldu :D .

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
cümleten hayırlı akşamlar hayırlı kandiller herkese

aynı zamanda okaliptus yapraklarını kurutun robattan geçirin yuvalık içine koymuşolduğunuz talaşla birlikte karıştırın.yuvalıklarda  yaşanan bit problemi ortadan kalkar.

bilginize;

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bora beyin tavsiyeleri çok yerinde, okaliptus topladığım yerler şehir ve araç trafiği toz ve dumanından çok uzak olmasına rağmen herzaman bol su ile yıkarım...tedbir herzaman iyidir.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Nurettin KIR' Alıntı:
okaliptüs bulabilsekte versek :(
Seni mi kıracağız Nurettin usta...hele birkaç hafta bekle- ağaçlar tomurcuklarını bir versin kuşlarına güzel bir paket yollayalım.

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
üstatlar okalüptusu nasıl anlarız  icon_think yani belirgin bazı özellkikleri varsa ağaç sekli yaprak sekli yani özetle okaliptus diye farkı bir sey vermeyelim kuşlara scared

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Bir çok forumda faydalı olduğuna dair yazılar okuduk. Bende kullanmaya başlayacağım.

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
sağolasın Günay Bey çok teşekkür ederim.Mersin iki saat mesafede 6 aydır gidip gelen arkadaşlara söylüyorum.her gelen bir hikaye yazıyor.okliptüs bir türlü gelmiyor.