okaliptüs yaprağı

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
okalüptüs  yaprağı ve dalı kuşlara ne işe yarar ve nasıl verilmelidir bilen arkadaşlar var ise şimdiden teşekürler

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Utku JOY' Alıntı:
okalüptüs  yaprağı ve dalı kuşlara ne işe yarar ve nasıl verilmelidir bilen arkadaşlar var ise şimdiden teşekürler

Bildiğim kadarıyla usta okaliptus yaprağını yuvalara atıyorlar ve yuvadaki bitlenmeyi haşaraları ve zararlı bözcekleri yok ediyor.. Okaliptusun birçok yararı var ama bu kuşlar için önmlisi.. Nefes darlığına falan iyi geliyormuş.. Bildiğim kadarıyla...

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
kivrikgagalilardernegi.org sitesinden Rafet TANIŞın yazısı
Avustralya seyehatimde C.O.M. Sekreteri Değerli Dstum Carlos Ramoa Muhabbet kuşu Salmalarına OKALİPTÜS ağaç dallarından koyduğunu. Kuşların bu dalların kabuğunu kemirerek özsuyunu emdiğini söylemşti. Aynı gün Bir kümes gezisi düzenlendi fotoğraflarımda mevcut olan kümesin salmalarında okaliptüs dallarının olduğunu ve küçük yavruların tüm dalların kabuklarını soyduğunu gördüm. Sydney de de Okaliptüs ağaçlarının her dalında Lorry papağan ve ona benzer küçük papağanları gördüm. Sabah kahvaltılarını okaliptüs çiçek ve tohumları ile yapıyorlardı..Aynı zamanda çok kaygan bir kabuğu olan okaliptüs dallarında tünemek için büyük çaba sarfeden muhabbet kuşlarının parmak ve ayak gelişimi daha sağlıklı olacaktır. Şimdi nerden bulacağız bu OKALİPTUS ağacını diyeceksiniz Portekiz ve avustralyada çok yoğun bulunan bu ağaçtan Ege ve akdeniz bölgesinde bol miktarda var. Bende Sasalı hayvanat bahçesine mi gitsem derken yan bahçemizde 5-6 tane okaliptüs ağacı varmış:confused:. Ben kafeslere koyuyorum. Tavsiye ederim. Uygulaması sizden olsun.

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Okaliptüs yaprağı muhabbet kuşu için olmazsa olmazlardan.Bu yaprağın olduğu yuvalıkta bit barınması imkansızdır.Ayrıca bu yaprakları kuşlarımız çok sever.Birçok faydası var anlayacağınız ama yapraklar her yerdeki ağaçlardan olmaz çünkü insanların taşıtların anlayacağınız yerleşim yerleri içindeki ağaçların yapraklarını ve dallarını kesinlikle kullanmayın.Bu yüzde Günay Ustamızın yaşadığı yerdeki tertemiz yaprakları almanızı kuvvetle tavsiye ederim.Hem ucuz hemde kendisi çok titiz olduğundan yaprakları topladıktan sonra bir güzelde dezenfekte edip kurutuyor. Mutlaka alın deneyin ayrıca bir torbaya koyduğu yapraklar bayağı fazla uzun süre size yeter.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
doğal ortamlarında bol miktarda var mutlaka yetiştikleri ekosistem de olduğuna göre faydası vardır

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
peki bu yaprağı yaşken mi yoksa kurutupta mı kafese koymalıyızz bnde bunu merak ettim..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
peki bu yaprağı yaşken mi yoksa kurutupta mı kafese koymalıyızz bnde bunu merak ettim..
kafese yaşken
yuvalıklara kurutulmuş ve ufalanmış şekilde koyulmalıdır..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
okaliptüs yapraklarını plastik folluk kullanan arkadaşlar yuvalığın altına 2-3 yaprak koyarlarsa yeterli olacaktır ayriyeten bir iki yaprağıda elimizle ufalayıp folluğun içindeki talaşa karıştırabiliriz bende yıllardır kullanıyorum ve faydasınıda gördüm saf okaliptüs yağınıda mamalarının içine katabiliriz ben arada bir mamanın içine bir iki damla koyup kuşlara o şekilde veriyoruım

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
valla arkadaşlar neye yaradığıı neye benzediğini henüzgöremedim ama siteden ismini vermeyeceğim iki arkadaşımı  bana söz verdie  defalarca benden adres aldılar ama henüz tanışamadım  bu okalüptüs yaprağıyla kısmet birgün bir yerlerde karşıaşırız elbet  bahoo