Öldü Öelecek Lütfen Yardım .

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Selamün aleyküm kuşum öldü ölecek fotograf atıyorum ne oludugunu anlamadım sabah kalktıgımda karnı kırmızı idi ama kendide idi yem felan yiyodu . şimdi yatıyor durgun mafolmuş gibi can çekişiyor gibi duruyor ama 2 saatır böyle ölmedi . bir mudahale edebilirmiyim ne yapmalıyım ?

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Kemal AKBULUT' Alıntı:
GEÇMIŞ OLSUN KUŞ GIDICI SON NOKTA YUMURTA VE ANADAN GEÇEN BIR RAHATSIZLIK
EĞER KUŞUNUZ ÇOKSA DIĞERLERINEDE BAKINIZ  VE EN YAKIN ARAŞTIRMA LABARATUVARINA GOTUREREK TAHLIL NETICESINE GORE HAREKET EDINIZ SLM

Kuşu 20 25 günlükken aldım . yaklaşaık herhalde 5 gündürde bende . Anne babası dövüyordu ayırdık mecbur bende evde beslemeye başladım . getirdigim ikinci günde böyle bir kırmızılık vardı dışkısını yapınca gitti . simsiyah dışkısı vardı .  ne olduysa bugün yine oldu hocam yine siyah dışkılar ve sulu dışkılar arada yeşilde çıkıyor .   

Ne oldugunu çıkartamazmısınız hocam .  Üretimci abimi uyarayım mı diger kuşlarına bulaşmasın sonra . ne yapmalıyız hocam

KUŞUMUN GÖGÜS KAFESİDE İÇERİ DOGRU BÖYLE ZAYIF SANKİ KURUMUŞ GİBİ

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
kuruma da varmış  eğer dıskı diyah kanlı gibi ise nedeni kuruma.. ve  ölür son evresinde

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
site de caresi vardı ama senınki ilerlemiş son safha en fazla elle besleyerek yemek ihtiyacını giderirsin ve ilacını bulup elle beslediğin mamaya  karıstırıp verebilirsin yuzde  on ihtimal düzelir belki

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
muhtemelen kara leke hastakığı karaciğerde oluşur .anne ve babadan yavruya geçer . anne baba bakmayabilir . zayıfı bertaraf etme olayı . yavru için yapılacak bir şey yok . anne baba tedavi edilmeli . her yavruda çıkmayabilir . bağışıklık sistemi zayıf olanlarda görülür . tedavisi tylan isimli bir ilaç . dozu ve kullanımını bilmiyorum . hiç kullanmadım .

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
kurumada var hayvanda  ve tylan ı  sadece  şiddetli üst solunumda  kullamıldıgını biliyorum 8 gün üst üste  100 cc lik  suuga yarım nohut kadar calkalayıp veriyoruz sekız gun sonra 5 gün kadar vitamin takviyesi yanlış anlasılmak istemem ama şevket kardeşim kafam karıştı
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
muhtemelen kara leke hastakığı karaciğerde oluşur .anne ve babadan yavruya geçer . anne baba bakmayabilir . zayıfı bertaraf etme olayı . yavru için yapılacak bir şey yok . anne baba tedavi edilmeli . her yavruda çıkmayabilir . bağışıklık sistemi zayıf olanlarda görülür . tedavisi tylan isimli bir ilaç . dozu ve kullanımını bilmiyorum . hiç kullanmadım .

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
+++  Sonuç mahalesef kayıp olacak tedavi için geç

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Karahan UZUN.' Alıntı:
kuş nasıl oldu barıscıgım
Şuan 1 saat öncesine göre iyi az önce ayakta durdu ondan önce kendini bile taşıyamıyordu sabaha atar kendinide dediğiniz gibi ise üzücü bitecek sonu bizimkiler çok sevmişti . 5 gün ama gel dediğimde yanıma bile geliyordu neyse elden bişi gelmez saolun yarına atarsa ilk iş üretimci abimin yanına götürecem inşallah kurtarırız bunuda saolun .

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
bu aniden'mi oldu yada siz farkına varmadınız mı büyük geçmiş olsun inşallah düzelir.    :(

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Mustafa SOYSAL' Alıntı:
bu aniden'mi oldu yada siz farkına varmadınız mı büyük geçmiş olsun inşallah düzelir.    :(
Hiçbirşey yokken oldu hocam :(  Ve beni kahrediyor . çok sevmiştim bu kuşumu . Rabbim öyle isterse yapacak birşey yok her işte vardır bir hayır .  Yanlız benim yüzümden ölmemiş olsunda .  yarın ilk iş elimden gelen herşeyi yapmak .Selametle Allah Razı olsun Hepinizden

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Peki tüyleri neden böyle acaba dökülüyor mu

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Anladım bende paylaştıgınız resimden sonra kendi kuşumun karın bölgesine baktım meraktan benim kuşun karın kısmı tamamen gri gibi :)

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Bu leke böyle pıhtılaşmış kan gibimi acaba Barış bey cevap yazarsaniz sevinirim