ölen yavru muhabbet kuşu hk.

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
herkese hayırlı ramazanlar

küçük üretimhanemdeki kuşlarımdan ilk defa yavru almaya başladım.çiftlerimden birinin yuvasında 6 adet yavruları vardı fakat akşam en büyük olan yavru (3 haftalık) ölmüş. işin acemisi olduğum için sebebini çözemedim.yavruda herhangibir yara yada dövülme belirtisi yok açda kalmamış fakat karın kısmının en altında misket büyüklüğünde bir sertlik var kiste benziyor sizce neden olabilir.

acaba yuvalık küçük olduğundan kendi pisliğini yemiş olabilirmi yada sıcaktan bunalıp ölmüş olabilirmi.yuva ölçüsü 16*20 oda sıcaklığı gündüzleri 28 ile 31 arasında değişiyor.son iki gündür dişi erkekle yeniden çifleşmeye başladı.yuvadaki son yavrunun yuvadan çıkması için en az 3 hafta var biraz erken çiftleşmeye başladılar sanki acaba buda yavrunun ölmesine sebep olabilirmi?

çok uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın.ilgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ACIKCASI USTADLARIN DEGERLİ YORUMLARINI BENDE HEYECANLA BEKLİYORUM...SİZİN İCİNDE AYRICA UZULDUGUMU BELİRTMEK İSTERİM..GEÇMİŞ OLSUN..

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
Karahan bey ilginiz için teşekkürler. yavrunun yeme düşmesi için adeta gün sayıyordum.çünkü benim için ilk olucaktı ve onu sevdiğim bir arkadşıma vermeyi bile planlamıştım.nasip işte

salihburakyavas

Takipçi Üyemiz
Ustalarımızın Yorumlarını bekliyorum. Yuvalık eğer Küçük Yorumu gelirse bende Biraz daha Büyük bir Yuvalık alırım. Başınız sağolsun.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
photo KOYSADINIZ çok daha faydalı olabılırdı ilk yavrular genelde lömez son yavrularda ölme olabılır boylamadan dolayı susuzda kalmıs olabılır havalar cok sıcak yuvalıgın ölçusu kucuk havalandırma zayıfta olbılır yuvaya havalandırma delıgı açtınızmı haserede olabılır sıcaklırdan dolayı bır çok sebebı var yuvalık kotrolunu ıyı yapın hasere varsa eger yuvalıgın içini talas degısımı yapın ve ılaçlamada yapın geçmiş olsun.