Ölüm Sebebi Nedir?

sancos

Üyemiz
Web sitesi
www.papaganlar.com
Adı
Serdar
Soyadı
Suskun
Öncelikle herkese merhabalar.

1 çift damızlık 1 çift yavru olmak üzere 2 çift muhabbet kuşu besliyordum. Damızlıkların olduğu kafese banyo yapsınlar diye, saksının altlığı ile 1 cm yüksekliğinde su koydum. Erkek kuş kanatlarını açarak direk suya yattı. Dişi başında bir şeyler yapıyordu. Üzerine su atıyor gibi görünüyordu uzaktan. 1 dk içinde kuşu sudan çıkardım. Çünkü yanına yaklaştığımda sudan çıkmak istemedi. Oysa ürkek bir kuştu. Ben yaklaşınca apar topar kaçardı. Bir terslik olacağını düşünerek hemen müdahale ettim ve sudan çıkararak kağıt peçete ile nazikce kuruladım. Kafese koydum ama ayakta duramadı. Önce yan yattı sonrasında ise ağzından ve burnundan kan geldi....

Malesef kuşu kaybettik. Acaba benim burada yaptığım hata neydi? Kuşun boğulmuş olma ihtimali varmıdır? Ya da boğulunca ağzından burnundan kan gelir mi?

Damızlık erkek - dişi 1 aydan beri aynı kafeste yaşıyorlardı ve kavgaları yoktu...

Saygılarımla....

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
çok ilginç, ciğerlerine su kaçmış olabilir çok fazla hapşurdu mu, çünkü eğer hapşurduysa ciğerlerini fazla zorlayıp zarar vermiş olabilir. aklıma birtek bu geldi.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ani değişiklikler kuşlarda şok etkisi yaratabiliyor. Sizinkide böyle bir durum olabilir.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
ani değişiklik veya burun deliklerine su kaçmış olabilir benimde bi ara saka kuşuma aynı şey olmuştu :((

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Başınız sağ olsun fakat kendi adıma konuşayım bazen öyle anlamsız ölümler yaşanıyor ki günlerce düşünmekten yorum yapmaktan neredeyse kendi kendinize konuşur bir hal alıyosunuz.Tabi bunlara illaki bir vesile yada sebebi biz doğuruyoruzdur ???????