Ölümler...Ölümler...Ölümler...

selcukboyukbas

Takipçi Üyemiz
Adı
selçuk
Soyadı
böyükbaş
Merhaba abilerim, arkadaşlarm, kardeşlerim.. sıkıntım son zamanlarda çok büyük.. kış aylarında üretimim çok iyi seviyelerdeyken, yaz döneminde çok büyük sıkıntılar ve fazla sayıda ölümlerle karşı karşıya kaldım.. 26 tk. yerli muhabbet üretmeye çalışıyorum.. yemlerini, sularını, temizliklerini rutin olarak ve büyük bir titizlikle yapıyorum.. ancak kışın aldığım yavruların 3 te 1 ini yazın alamadm.. aldıklarım 3-5-10-20-30 günlükken ölmeye başladı.. kimisini anneler kafalarnı gagalarnı parçalayarak ölüme terk etti.. en son yemden şüphelenmeye başladım az önce.. önceden sade beyaz darı kullanıyoken şimdi (3 aydır) bravo 302 denen karışık yeme döndüm.. acaba bu yem değişikliği kuşların ölümüne sebep olmuş olabilir mi? engin tecrübelerinizden haberler bekliyorum.. saygılar...

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Bende yemlemeden falan değil aşırı sıcaklık ve ortamın iyice havandırılmaması olabilir

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
Kümesine son dönemde dışarıdan yeni kuş aldınmı eğer dışarıdan kuş aldıysan kuş hastalık taşıyabilir yaz aylarında hastalıklar daha çabuk yayılıyor kesin sonuç için hasta kuşlarından bikaçını devletin veteriner yerleri var orada hasta kuşu kesip tahlil yapıyorlar ve kümesindeki hastalığı sana reçete ile veriyorlar yalnız kuşu götürmeden 5 gün ilaç vermemen gerekiyor tedavine çıkan sonuca göre devam edersin GEÇMİŞ OLSUN

selcukboyukbas

Takipçi Üyemiz
Adı
selçuk
Soyadı
böyükbaş
dışarıdan hiç kuş girmedi 6 aydır.. Bülent Bağ beyede verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim.. bakalım kuşlar biraz dinlendirmeye alıcam inşallah hayırlısıyla bu sıkıntıdan kurtulurum.. ilgienen tüm arkadaşlarıma teşkkürler..

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
selçuk bey slm;

bakımınızda yada kümes ortamında sıkıntı var.yemle alakası yok.en önemli faktör heleki bu aylarda kümes havalandırması yeterlimi acaba.
kardeş bitlenme falan gözlemledinmi?

sana tavsiyem kuşlarını eşten ayır üremeyi durdur.kümesini güzelce dezenfekte et.yerler,kafesler,kuşlar vs.
havalandırmaya çok dikkat et.
saygılar

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
olaya şu açıdan bakmak gerek, öncelikle kuşlara bir para basma makinesi olarak bakmayı kesmemiz gerekiyor. Yaz aylarında kesinlikle üretim yapmamamız gerek...hayvanların doğasına ters birkere. Yazın kuş tüye girmek ister...yavru bakmak isteyeceği son şey, bu nedenle haziran ortası gibi üretimi durdurup temmuz ve ağustos kuşlara doğal döngülerini tamamlamaya ve dinlenmelerine fırsat tanımak gerek. Eylül başı veya ortaları gibi tekrar üretime geçilebilir. Unutmayın ki peş-peşe 2 kuluşkadan fazla yavru almak bahsettiğiniz sıkıntıların çıkmasını kaçınılmaz kılacak.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
eger kışın sıkıntısız yavru aldıgınız kuslar yazın yavrusunu dövmeye baslıyorsa eger kusları aşırı strese maruz bırakmıssınız demektir.arada illaki dinlendirmeniz lazım..bence kuslarınızı iyice dinlendirin rutin bir kür yapın en az 2 ay salmalarda ucsunlar.. gecmis olsun bu arada anne ve babaların dövmedigi dışında yavru ölümü varsa eger foto ve video koyarmısınız

erci

Takipçi Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
ide
:(çok geçmiş olsun selçuk kardeş.düzelir inşallah :(selahattin abi çok güzel bir yazı paylaşmış.öğrenecek çok şeyimiz var.sanada tekrardan geçmiş olsun.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
yazın dinlendirmeye almak en iyisidir.Hele sıcal bir şehirde iseniz.