Önemli Bir Soru

Serghyinho

Üyemiz
Adı
SerHaT
Soyadı
ERMAN
Çiftimin 5 gündür yumurtaları var 4 taneydi bu sabah 3 düşmüşler . Erkeğin ayakları kanlıydı gagasındada kan vardı kafese takılmıştır dedik petshopcu bi merhem verdi sürün dedi.Sürdük 10 dk önce çığlıklarına koştum kuşların dişi erkeği altına almış öldürüyodu az kalsın zor ayırdım. erkeği başka bi kafese koydum . sizce sıkıntı ne dir ne yapmayalım. birde erkek gözleri kapalı kabarık bi şekilde duruyo ve hiç tepki vermiyor acil cevap bekliyrm üstadlardan şimdididen teşekkürler.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
erkek  strese  girmiş  muhtemelen kızıştıgından olabilir  ve ya  ilk kuluçları ise normal  yuvalıga yakın yem mama  koyunuz anne  yatacaktır buyuk ıhtımal eğer yumurta kaydırma ihtimalin varsa baska çifte kaydır

Serghyinho

Üyemiz
Adı
SerHaT
Soyadı
ERMAN
Evet abi ilk yumurtaları.Yuvalığın kapısına yakın mı ? evde tek bakıyorum başka çiftim yok. ne kadar süre ayrı dursunlar peki ?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
yuvalığa yakın derken anne kendini beslemek  için yem mama yıycek sen mamayı yemi yuvalğa yakın bır yere  koy ki vakıt kaybetmesin  3 gün felan kalsın ama  sende  anneyi takip et yatıp yatmıyormu diye... ilk kuluçkada  boş çıkma olasılığda var

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Erkek kuşunuz fazlaca kızgın olduğu için dişiyi rahatsız ediyordur. Erkeği ayırın, merak etmeyin dişi kendine de ileride yavrular çıkarsa onlara da bakar. 6 gün sonra yumurtalara bakın doluysa ben olsam yavrular çıkıp yuvadan atlayıncaya kadar erkeği dişinin yanına atmam. Ama kontrolde yumurtalar boş çıkarsa yumurtaları atıp erkeği atabilirsiniz. Geçmiş olsun :)

Serghyinho

Üyemiz
Adı
SerHaT
Soyadı
ERMAN
Abi peki yumurtalar 5 günlük daha ne zman bakmam gerekir ve nasıl anlarım dolu olduğunu ? bide 3 yumurta var daha yumurtlarmı

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
8 günlükken el feneriyle kontrol edebilirsin.. doluysa yumurtanın içindeki kılCal damarları göreCeksindir zaten.. hayırlısı olsun..