Önemli Zaman Ayırırsanız Çok Sevinirim !

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Öncelikle herkese iyi akşamlar..
Bu sabah henüz 8 aylık olan erkek kuşumu kaybettim :'(.Dişi kuş kafeste aşırı dominant durumdaydı ve erkeği her defasında hırpalıyordu.Erkek kuş tüy stres derken ağır hastalık geçirdi ( ne olduğunu anlayamadığımız ! ) bu sabaha karşı öldü.Bende evdeki kızgın dişi kuşum yalnız kalmasın diye yanına 1 yaşlarında (yani kendi yaşına yakın) erkek damızlık kuş aradım.Fakat yaşadığım yer küçük olduğundan damızlık muhabbetkuşları tek başına 75 tl ye satıldığı için vazgeçtim.Başka bir petsopdan 70 liraya henüz 2 aylık olan yavru muhabbetkuşlarını gördüm..Şimdi sizlere danışmak istediğim konu şudur ki..

Evdeki kızgın dişi kuşuma (her zaman her yerde dominant kendisi) kendi yaşına yakın erkek kuş mu alayım ki bunun fiyatı 75 tl ? Yoksa üreticiden 70 liraya henüz 2 aylık olan küçük muhabbetkuşu çiftlerini mi alayım ? Karar veremedim..Belirttiğim gibi yaşadığım yer küçük olduğundan elimdeki 1 yaşındaki dişiyi de elden çıkaramıyorum.Napıcam şaşırdım  ahaaa

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
kardeş erkeği senin seçmen değil dişini seçmesi gerekiyor  o nekadar dominat olursa olsun onu dize getirecek baskın bie erkek vardır ve dişi kuşunu götürecen erkeği o sececek ve suda var eger dişi kuş yavruluktan beri sendeyse evcilleşmişse eş tutması zor oluyor sendeki gibi bende bir dişi vardı iki yaşında  yavruyken almıstım erkek diye  dişi çıktı 4 tana erkek değişti ama gene eş tuttmadı o sürekli insan alışık olduğu için erkekleri dövüyordu eger kuşun evcil değilse okadar götür sabahtan  bir gün kalsın yada bekle basında eşini kendi secsin çünkü her dişi her erkekle eş tutacak diye bir şey yok ki muhabbetler bu konuda çok seçici oluyor yerim küçük diyorsunda burda bir çok üretici abimiz kardeşimiz var nerde yaşsadığını yazarsan belki sana yakın birilerini bulursun sana yardımcı olurlar 

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
kardeş erkeği senin seçmen değil dişini seçmesi gerekiyor  o nekadar dominat olursa olsun onu dize getirecek baskın bie erkek vardır ve dişi kuşunu götürecen erkeği o sececek ve suda var eger dişi kuş yavruluktan beri sendeyse evcilleşmişse eş tutması zor oluyor sendeki gibi bende bir dişi vardı iki yaşında  yavruyken almıstım erkek diye  dişi çıktı 4 tana erkek değişti ama gene eş tuttmadı o sürekli insan alışık olduğu için erkekleri dövüyordu eger kuşun evcil değilse okadar götür sabahtan  bir gün kalsın yada bekle basında eşini kendi secsin çünkü her dişi her erkekle eş tutacak diye bir şey yok ki muhabbetler bu konuda çok seçici oluyor yerim küçük diyorsunda burda bir çok üretici abimiz kardeşimiz var nerde yaşsadığını yazarsan belki sana yakın birilerini bulursun sana yardımcı olurlar
Aynen öyle dişi kuş 1 aylıkdı bize geldiğinde bizde erkek diye aldık baya bi ilgi gösterdik evin maskotu olmuştu konuşturmaya falan çalıştık ama sonra anladım ki kuş dişiymiş git gide de ceresi kızgınlıkdan dolayı kahverengiye dönünce yanına erkek kuşu biz aldık kendi seçmedi eve gelen 2 erkekdi ve ikisini de biz almıştık.Şu an dişi kuş bizimle sanki ilk zamanlardaki gibi omzumuza geliyor elimize konuyor felan yani bugun de anladım ki bu dişi anaç olmaz olamaz..Yanına erkek de alsam boş...
Peki o zaman yarın gidip o 2 aylık çifti 70 liraya almalı mıyım..Yani 70 lira 2 aylık birbirini kaşıyan üreticinin dediğine göre eş tutma ihtimali yüksek olan kuşlar için fazla mı ? İdeali nedir ?

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
kuşları görmeden bir sey diyemem kardeş kuşun cinsine ırkına göre fiyatlar hep değişir  çifit 300 tl yede kuş var  100 tlyede  ama o kuşları en az  5 6 ay daha bekleyeceksin yaru alabilmen için en 6  7 aylık olması ideal hatta gerekli sen yaşadığın yeri yaz bu sitede türkiye nin her yerinden üreticiiler var sana yakın birileri çıkar belki  ama alacak sanda 4 5 aylık kuş damzılık almam  alman daha iyi olur

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
DİŞİNİN RESİMİNİ  ALALIM.....VE  BENCE  SAHSİ FİKRİM  ERKEK ALSAN DAHA İYİ  OLUR...HAZIR  EŞİN OLUR....YAVRULU  OLAN DA MANTIKLI  AMA  ZAMANIN UZAR GENEDE  KENDİ TERCİHİNİZ....HAYIRLI OLSUN..VE  NEREDE  OTURDUGUNUZU  YAZARSANIZ BELKİ ORADA  YADA  YAKININIZDA  BULABİLRSİNİZ  ÜRETİCİ ABİLERİMİZDEN..

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
kuşları görmeden bir sey diyemem kardeş kuşun cinsine ırkına göre fiyatlar hep değişir  çifit 300 tl yede kuş var  100 tlyede  ama o kuşları en az  5 6 ay daha bekleyeceksin yaru alabilmen için en 6  7 aylık olması ideal hatta gerekli sen yaşadığın yeri yaz bu sitede türkiye nin her yerinden üreticiiler var sana yakın birileri çıkar belki  ama alacak sanda 4 5 aylık kuş damzılık almam  alman daha iyi olur
Kuşlar çek kırmasıymış.Ben beklerim benim için sorun değil 5 6 ay zaten önümüz kış.Burda 4 5 aylık damızlık kuş da yok 1 2 aylık küçük muhabbetkuşları geliyor ve hemen satılıyor.Alacağım kuşlar 2 aylık belirttiğim gibi 6 7 aylık olana kadar mecbur beklicem yavru alımı yine ilkbahara nisan mayısa gelcek  icon_think

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Karahan UZUN.' Alıntı:
DİŞİNİN RESİMİNİ  ALALIM.....VE  BENCE  SAHSİ FİKRİM  ERKEK ALSAN DAHA İYİ  OLUR...HAZIR  EŞİN OLUR....YAVRULU  OLAN DA MANTIKLI  AMA  ZAMANIN UZAR GENEDE  KENDİ TERCİHİNİZ....HAYIRLI OLSUN..VE  NEREDE  OTURDUGUNUZU  YAZARSANIZ BELKİ ORADA  YADA  YAKININIZDA  BULABİLRSİNİZ  ÜRETİCİ ABİLERİMİZDEN..
Dişi yaklaşık 2 3 aydır kızgın ama çok baskın eve 2 erkek geldi biri kendiyle aynı yaştaydı fakat mantarlı olduğundan dolayı değiştirip kendinden çok daha küçük erkek aldım ama o da baskıya dayanamadı stresden öldü sanırım :'(
Yani bu dişi eşe falan gelmiyo öyle böyle değil çok aşırı kendisi  :-[

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
MUTLAKA  BULURSUNUZ  BULUNDUGUNUZ İLDE VE  DİŞİ  ELDEN ÇIKARMAYINIZ  YAZIK  OLUR....ERKEK ALIN BİR SÜRE BEKLETİNİZ MUTLAKA SONUC ALIRSINIZ  BİR  YAS  CIVARLARINDA OLSUN......BULUNDUGUNUZ  İLİ  BELİRTMEMİŞSİNİZ..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
onun dominantlığı kafese kendisinin hakim olmasından bnce alacağınız erkeği (alacağınız erkeği dişiye seçtirin) kafese ilk atın 1 hafta tek başına kalsın kafese hakim olsun sonra dişiyi yanına atın yoksa dişi tabii dominant olur

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
öncelikle ölen kuşunuza üzüldüm.  :-\ 70 lira bir kuş için çok pahalı hemde 2 aylık.  ??? bulunduğunuz ildeki üreticilerle irtibata geçin. yada elinizdeki dişiyi petshopa verin üstüne 40 tl gibi bi para verin 5 aylık eş muhabbet alın. 5 aylıkken aldığınız zaman 3 -4 ay sonra size yavrularını verirler. ama derseniz  ben dişimi kimseye vermem . gidip 70 liraya bir yavru alırsınız  1 yaşındaki kuşa 2 aylık erkek eş olmaz.

nazım

Takipçi Üyemiz
Adı
Nazım
Soyadı
CİNOĞLU
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
onun dominantlığı kafese kendisinin hakim olmasından bnce alacağınız erkeği (alacağınız erkeği dişiye seçtirin) kafese ilk atın 1 hafta tek başına kalsın kafese hakim olsun sonra dişiyi yanına atın yoksa dişi tabii dominant olur

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
aynen katılıyorum,

sanırım erkeğinizi devamlı hırpalaması bu yüzden olmuş, erkeği aldığınızda dişinin bulundu kafese brakmışsınız bu da nedenini açıklıyor...asla bir erkek bir dişinin kafesine salınmaz, tam tersi yapılmalı. Yeni bir erkek aldığınızda aklınızda bulunsun, gerekirse bir kafes daha alın ve erkeği o kafeste 1 hafta 10 yalnız tutun, sonra dişi kuşu kafesinden alıp erkeğin kafesine salın.

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Berkan ŞENOL' Alıntı:
öncelikle ölen kuşunuza üzüldüm.  :-\ 70 lira bir kuş için çok pahalı hemde 2 aylık.  ??? bulunduğunuz ildeki üreticilerle irtibata geçin. yada elinizdeki dişiyi petshopa verin üstüne 40 tl gibi bi para verin 5 aylık eş muhabbet alın. 5 aylıkken aldığınız zaman 3 -4 ay sonra size yavrularını verirler. ama derseniz  ben dişimi kimseye vermem . gidip 70 liraya bir yavru alırsınız  1 yaşındaki kuşa 2 aylık erkek eş olmaz.
70 lira bir kuş için değil 2 tane çift diye belirttim ama 2 aylıklar ikiside..burdaki petshoplar erişkin yavru hiçbir şekilde kuş alımı yapmıyorlar  :-[..yaşadığım ilçede üretici yok luşlar 1 2 aylık gelir ve hemen satılır öle 5 aylık eş falan bulmam imkansız ancak başka ilden olur oraya da ben gidemem  icon_think

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
aldığım 2 erkeği de ben seçtim orda hata yaptım kabul ediyorum ama evde 3 adet kafesim var forumu okumadan önce yani kaydolmadan önce ilk aldığım erkeği dişinin kafesine attım ordada hayalıyım ama bu son ölen kuşu önce yeni aldığım çifthaneye attım 1 hafta beklettım daha sonra dişiyi koydum yine baskın çıktı yemliği sulugu tüneği bile kıskanıyordu  icon_wall