ORJİNAL ÇEKOSLOVAK ......( HABİL TNT)

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Arkadaşlar bilezik numarasını araştırdım halis orjinal ÇEK kuşu 2011 doğumlu...
Bulunan ülkede bu kuşlara jumbo çek diye adlandırılıyormuş.

Yorumlarınız için teşekkürler...

ByArDa

Üyemiz
Adı
N.Arda
Soyadı
TURAN
Şimdi şöylede bir durum var bilezik çek bileziği olabilir ama ingilizdir belki kuş yani bizim ülkemizde nasıl ingiliz muhabbet kuşu üretilipde türkiye bileziği takılıyosa ordada bu şekeilde olabilir bilezikte bu yazıyo diye kuş o olacak değil ya:)

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
N.Arda TURAN' Alıntı:
Şimdi şöylede bir durum var bilezik çek bileziği olabilir ama ingilizdir belki kuş yani bizim ülkemizde nasıl ingiliz muhabbet kuşu üretilipde türkiye bileziği takılıyosa ordada bu şekeilde olabilir bilezikte bu yazıyo diye kuş o olacak değil ya:)
Zaten adamların kendi orjinal kuşları var niye başka ülkenin kuşları ile uğraşsınlarki. Veren arkadaş orada yaşıyor ve bu işlerle hobi olarak uğraşıyor orda jumbo çek diye geçiyormuş bu kuşlar.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Maşallah çok yakışıklı kuş İnşallah yediği yem kadar yavru verir

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Bildiğim kadarıyla Çek-Holdanda-Jumbo diye bir şey yok aslında. Bunları biz adlandırıyoruz. Show ingiliz kuşu ve onun kırıkları oluyorlar. Kuşlar kırıldıkça farklı isimler veriyoruz. Bol ve hayırlı üretimler.

muhammetcelik

Takipçi Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
ÇELİK
MaşALLAH çok sağlam bir kuş Rabbim nazarlardan korusun inşALLAH..

Fakat benim görüşümde İngiliz'den yana olacak  ;D

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Şu işe başladığımdan beri İngiliz, Show jumbo, Çek  "fotoğraflarla aydınlatın bizi" çağrıma kimse kulak vermedi. Selehattin Abi müsaitse Selehattin abiden, değilse üstadlardan fotoğraflı ve açıklamalı şekilde konuyu da sabitleyecek şekilde bir açıklama/bilgilendirme bekliyorum/rica ediyorum!

Yoksa bu bilgi karmaşası devam edecek. Herkesin elinde güzel kuşlar iyi ırklar var fakat herkes bir şeyler söylüyor :) jumbo denen kuşa bakıyorum bence iri bir kırma, ya da ingiziliz dediklerine bakıyorum bence show jumbo! Yani bu konuda bence ÇOK AZ KİŞİ bilgi sahibi. Ve o bilgi sahipleri artık şu işi açıklığa kavuştursun. İnternette dolaşan muhabbet kuşu ırkları (fotoğraflı) olan linki değil sizin paylaşımlarınızı bekliyoruz ;)

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
ünal
VALLAHA KİM NEDERSE DESİN İSTER ÇEK İSTER İNGİLİZ KUŞ HARBİ BABA GİBİ MAŞALLAH DİYELİM NAZAR DEĞMESİN thumbsupbo