Ornimix ds?

Onur AYAZ

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
AYAZ
Kuşlarımdan birinde hırıltı var,Ornimix önerildiğini okudum ve aşağıdaki ornimixi buldum.Üzerinde Türkçe yazmıyor,işe yarar mı? Ve nasıl kullanmalıyım?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
doğru bir ilaç aldığınızdan emin olmak için, öncelikle hastalığın kesin teşhisi gerekiyor. Bazen hırıltıya sebep olan üst solunum yolu enfeksyonu olmayabiliyor. Sizin aldığınız ilaca gelince, benim bildiklerim aşağdaki gibidir.

OrniMIX Pantex firmasının ürünüdür ve en kaliteli kuş ilaçları üreten firmalardan birisidir. Ornimix doxycycline etken maddeli bir antibiotiktir ve üst solunum yolu enfeksyonları (crd ve chlamydiosis gibi) tedavisinde kullanılıyor. 1 poşette 5 gram ilaç vardır ve 2 litre suya karıştırılıp 5-7 gün boyunca veriliyor. Eğer birden fazla kuşunuz varsa ve hasta olan kuş diğer kuşlar ile bir arada (veya ayni mekanda) yaşıyorsa, önerilen yöntem tüm kuşlara bu ilaçtan içirmek. Tek kuşunuz varsa doz ayarlaması yapmanız gerekebilir. Kendiniz bu yöntemle yaklaşık hesaplama yapabilirsiniz.

1 poşette 2 litre su için toz ilaç bulunduğuna göre, ve 1 suluk yaklaşık 100ml olduğuna göre, 1 poşet yaklaşık olarak 20 suluk doldurmaya yetiyor. Poşetteki tozu bir kağıt üzerine boşaltın ve 20 eşit parçaya bölmeye çalışın. Daha sonra her bir parçasını ayrı-ayrı ufak kağıt parçası içine sarın (diğer günlerde kullanmak için). 100ml su içine bu ayırdığınız ufak dozlardan karıştırın ve kuşun içmesi için verin. Bu işlemi en az 5 en fazla 7 gün tekrarlayın...her gün yeni ilaç solusyon hazırlayıp vermeniz gerekiyor. İlacı verdiğiniz sürece kafesde başka su kaynağı bulundurmayın (banyoluk gibi mesela).