OSB 2 den box kafes yapılır mi?

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Şekilde gorulen OSB suntadan box kafes yapsam olur mu. Bit sıkıntısı MDF ye gore ne derece olur.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
hocam bence olur ama çok su tutar şişer bu zamanla.Fiyat olarak uygun sanırım bu malzeme.Ayrıca parazit barındırma durumunuda düşünmek lazım.
ben pvc kapı profilinden yaptım, fena olmadı size de tavsiye ederim.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Üstad bu suntaya su suntasi deniyor. Sisme sıkıntısı olacağını zannetmiyorum. PVC den tek katlı box yaptım daha once, beceremedim. Sert olan PVC lazım heralde benim aldığım PVC sağlıklı olmadi. Sizin kafesi merakeetim

SABRÜ MUTLU

Üyemiz
Adı
sabri
Soyadı
mutlu
Murat Bey iyi günler. OSB den kafes yapmamanızı öneririm. Çünkü OSB üretiminde kullanılan yapıştırıcının kimyasal özelliğinden dolayı zehirleyici etkisi var. Bu nedenle kapalı mekanlarda kullanımı öneriliyor. İnşaat kalıbından kullanılan PVC paneli kullanıyor profesyonel kafes üreticileri.

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
Evet bkimisi inşaat kalıp malzemesi playwood kullanıyor, kimisi ise dolap profili sanırım.

SABRÜ MUTLU

Üyemiz
Adı
sabri
Soyadı
mutlu
Kullanımı önerilmiyor yazacaktır özür. Yanlışlıkla öneriliyor diye yazmışım.

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
Murat NUR' Alıntı:
Üstad bu suntaya su suntasi deniyor. Sisme sıkıntısı olacağını zannetmiyorum. PVC den tek katlı box yaptım daha once, beceremedim. Sert olan PVC lazım heralde benim aldığım PVC sağlıklı olmadi. Sizin kafesi merakeetim

Siz benim kafesi görmüşsünüz daha önce aslında şimdi farkettim :)

http://i.hizliresim.com/OABXMD.jpg[/img

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
O kadar çok araştırma yapiyorum ki belki aizinkini hatırlayamadım. Sert olan PVC playwood olarak mi geciyor

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
benim kullandığım malzeme 1.8 mm, esneme konusunda 4 kata birşey diyemem pvc illaki az çok esner 4 kat olunca ama bağlantıları güzel yaparsanız sorun olmaz, ben vidalama ve sıcak silikon yaptım balkondan atsam dağılmayacak gibi oldu :) Ama Ali Bey'in kullandığı malzeme daha güzel fiyat olarak nasıl merak ettim Ali Bey? Nerden kaç liraya temin ettiniz kafes için malzemeleri? Bende bir tane daha yapmayı düşünüyorum bu aralar.

Ali MARAL

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
MARAL
öncelikle bst kafesin cym60 modelinin aynısını yaptım.
ön telleri çekmeceleri ızgaraları  bst kafescilikten temin ettim.
sonra 1.8 mdflam kestirdim.işçiliği tamamen kendim yaptım.
mdf hariç ön tel,ızgara,çekmece,yuvalık kapağı,yuvalık,akıllı yemlik,suluk,tünek,yemlik,sarf malzemeleri dahil 150 tl tuttu.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Ali bey elinize sağlık orjinaline birebir benzer kafes yapmışsınız yem koruma hariç eksiği yok. peki mdflam a kaç para verdiniz. bir de mdf nin kesilen kısımlarına beyaz şeridi nasıl yaptınız marangozlar ütülüyorlar

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
KUŞLARIN SAGLIK VE HİJYENİ AÇISINTAN SIKINTILI OLABİLİR PROFESYONEL ÜRETİCİLER KOMPOZİT KAFES ÖNERİYORLAR

Ali MARAL

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
MARAL
Murat NUR' Alıntı:
Ali bey elinize sağlık orjinaline birebir benzer kafes yapmışsınız yem koruma hariç eksiği yok. peki mdflam a kaç para verdiniz. bir de mdf nin kesilen kısımlarına beyaz şeridi nasıl yaptınız marangozlar ütülüyorlar
bst kafesin ön koruma 50 lik seride var 60 lık seride yok ilerde üretilince alıcam.
kendi çapımda bir ön koruma yaptım güzel oldu.
bende mdflam vardı kenarlarını da malzemesini alıp ütüyle yaptım.