otobüsle kuş göndermek

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
5 adet muhabbet kuşunu uçak kabul etmediği için otobüsle yaklaşık 16 saatlik bir yolculuğa göndermeyi düşünüyorum, yolculuk 16.00 da başlayacak, ertesi gün 08.00 gibi bitecek, yani yolculuğun büyük bir bölümü akşam geçecek, daha önce bagaj bölümünde hiç kuş göndermedim, forumda otobüsle bir çok kişi kuş göndermiş, neler önerir siniz? 20cm x 20cm x30cm ölçülerinde iki tünekli taşıma kafesine koyup, bu kafesine üst kısmı açık kalacak şekilde bir karton kutuya koysam nasıl olur? Kafes küçük mü gelir?

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bu görevi servis haline getiren var, en azindan Almanyada, fakat bu ne kadar dogru veya yanli$ bilemiyecegim  8)

Hani bir ürün degilki yollanacak olan, sonucta can ta$iyorlar !

Arti, kendim icin konu$uyorum, ... cam veya cabuk kirilacak e$yalari valizlerine koyanlar oluyor izin sezonunda mesela, ve dikkat, kirilacak var icerinde diye yazi dahi yaziyorlar o bavullara vesayre, ... fakat nafile, ... yükliyen arkada$lara sözüm yok, aksilik o e$yayi oraya koyanda !

Sonra kirilinca kime ne diycegiz peki ? confusedtw
Adamlar valizleri atiyorda firlatiyorda, üzerine cikiyorda, ... hani sizin gözünüzle zaten bakan yoktur, ...

Ku$lari veya evcil hayvanlarin yollama gayesi sati$tir, yani rant ön planda olur bu vakit, ... ve demek istedigim, bir$eyi her hangi bir yerden istiyen, ona göre hazirligini ve hesabini yapsa, ve o arzulanana sahip olanda ev sahipligini bilse, cayini demleyip beklese, gelecek olan misafiri usúlünce agirlasa, ortada muhabbet olsa daha kalici ve daha etkili olmazmi ? ? ?  confusedtw

Canli Paket gibi yollanirmi bilmiyorum, ve en azindan bana göre cok ters bir durum, ...

Sonra birde yok geldi fakat öldü, veyahut o oldu veya bu oldu gibi sacma sapan tarti$malara zemin verilmez yollanmadigi vakit, ...

Insan uzaksa uzak yakin isede yakin, kendini bu duruma hazirlar ve gelir, tani$ir, muhabbet eder, kendi gözüyle ku$lari görür, ortami ya begenir yada begenmez ve ondan sonra ic güdüsüne ve aklina dayanarak hareket eder, ... ve ya alir yada almaz, ... hani durum daha ho$, daha sicak veya soguk ise soguk olur, ... orasinida herkes kendi bilir, ... artik umdugunumu görür, ... ummadiginimi, veya aklina bile gelmiyeceklerimi, ...  8)

Hani hem $üphedesiniz hemde karariniz sanki belli bile, ...  ::)

Burda kim ne dese bile siz hazir paketinizi yolliyacaksiniz bir $ekilde, fakat kendinizi o kutuya tiktiginiz ku$larin yerine koyun, ... ve sadece 1 dakika icin, ...

Haddim olmadan bir$eyler yazdim, ve umarim yanli$ bir$ey yazmadim !
Yazdim isede af ola !  :(
...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Amacım satış değil, evde beslediğim kuşlarımı tatil dolayısıyla memlekete götürmek, kardeşim alacak kuşları, 3-5 gün sonrada biz uçakla gidecez, eşimin sağlık durumundan dolayı uçakla gitmek zorundayız ve çok uğraşmama rağmen uçak kabul etmedi kuşlarımı ve özenle beslediğim kuşlarımı yok fiyatına petshop'a vermek istemiyorum, daha önce forumda Erzurum'dan İstanbul'a tek bir kuş bile zayiat vermeden üretimhanedeki tüm kuşları gönderenleri okumuştum,

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Gecmi$ olsun e$inize !

Birakacak ba$ka kimse yokmu ?  confusedtw

Hem size eziyet hemde ku$lara, ... birde bunun dönü$ü var, ...  confusedtw

Háyirli yolculuklar  :)

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Sağolun, yarıyıl tatilinde bir akrabama bıraktım ama onları daha fazla rahatsız etmek istemiyorum ve gönderebilirsem tekrar geri getirmeyecem, kardeşimin küçük bir üretimhanesi var, kuşlara iyi bakacağına eminim, çok seçeneğim yok aslında.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ahmet KARA.' Alıntı:
Sağolun, yarıyıl tatilinde bir akrabama bıraktım ama onları daha fazla rahatsız etmek istemiyorum ve gönderebilirsem tekrar geri getirmeyecem, kardeşimin küçük bir üretimhanesi var, kuşlara iyi bakacağına eminim, çok seçeneğim yok aslında.
havalar ısınmaya başladı, muavıne tembihle, bagajda özel bölümler oluyor oralara koyarsa sıkıntı olmuyor, ayrıca kuşları kafese koy etrafı açık kalsın, havalar ısındı....

cemilsahbaz

Yeni Üyemiz
Adı
cemil
Soyadı
şahbaz
mesafe 4-5 saatse ve kafesle gönderiliyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum 5 saatin üzeri tehlike kuşlar telef olabilir

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Aslinda bu nakletmeyi sektör olarak yapan var, ... fakat bence profesiyonel olsa bile sakincali bana göre !

Bence karde$iniz sizi ziyaret ettiginde kendi araciyla alsin ve götürsün, ... tabi dile kolay, ...

Ve karde$iniz el alemden daha titiz olur, her hususta  :)

Allah yardimciniz olsun, ne diyek, ... ku$larinda öyle  :)

Kolay gelsin, ...

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Ben olsam, sahip olduğum kuşları çok seviyorsam, başkasına veremezdim (kardeşim bile olsa) vermezdim. 16 saat yolculuğa da maruz bırakmazdım. Bence siz belirli bir ücret karşılığında (istemeseler bile vererek) o akrabanızdan Allah rızası için tekrar yardım almayı deneyin.

ve ya yakınınızda bildiğiniz bir veteriner varsa, onlardan bakmaları için yardım isteyebilirsiniz...

ya da kaç tane kuş forumuna üyesiniz bilmiyorum ama sizin gibi kuş besleyip,  tatil süreniz kadar kuşlarınıza gönüllü olarak bakabilecek olan varmıdır diye bir konu açabilirsiniz..  (gerekirse ücret teklifinde de bulunabilirsiniz)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar:)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bence yemini suyunu bol bol koyun dediğiniz gibi kafeside bir kutuya yerleştirin yazda olsa yolda bagaj açılıp kapandığı anda cereyana maruz kalırlar yazık olur. Muavindende rica edin dikkat etsin molada filan kontrol etsin Allahın izniyle sağ salim giderler.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ben kendimden bahsedim, ...

10 yildir Türkiyeme gidemiyorum ku$larim yüzünden !

Birakacak veyahut baktiracak kimsemde yok !
Bir git, biz bakariz diyen cokta, bu sefer aklim burda kalir, ve buda izinmi olur, eziyetmi olur onada sizler karar verin, ...

Kimse sizin gibi bakamaz, ve geri geldiginizde manzara sizi korkutabilirde, ... o yüzden izin mizin yok artik bana !  :-[

Kizdigimda bu zaten, ... hani bakip beslemi$ken güzel dogru ve bilincli besleyin, ... fakat artilari ile eksilerini ba$tan tartmali insan !
Bir veya iki günün faturasi 365 günü yok sayabilir !
Hani hasta olunur vesayre, ... kendinize kizabilirsiniz, hani o durumda olmasin, ... fakat emanetciniz hele birde acemiyse, birde yakin tanidik ise, hem bir$ey diyemezsiniz, hele 1 ku$ icin acinizi icinize atip pi$man olursunuz, da, i$ i$ten gecer, ...

Neler görüp duyuyoruz, ... ve insanin anca 1 ku$ beyni dahi olsa anliyamiyor olanlari, ...

Neyse, ...

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Murat Bey, bence siz tatile çıkabilirsiniz, yapmanız gereken, mevsimsel(dönemsel) tecrübeli profesyonel bir kuş bakıcısı bulup,kuşlarınıza sizin kendi işletmeniz veya salmanız her nerde ise orda bakmasını sağlamak. bu işi meslek edinen veterinerler veya hayvanlarla profesyonel olarak ilgilenen birçok başka branşlarda vs. insanlar olabilir, piyasayı bir araştırın, bu işe çözüm bulmaya çalışan sizler gibi birçok insan olmuştur.

Kuş derneklerini, hayvan barınaklarını, hayvanlarla ilgilenen çiftlikleri, hayvanat bahçelerini, belediyeleri vs arayın, oralar önceden dile getirilmiş bu tür sorunlara çözüm olabilecek şeylere vesile olmuşlardır.

Mesela böyle bir haber vardı...
http://www.sabah.com.tr/cumartesi/2011/06/25/tatilde-gozunuz-arkada-kalmasin

.. kim bilir neler var neler, insan araştırınca öğreniyor..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Zehra AKSOY' Alıntı:
Mesela böyle bir haber vardı...
http://www.sabah.com.tr/cumartesi/2011/06/25/tatilde-gozunuz-arkada-kalmasin

.. kim bilir neler var neler, insan araştırınca öğreniyor..
buna benzer kedi-köpek v.b. şeyler zaten var, ama kuşları üretimhaneyi bırakacak, yer yoktur,,,
allahınızı severseniz hangi belediye uğrasacak kuşların bırakılacagı yerlerden...
sadece 2-3 kuş petlere bedel karşılıgı bırakılabılıyor,

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kuşlar gece gidecek otobüsler, iyi bir nakille hiçbir sıkıntı olmaz, defalarca bu mesafelere kuş gönderip, getirtmişimdir...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Olabilir Zehra hanim, Allah razi olsun  :)

Ben kendim sistemimden ve dönemlerin getirdigi sorunlarin farkindayim, fakat hakkindanda geliyorum cok $ükür, ...

Kisa özetleyim, ... müsadenizle  pray

Kimse benim cocuguma benim gibi bakmaz ! ! !

Bu sizin cocuklariniz ve sizin icinde gecerli !  ;)

Ben kimseye cocuk birakmam, heleki bu zamanda !

Avrupada yok yok, ve ara$tirmama gerekte yok, ... ne varsa zaten burnumun dibinde, ...

Cifthanelerimde ayri ayri beslenmesi gereken ku$lar var, ... susam ve cörek otunu günlük taze ögütlüyorum, 6 hafta bir hasret gidermek istesem eminimki geri döndügümde ku$larimi taniyamam, heleki günde 3 kez sularini degi$tiriyorum, sicak mevsimde zaten, ki$in yine öyle, cünkü benim kümesim ve salmam di$arda, ... yazin ayri dert, ki$in ayri dert, ... linkte görebilirsiniz, ...

http://turkiye-guvercin.forum-2007.com/t8299p30-murat-gocmen-almanya

Dile kolay sevdiginiz bir$eyi birine birakmak, ...  :-[

...

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Mert AYDIN' Alıntı:
buna benzer kedi-köpek v.b. şeyler zaten var, ama kuşları üretimhaneyi bırakacak, yer yoktur,,,
allahınızı severseniz hangi belediye uğrasacak kuşların bırakılacagı yerlerden...
sadece 2-3 kuş petlere bedel karşılıgı bırakılabılıyor,

:) Yazımda belirttim zaten, salmalarınız varsa dönemsel ücretli profesyonel kuş bakıcısı bulunmalı diye. Kendisiyle bir sözleşme yaparak nasıl bakılacağı, günlük yapılacaklar işler listesini vs. tarif edeceksiniz bu kapsamda...
"Gelişmiş" belediyeler belirli sayıda kuşların ücretli bakımı için barınakları üzerinden faaliyette bulunabilirler veya şehir hudutları içinde bildikleri birşeyler varsa bilgi paylaşabilirler (danışmak için)

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Aralık ayında 22 saat, Mayıs ayında 20 saatlik mesafelerden kuş satın aldım. Otobüsle geldi kuşlar. İyi bir paketleme ve otobüse teslim ederken sürücüye veya muavine durumu açık net anlatırsanız sorun olmaz. Kuşların kafesine veya kutunun dibine muhakkak yem ve elma, havuç, marul, armut vb. sıvı alabileceği besinler koyun. Mayıs ayında satın aldığım kuşları kutudan çıkarırken biri elime pisledi diğernin gaga etrafı kırmızımsı olmuştu (havuçtan). Şu dönemde dikkat edeceğiniz tek konu sıcaklık. Kışın kuşu otobüsle göndermek daha kolaydır 3 kuş bir kutuda birbirlerini ısıtacaktır belki ama yazın serinletme imkanları olmayacak. Onun için kutunun olabildiğince hava alır şekilde olması lazım. Ve gece yol yapacak bir otobüsü tercih edin derim. Allah yardımcınız olsun. Saygılar.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Özgür ÇİN' Alıntı:
Aralık ayında 22 saat, Mayıs ayında 20 saatlik mesafelerden kuş satın aldım. Otobüsle geldi kuşlar. İyi bir paketleme ve otobüse teslim ederken sürücüye veya muavine durumu açık net anlatırsanız sorun olmaz. Kuşların kafesine veya kutunun dibine muhakkak yem ve elma, havuç, marul, armut vb. sıvı alabileceği besinler koyun. Mayıs ayında satın aldığım kuşları kutudan çıkarırken biri elime pisledi diğernin gaga etrafı kırmızımsı olmuştu (havuçtan). Şu dönemde dikkat edeceğiniz tek konu sıcaklık. Kışın kuşu otobüsle göndermek daha kolaydır 3 kuş bir kutuda birbirlerini ısıtacaktır belki ama yazın serinletme imkanları olmayacak. Onun için kutunun olabildiğince hava alır şekilde olması lazım. Ve gece yol yapacak bir otobüsü tercih edin derim. Allah yardımcınız olsun. Saygılar.
Teşekkür ederim, tanıdığım bir otobüs şoföründen öneri aldım, sıcakların arttığı bu günlerde kutuda sıkıntı olacağı yönünde, hatta aynı hata kutuda civciv göndermişler, hepsi ölmüş galiba, kışın gider ama şimdi olmaz diyor, tabi kafeste havasızlıktan ölme olasılığı daha az ama bu kez de hava akımı sorun olacak, kuşları petshop'a aldığım fiyatın yarısına vermek istedim son çare olarak, onu bile kabul etmedi, size mayıs ayında gelen kuşlar nasıl paketlenmişti, kutuda mıydı?

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Ahmet KARA.' Alıntı:
Teşekkür ederim, tanıdığım bir otobüs şoföründen öneri aldım, sıcakların arttığı bu günlerde kutuda sıkıntı olacağı yönünde, hatta aynı hata kutuda civciv göndermişler, hepsi ölmüş galiba, kışın gider ama şimdi olmaz diyor, tabi kafeste havasızlıktan ölme olasılığı daha az ama bu kez de hava akımı sorun olacak, kuşları petshop'a aldığım fiyatın yarısına vermek istedim son çare olarak, onu bile kabul etmedi, size mayıs ayında gelen kuşlar nasıl paketlenmişti, kutuda mıydı?
Kutudaydı ama dediğim gibi havalandırma çok iyidi. Birde ben doğudayım gece saatlerinde ısı 15 derece kadar düşüyor bu mevsimde onun için sıkıntı olmadı. Siz kuşları bence kafesi ile bir kutuya koyun kutunun üstü full açık olsun hava akımı o zaman sıkıntı olmaz.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kuslari bi tasima kafesine koyun ve etrafini kapatmayin taaima kafesleri fazla yerde kaplamaz, kafesin icine yem, havuc, elma, koyabilirsiniz, bagajin hava alacak bolumunde tasinip duzgun yere konulursa sorun olmaz gecen yaz batmandan istanbula 100 adet kus yolladim 24 saate sikintisiz gittiler, yolculukta tasima kafesi cok onemli