Özel mama hazırlama videomuz

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Semiz otu kolay kolay ishal yapmıyor. Birde mamanın kıvamı ayarlanmış durumda. Eğer bunun 2-3 katı miktarı kafese asmış olsak birde ıslak ise sanırım ishale sebep oluruz. Ben bir çifte bir tek semiz otu olarakta kafeste verdiğim oluyor.
Bir nokta daha hergün bu şekilde mama yapmıyorum. Hafta da bir defa bu şekilde özel anlamda bir mama veriyorum. Herkes standart mama videosu zaten hazırlamış durumda. Ben biraz farkı olsun istedim.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba Ayhan bey elinize sağlık güzel bir paylaşım bu hobi s i her mama yaptığımızda verelimmi günlük sularına koyuyorum ben kendi sitesinde anlatıldığı gibi ama acaba mamada daha mı etkili oluyor

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ali DİNÇ' Alıntı:
Merhaba Ayhan bey elinize sağlık güzel bir paylaşım bu hobi s i her mama yaptığımızda verelimmi günlük sularına koyuyorum ben kendi sitesinde anlatıldığı gibi ama acaba mamada daha mı etkili oluyor
Ali Bey,

Aslında şöyle yapmak lazım. Eğer kuşlarımız mama yemiyor ise sularına katmaktan başka çare olmuyor. Ancak mama yiyen kuşlarda ben mamaya katmayı şahsen tercih ediyorum. Sularına katmada ve dozaj ayarlamada işçilik biraz daha fazla oluyor ve suları dağıtırken yanlışlıkla karıştırma ihtimalim daha yüksek. Birde su kaplarında Hobi E ve S tortu bırakıyor yıkaması biraz uzun sürüyor. Oysa mamayı kaplara böldükten sonra takımların durumuna, ihtiyacına göre katıp ilgili boksın içine bırakıyorum. Böylece istediğim gibi dağıtımı yapabiliyorum.
Tabi bu benim tercihim size başka bir metod daha kolay gelebilir.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sinan KAHRAMAN.' Alıntı:
Teşekkürler ayhan bey.
Elinize emeğinize bilgilendirme azminize sağlık.
Sinan Bey,

Aslında ben böyle kanal açma, video çekme işlerini pek bilmiyordum. Oğlum öğrenmiş ve beni biraz zorluyor. Her hafta bir video diye hedef koydu sağolsun. Şimdilik işin başında olduğumuzdan hedef tutuyor. İleride başımızdan geçen değişik olaylarıda belki paylaşırız.

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Gerek yazılı gerek videolu görsel paylaşımlarınızı severek takip ediyorum.
Kuşların sağlıklı ve özenle büyütülmesine özendirici katkınız ise tartışılmaz.
Tekrar teşekkürler.

cihan.turk

Yeni Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
POLAT
Merhaba Ayhan Bey,
Oncelikle videonuz icin tesekkur ederim yararli bir video olmus. Kuslarim icin yumurta mamasi hazirliyorum. Fakat kuslarim bunu pek yemiyor. Sizin mesala videoda gosterdiginiz gibi 2 kasik mamayi tuketmiyor. Nedeni ne olabilir?
Not: Kuslarin gecen yemliklerini kafesten aliyorum. Mamayi sabah erken saattte veriyorum.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Cihan Bey,
2 kaşık mamanın tamamı bitmiyor bile. Benim orada söylemek istediğim bundan fazlasının israf olacağı yönündedir. Ben bazı videolarda gördüm mama kabını ağzına kadar dolduruyor. 1 çift kuş için o kadar mama çok çok fazla hatta o kadar fazla ki kuşun yeyip yemediğini bile kimsa anlayamaz.
Kuşlarınız azıcık bile mama yiyorsa bir sıkıntı yoktur. Bazen yemeyem kuşta bile hiç sıkıntı olmuyor. Mama bir takviye gıda esas öğün yem. Mamayı en çok kuluçkaya hazırlanırken ve yavru beslerken tüketiyorlar.
O halde kuşlarınız kuluçka hazırlığında değil veya yavru beslemiyorsa sıkıntı etmeyin. Eğer kuluçka hazırlığı içine girmelerini istiyorsak bu mevsim buna müsait önce yuvalık takılmalı sonra kızıştırıcılar uygulanmalı. Kızıştıkça mama tüketimide artacaktır. Yumurtlama öncesi belirgin şekilde artacaktır.

cihan.turk

Yeni Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
POLAT
Ayhan Bey,
Yuvalik takili daha evvel 1 yumurta yapmisti hatirlarsaniz sizede bahsetmiştim. Erkek kizgin otuyor ancak disinin kizismasi icin yapiyirum bende acikcasi

muhabbet kuşları

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Apuhan
  Ayhan abi bu kadar emeğin karşılığında kuşlar mamayı yemezlerse ayıp etmiş olurlar...☺ Emeklerinin karşılığını alman dileğiyle teşekkürler...

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Erkan Bey,

Şu sıralar hepsi mama yiyor bir sıkıntı yok. Kırıklarda yavrular var. Showlarda yumurtaya başladı. Eşlerimizden yaşları müsait olanlar yuva hazırlığındalar. Daha ne isteyeceğim.
Allah hepinize de yumurt ayavru nasip etsin.

CANDAN ALÜ

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Candan
Katki maddesi tarifi ne acaba yani kuru mama tarifi

ASUS_T00K cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Katkı maddesi içinde bir video çekmeyi planlıyorum. Sizlere umarım yardımı olur. Internette bahsedilenlerden çok farklı değil. Ama Özcan Duman'beyin tarifi gerçek ötesi gibi. Harika yani.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Tüm arkadaşlarıma iyi dilekleri için teşekkür ediyorum.

CANDAN ALÜ

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Candan
Kisa zamanda cekerseniz cok iyi olur

ASUS_T00K cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi