papağan yakaladım :))))

adem504

Takipçi Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
güngör

arkadaşlar mesleğim gereği uydu takmak için çatılarda çok dolaştığımdan ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum resimde gördüğünüz papağan çatının bir kenarına büzülmüş yatıyordu güneşten etkilenmiş olsa gerek hiç hali yoktu bitkindi ilk tutmaya korktum ama bu fırsat kaçmaz dedim ve yakaladım yem yeyip su içtikten bir süre sonra kendine geldi okadar korkmama gerek yokmuş evcil bir papağan olduğu için kendi gelip oynamak istiyor ;D ;D ;D 

ama yaş ve cinsiyetini bir türlü çözemedim bilgilerinizi bekliyorum

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Bizm ufaklık macaw papağanı  olduğunu söylüyor 1500 euro civarındaymış size talih kuşu konmuş hayırlı olsun....

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Adem Antalya da bu tür papagan besleyen çok...Ateş düştüğü yeri yakar, biliyorsun bunlar baya pahalı bir kuş...Basın yolu ile (antalya kanalı radyolar, ve gazete özellikle hürrüyet akdeniz e ilan veriniz) sahibine ulaştırırsanız İnsanlık görevinizi yerine getirmiş olursunuz...Sahibide size minnetkar kalır... bye_kiss

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
HAYDAR KARAÇAL' Alıntı:
adem şimdi bi ilanda gördüm macav papağanı fiyatıda 3750 tl vay beee çok şanslısın alkisd alkisc
En ucuzu 2500-3000tl den başlar 8000-10000 tl kadar ulaştıgını duymuştum...

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
Yahya beye katılıyorum.ama dikkat edin suistimal edenlerde olabilir.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
pray  dilerim papağan için en hayırlısı olur ..Maşallah Adem bey iyi bir insana benziyor varsın oda kalsın  sağlığı yerinde olsun iyi bakılsın inşallah  sahibide o yakınlardadır büyük ihtimal ama bu kadar evcil bir canlıyı nasıl elinden kaçırmış çelişkili birde bu kadar değerliyken hayret  ....

metkuy

Uzman Üyemiz
Yahya SAYIN' Alıntı:
Adem Antalya da bu tür papagan besleyen çok...Ateş düştüğü yeri yakar, biliyorsun bunlar baya pahalı bir kuş...Basın yolu ile (antalya kanalı radyolar, ve gazete özellikle hürrüyet akdeniz e ilan veriniz) sahibine ulaştırırsanız İnsanlık görevinizi yerine getirmiş olursunuz...Sahibide size minnetkar kalır... bye_kiss

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
Cihan AYTAN' Alıntı:
pray  dilerim papağan için en hayırlısı olur ..Maşallah Adem bey iyi bir insana benziyor varsın oda kalsın  sağlığı yerinde olsun iyi bakılsın inşallah  sahibide o yakınlardadır büyük ihtimal ama bu kadar evcil bir canlıyı nasıl elinden kaçırmış çelişkili birde bu kadar değerliyken hayret  ....
kötü şeyler yapıp kaçırdıgını sanmıyorum çünkü o zamn insanlardan kaçardı. Bu kuşları evcilleştirip omuzlarındayken dışarı cıkıp gezebiliyorlar veya bahceye kafesi koyup kapısını acıyrlar kuş biraz gezip geri donuyor. aynı seyi bazen muhabbetlerde de yaptıklarını görmüştüm.

Hayırlısı olsun cok güzel bi ara macaw maşallahı var :) genç bi kuş zaten bunlar 50 seneden fazla yaşayabiliyor :)

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd
Abi sana milipiyangodan talih kuşu çıkmış.

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Çok güzel maşallah. Tabiki karar sizin ve vicdanınızın. ama  temennim gerçek sahibine ulaşması.  ::)

adem504

Takipçi Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
güngör
arkadaşlar bunu ben kaçırmış olsaydım bende çok üzülürdüm inanın radyo ve gazete ialn vermeyi düşünmüyorum ama çevremde ve yakaladığım apt.da ve çevresinde herkeze söyledim inşl sahibi bulunur bulunmasada hayırlısı kısa sürede ben ona çok alıştım belki sahibi onu yıllardır besliyordu onun halide geliyor aklıma.

ki şayet biri çıkarda benim derse hemen al git demem daha önce beslediği yere ben kendim götürüm kuşun hal ve hareketlerine bakarım emin olduktan sonre veririm...

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
talih kuşu dedikleri bu olsa gerek :D :D :D :D :D :D
ama siz sahibini düşünün derim...... nenenene

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ADEM GÜNGÖR' Alıntı:
arkadaşlar bunu ben kaçırmış olsaydım bende çok üzülürdüm inanın radyo ve gazete ialn vermeyi düşünmüyorum ama çevremde ve yakaladığım apt.da ve çevresinde herkeze söyledim inşl sahibi bulunur bulunmasada hayırlısı kısa sürede ben ona çok alıştım belki sahibi onu yıllardır besliyordu onun halide geliyor aklıma.

ki şayet biri çıkarda benim derse hemen al git demem daha önce beslediği yere ben kendim götürüm kuşun hal ve hareketlerine bakarım emin olduktan sonre veririm...
Tabiki her önüne gelip kuş benim diyene vermiceksin, öncelikle şahısın oturdugu yerlerde araştırma yapıp, kuşun o kişiye ait olduguna kanaat getirince verirsin...Zannedersem bu kuş sahiplerinin bu kuşu n sahibi olduguna dair belli kurumlardan izin belgesi falan olması gerekiyor, kaçak besliyorsda çevresinde yaptığın araştırmaya göre kararını verirsin... bye

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Şansın böylesi. Güle güle besleyin maşaallah

adem504

Takipçi Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
güngör
arkadaşlar dün pazar günü tatil keyfi yapalım dedik ama öğlen saatleri tlf çaldı çok kibar nazik bir erkek sesi geçenlerde bana ait bir papağan kaybolmuştu sizin yakaladığınızı duydum dedi bende numaramı nerden aldınız diye sordum papağanı yakaladığım apt işini yaptığınız müşterinizden aldım dedi yanıma geldi papağanı aldım beslediği yere gittim eve geçtik papağana özel bir oda var daha içeri geçer geçmez odanın içinde oynamaya başladı konuşmaya başladı zaten yolda adamın arabasıyla giderken hareketleri değişmişti sahibini görünce daha sevimli olmuştu. adamın elinde kuşa ait belgeler falanda vardı baktım inceledim gerçek sahibi. uzun lafın kısası kısa bir birlikteliğimiz olmuştu ama çok alışmıştım ayrılırken üzüldüm  :'(

adam resmi bir kurumda yüksek bir makamda görev yapıyor vermesem beni içeri attırır :)