PASİF erkek çözüm önerileriniz bekliyorum...

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
iyi akşamlar herkeze bi sorum olacak işin içinden çıkamadım elimde rengleri güzel bi tane erkek var sırf reklerinden dolayı satmak yada birine vermek hiç aklımdan geçmiyo gelgelelim diğer çiftlerimde hiç karşılaşmadım böle bi durumla bu erkeğin yanına yılbaşından beri 4 tane dişi attım eş alması için ama ya dişi yanaşmadı ya erkek yanaşmadı şimdi başka bi dişi buldum daha hiç eşe atılmamış 1 hafta oluyo atalı erkek ağzına kusuyo çok güzel kurunu yapıyo dişi kanatlarını hafif açıp kuyrunu kaldırıyo çıkması için ama gelgelelim bizim pasif erkek gerisini getirmiyo dişi istemese hazır olmasa erkeğe bu saydıklarımdan hiç birine izin vermez erkek kızgın olmasa ağzına kusmaz kur yapmaz göz bebekleri büyümüz ama ayağını bile atmıyo devamın getirmiyor zahmet gösterip okuyan herkeze teşekkürler(sabır diyen abi yada kardeşlerim ben eş alıp almadına en fazla 2 ay tutup karar veryorum sorasında ne erkekği ne dişiyi yormuyorum ayırıyorum)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Valla sen yapılabilecek herşeyi yapmışsın zaten. Aklıma gelen tek bir çözüm oluyor ama yine de bilinemez tabii. Kafesin konumu ve şeklini bilemediğim için, ben doğrudan yöntem şekline dalıyorum.

Şu an yanında olan dişi iyi gibi görünüyor, bu yüzden yanından ayırma. Kafesin konumunu başka bir kafesin dişi ve erkeğin faaliyetlerini görebilecekleri gibi ayarla. Yani başka bir çiftin eşleşme anlarını görebilecekleri gibi ayarla. Bu yöntemi kendi ilk defa eşe atılan kuşlarımda kullanıyor...bir nevi görsel tecrube ve teşvik amaçlı...çoğu zaman işe yarıyor.

Bunu da denediysen, aklıma başka bir çözüm gelmiyor valla  :)

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
aynı olay bendede vardı 7 ay 14 gün sonra yumurtladı....aynı eşiyle değiştirmedim aslına daha önceden yavru alınmış takım kuş olsduğu halde.... neeee SABIR.....

jumbo_ingiliz

Üyemiz
Adı
vedat
Soyadı
mut
afedersinişz..kanaryacıların uyguladğı metod nedir acaba? paylaşırsanız bizde seviniriz.

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
abi diğer kuşlarda faklı kafeslerde tutma gibi metodlar denedim ikisi farklı kafesdeyken ölüyolar birbirleri için ama birleşince iki yabancı gibi oluyo yani kanarya metodundan kastınız buysa denedim aklıma gelen herşeyi denedim şimdilik bu dişide ne olcak bilmiyorm bekliyecez heralde biraz daha

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
erkek acemi büyük ihtimalle zamanla düzeleceğine inanıyorum