Pelet yemler hakkında

ONUR YILDIZ

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
YILDIZ
Merhaba

Bir süredir yurtdışı üretici forumlarını geziyorum. Konuları incelerken pelet yem ile ilgili bir çok konu olduğunu gördüm. Çoğunluk pelet yemlerin vitamin ve mineral bakımından tohum karışımlarından daha iyi olduğunu tohum karışımı ile beslenen bir kuşa göre pelet ile beslenen bir kuşun daha sağlıklı ve uzun ömürlü olacağını söylüyor ve kuşlarını normal yemden pelet yeme geçirdiklerini ifade ediyorlar. Uyguladıkları diyetlerde %60-70 pelet kalan yüzdelik oranda ise meyve sebze ve tohumlardan oluşuyor. Hatta türkiyede görmedim ama yurtdışında aynı muhabbet kuşu yemleri gibi paketler halinde çeşitli pelet yemler satılıyor. Tabi ki doğal olanlar öneriliyor. Açıkçası forumda bir kez Selahattin bey'in mama tarifi haricinde (etlik pelet yem) pelet yem ile ilgili bilgi görmedim. Bu nedenle sizlere sormak istiyorum bu konu hakkındaki bilgileriniz ve yorumlarınız nedir acaba?

Bu linkteki beslenme başlığını okuyabilirseniz türkçe olarak bir kaynak olabilir.
http://www.biyolojidunyasi.com/Evcil_Kus.asp

ONUR YILDIZ

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
YILDIZ
Ayrıca bir sitede neden pelet yem kullanılması gerektiği ile ilgili bir yazı var onuda paylaşayım.

NEDEN PELET YEM TERCİH ETMELİYİZ ??

1, Birçok kuş sahibi gerekli besin kaynaklarını hayvanlarına sunmuyor veya sunamıyorlar. Bu gibi durumlarda, peletler birçok besin ve besin dağılımını ihtiva ettiği için çok daha iyi bir seçenek.

2, İnsanlarda olduğu gibi birçok kuş zengin bir diyet yemeyi tercih etmiyor kısacası yemek seçiyor.. yem kabından sevdiklerini yiyor, bu nedenle yetersiz besleniyorlar..pelet yemde böyle bir seçme seçenekleri olmadığı için tüm besinlerin vitaminlerini minerallerini vb almış oluyorlar.

Peletlerle ilgili farklı görüşler olabilir veya olmayabilir, papağanların diyet ve beslenme ihtiyaçları konusunda bir çok inceleme yaptıktan sonra benim kesin görüşüm:

Peletler yalnızca tohumlardan çok daha iyidir..
Kuş sahipleri kuşları için gerekli çabayı yeterli eforu harcamaya istekli değillerse veya buna olanakları yoksa kesinlikle, hazır karışım yemler yerine pelet almalıdırlar.
Kuşlarınızın iç hastalıklarına yakalanması durumundada pelet yem tüm gerekli besinleri ihtiva ettiği için iyileşme döneminde çok önemli bir destektir çabuk iyileşmesinede yardımcı olacaktır.
Veya öyle bir kuşunuz vardır ki tek bir yemden (çekirdek gibi) başka bir şey yemez..işte bu kuş içinde pelet çok iyi bir alternatiftir.

Peletler kuşlar için geniş bir spektrumlu besin kaynağı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Ancak bol çeşitli doğal organik tohumlar meyveler ve sebzeler (kuru ıslatılmış filizlenmiş hatta olgunlaşmamışta olabilir ve yüksek kaliteli vitamin takviyeleri,kalsiyum takviyeleri, UV ışını, yeşillikler gibi kuşunuzun tüm besin ve gelişim ihtiyaçlarını sağlayacak gereksinimlerini temin edebiliyorsanız tabi ki pelet yemden daha iyi olacağı aşikardır.

Not: Bu görüşler http://www.papegoja.se/ sitesinin admininin görüşleridir... http://www.papaganlar.com sitesinden alıntıdır.

ONUR YILDIZ

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
YILDIZ
Kuşlar için üretilenleri Türkiye'de satan maalesef yok. Türkiye' de büyükbaş küçükbaş hayvanlar ve kümes hayvanları için var. Acaba bunları kullanabilirmiyiz onu bilemiyorum. Papağan besleyenler bu yemi yurtdışından getirtip kullanıyorlar bayağı da bir talep var gördüğüm kadarıyla.
En çok tercih edilen marka ise http://www.harrisonsbirdfoods.com/
450 gr. olanı türüne göre 6-10 dolar arasında. Günlük bir kuş için 3 gr veriliyor.
450 gr ortalama 150 kuşa 1 gün yetiyor. Sanırım normal yeme göre biraz daha pahalıya geliyor. Ancak yazılanlara göre çok daha sağlıklı ekstra vitamine ihtiyacı olmayan kuşlara sahip olunuyor.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Onur YILDIZ' Alıntı:
Kuşlar için üretilenleri Türkiye'de satan maalesef yok. Türkiye' de büyükbaş küçükbaş hayvanlar ve kümes hayvanları için var. Acaba bunları kullanabilirmiyiz onu bilemiyorum. Papağan besleyenler bu yemi yurtdışından getirtip kullanıyorlar bayağı da bir talep var gördüğüm kadarıyla.
En çok tercih edilen marka ise http://www.harrisonsbirdfoods.com/
450 gr. olanı türüne göre 6-10 dolar arasında. Günlük bir kuş için 3 gr veriliyor.
450 gr ortalama 150 kuşa 1 gün yetiyor. Sanırım normal yeme göre biraz daha pahalıya geliyor. Ancak yazılanlara göre çok daha sağlıklı ekstra vitamine ihtiyacı olmayan kuşlara sahip olunuyor.
muhabbet için olmaz usta kuşu heba edersin...

necati kaçmaz

Yeni Üyemiz
Adı
necati
Soyadı
kaçmaz
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARDEŞ SEN SAĞOL FAKAT BU PALET YEMLER DOĞADA BULUNMADIĞINDAN MUHABBETLERİ BOZAR YAVRULAR GİTTİĞİ YERDE PALET BULAMAZSA NE YIYECEK BU ZOR İŞ BAŞKACA SAKINCALARI OLACAKTIR SLM

mumit

Takipçi Üyemiz
bu palet yem dediğiniz eğer civciv yemi kastediyorlarsa ben hiç tavsiye etmiyorum. eskiden bende mamaların içine civciv yemi katıyordum yavrular güzel gelişiyor  yalnız civciv yemi hiçbir zaman kesilmemeli yani anaçları dinlendirmek için salmaya attığınızda da civciv yemi vermeyi keserseniz kuşlar birbirlerin kuyruk kısmındaki yağlı etleri yemeğe (kanibalizm oluyor) başlıyor bunu yaşadığım için uyarı yapayım dedim.

YA HİÇ VERMEYECEKSİNİZ YADA SÜREKLİ VERECEKSİNİZ.