Pet Şhoplarda canlı hayvan satışı yasak mı?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
http://haber.mynet.com/pet-shoplarda-hayvan-satisi-yasagi-basladi-687077-guncel/

Diye bir haberi finch tr de okudum.
Öyle güzel bir sinirlendim ki. Bizim çocuklar tavuğu, civcivi bir petşhoplarda görüyordu onuda alsınlar elimizden, 10 yıl sonrada nereye gitti bu gençlik diye, düşünsünler. Sen al canlıları Annelerin, Babaların elinden sonra evlatlarınıza niye vicdan öğretmediniz de.
Çoluk çocuk rahmet nedir, merhamet nedir, sevgi nedir, canlı nedir, bilmesin yani.
Sanki 10 yıl sonraki gençliğe nasıl balta vururuz gibi düşünülse anca bu olurdu.
KOPAR canlı ile çocukların irtibatını, Bugünün çocukları yarının gençleri oluncada seyret niye böyle vicdansız, umursamaz, merhametsiz oldular diye seyret. Dostların üzülsün, düşmanların sevinsin. Zaten GÜLHANE parkında bir nefes alıyorduk çoluk çocuk, orayıda Nasıl SOSYETE yapalım diye iyi uğraştılar. Kestiler Benim çocukluğumdan kalan GÜLLERİ veya ne yaptılarsa Çocuktum vard. 20-30 yıllık güllerdi. YOK bilmem nerenin gülü diye 3-5 yıllık gülleri ekip göz boyadılar. Sanki KÖRÜM ben bilmiyorum kestikleriniz nasıl açıyordu, nasıl kokuyordu. YAZIK VALLAHİ YAZIK Çok üzüldüm çok sinirlendim.

Ben Evimde besleyemiyorum imkanım kısıtlı bir öyle yerleri gezip görüyordum onuda aldılar elimizden iyi OT görmeyen çocuklarımı OT gibi yetiştireyim. Herhalde öyle isteniyor.
Bizimkiler Tavukla horozu anlamıyorlar. Hep resimlerden, niye boğuyorsun köyü, arabası altında olmayanı bırakta önünden geçerken bir girip kuş görelim.
Ne olacak şimdi balıklarda kalabalık akvaryumlarda onlarında canı var. Sıra olnlaradamı gelecek.

Darıca Hayvanat Bahçei yaptılar çok güzel olmuş eline sağlık yapanın sebep olanın da ben gidemiyorum uzak bana eve ekmek götürüyoruz herhalde o yol o yemek masrafı, giriş masrafı hesapla bakalım Yalın olmasın ben gittiysem gittim 3 -5 kere  Ama kaç kişinin 1 aylık mutfak masrafı nasıl gitkin.

Bari 1 tavuk horoz, kuzu bıraksalardı Gülhanede de çocuklar seveydi göreydi. Ama yok Hava atacağız Çok prenzentabl oldu şimdi orası. :(

Çok üzüldüm canlı satışı olmamasına, tabiki tedbir alınsın şartlar iyileştirilsin hayvanlar korunsun yol göster şöyle yapın satın de. Ama niye kaldırıyorsun biz tavşan yavrusu nerede bulacağız şimdi.

İnşallah İnsanlar ile canlıları buluşturan projeleri vardır. Yoksa kapadım hallettim diye bir şeyi çözüm olarak görmüyorum.
YAZIK Bir anne olarak evlatlarımın mahrum bırakılmasını KINIYORUM.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ben çok haksız bulmadım bu uygulamayı gerçekten hayvancıklar kötü şartlarda pet shop vitrinlerinde telef oluyorlardı. Özellikle kedi köpekler. Öyle pet shoplar var ki o kadar çok kuşu tıkıyorlar ki bir kafese tıklım tıklım. Yazık hayvanlara Allah sorsun o hayvanlara işkence edenlere inşallah. Tabi sizin dediğiniz gibi şartları iyileştirmeyede gidebilirlerdi tamamen yasaklamak yerine veya başka ortam oluşturabilirler çoluk çocuk gezsin görsün diye. Gülhane parkının kapanması hayvanat bahçesinin kaldırılmasına bende çok üzülmüştüm. İnşallah daha güzel çözümler bulabilirler yetkililer.

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
Bence, kadıköyde başlayan canlı hayvan satışını yasaklayan bu uygulama örnek olacak çok iyi bir gelişme.pet-shop adı altında yer alan canilerin kedileri,köpekleri kafeslere tıkıp nasıl baktıklarını(daha doğrusu bakmayıp ihmal ettiklerini) çok iyi biliyoruz.Bu uygulama diğer ilçelere,şehirlere de yayılırsa çok iyi olucağı kanaatindeyim.Bu sayede barınaklardan hayvan sahiplenilme oranı da artar ve hayvanlar daha çabuk kurtarılır.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Saçmalığın Daniskası Satış Yasaklanacağına Satılan ortamın uygunlugunu kontrol edip uygun şartlar oluşturmuyanlara Ceza vermeleri gerekirdi. Tüm petshop culara bunu uygularsanız bu işi Gerçekten hakkıyla yapan kişilere yapılmış en büyük haksızlık olur. Bu işten ekmek kazanan o kadar kişiye haksızlıktan başka birşey değil.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Saçmalığın Daniskası Satış Yasaklanacağına Satılan ortamın uygunlugunu kontrol edip uygun şartlar oluşturmuyanlara Ceza vermeleri gerekirdi. Tüm petshop culara bunu uygularsanız bu işi Gerçekten hakkıyla yapan kişilere yapılmış en büyük haksızlık olur. Bu işten ekmek kazanan o kadar kişiye haksızlıktan başka birşey değil.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
barınaklarda ortamın sağlıksız olduğunu sanmıyorum ben bursada ki barınakları henüz gezmeye gidemedim ama en kısa süre içinde böyle bir düşüncem var.internet sitelerinde gördüğüm kadarıyla gayet güzel şartlarda  bakımları yapılıyor her işlem için bölüm bölüm ayrılmış binaları falan var hatta ölen hayvanlar için hayvan mezarlığı bile var...
çoğu insan barınaklardan kedi köpek almak yerine yüzlerce lira verip petshoplardan almayı tercih ediyor çünkü illa cins köpek olucak ya...halbuki çevremden duyduğuma göre barınaklarda da sadece sokak köpekleri yok her çeşit cins köpek ve kırmalar ile doluymuş...
(şöyle oluyor aynen bu durumda)
adam sevgililer günü bilmem ne günü çart çurt hediye olarak canlı hayvan veriyor bir canlıdan nasıl hediye oluyorsa artık sonra hediyeyi alan kişi bıkıyor yada bakamıyor atıyor sokağa işte o köpekler de barınaklara düşüyor.
yani uzun lafın kısası bu yasa bence çok iyi olmuş inşallah tüm türkiye'ye yayılır...bütün petshopcuları suçlamak hata olur çok iyi bakanları da gördüm.
canan abla kızmışsın biraz çocuklarımıza petshoplarda olmazsa herde hayvan göstercez diye ama alırız çoluk çocukları gideriz barınak gezmeye mis gibi işte :D

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Erhan KİRET' Alıntı:
barınaklarda ortamın sağlıksız olduğunu sanmıyorum ben bursada ki barınakları henüz gezmeye gidemedim ama en kısa süre içinde böyle bir düşüncem var.internet sitelerinde gördüğüm kadarıyla gayet güzel şartlarda  bakımları yapılıyor her işlem için bölüm bölüm ayrılmış binaları falan var hatta ölen hayvanlar için hayvan mezarlığı bile var...
çoğu insan barınaklardan kedi köpek almak yerine yüzlerce lira verip petshoplardan almayı tercih ediyor çünkü illa cins köpek olucak ya...halbuki çevremden duyduğuma göre barınaklarda da sadece sokak köpekleri yok her çeşit cins köpek ve kırmalar ile doluymuş...
(şöyle oluyor aynen bu durumda)
adam sevgililer günü bilmem ne günü çart çurt hediye olarak canlı hayvan veriyor bir canlıdan nasıl hediye oluyorsa artık sonra hediyeyi alan kişi bıkıyor yada bakamıyor atıyor sokağa işte o köpekler de barınaklara düşüyor.
yani uzun lafın kısası bu yasa bence çok iyi olmuş inşallah tüm türkiye'ye yayılır...bütün petshopcuları suçlamak hata olur çok iyi bakanları da gördüm.
canan abla kızmışsın biraz çocuklarımıza petshoplarda olmazsa herde hayvan göstercez diye ama alırız çoluk çocukları gideriz barınak gezmeye mis gibi işte :D
AH Ablam ben gördüm... Maalesef temiz değil Her ne kadar iyi niyetlede olsa haddinden fazla köpek vardı. Oradakiler ve gönüllüler canla başla çalışıyorlar eminim ancak haddini aşan derecede canlı olursa şuna benzemiş oldu  diyeyim.
50 Kişi otobüstesin yolculuğa çıktın. 1 WC var. her ne kadar temiz pak insanlar bile olsan su kıtsa, sabun biterse, deterjan kıtsa veya arada temizlenmesi gerekecekse ve otobüs durmadan gidecekse. İnsan bile kokar nahoş bir koku olur. Her imkan verilse bile maalesef aksaklıklar olur değilmi o WC kokusu otobüsü sarar.
Şimdi sorayım 50 köpek konacak alana 150 köpek olursa bu hayvanın suçu değil, yetişmeye çalışan çalışanların ve gönüllülerin  suçu değil. AMA OLMAMIŞ denir değilmi görünce?

O kadar canı gönülden temiz kalple çalışan olduğunu biliyor ve takdir ediyorum.

Evde eşime sürekli çocuklarımla baskı yapmaktayız köpek diye, o zamanlar 14 yıllık evliydik sanırım o ara ve eşim söz vermişti barınaklara gideceğiz diye Hatta çocuklara söylemedik ama belki ufak bir köpekte  sahiplenip evlat edinecektik. Eşimde kıyamaz canlılara sever ama bana yüz vermiyor fren vazifesi görüyor anlayacağınız.  Kapısından içeri giremedik birde eşimi köpek almaya hala yanaştıramadım 1 fırsattı değerlendiremedim.
Neden giremedik.
(Neresi olduğunu söylemeyeyim)
Bir koku etraf ıslak yeni temizlik yapılmış belli ama haddinden fazla hayvan ortada taze pislikleri var. Hayvan bu yapacak dışkısını. Kimi köpek kuyruk sallar kimi hırlar açıkta dolaşıyor. Bekçi vardı kapıda içerde girin dedi giremedim bir ilgisizlik. Çocuklar o zaman daha ufak bir saldırsalar nasıl riske ederim çocuklarımı.
Eşim ve ben baktık kaldık sonrada  çocuklara; çocuklar çok kokuyor serbest kalmış köpekler belki köpekleri rahatsız edersek bize kızarlar havlarlar korkmadan geri arabaya dedik. 

Resmen bırakın hayvan sağlığını, insan sağlığını tehdit edcek durumda gözümle gördüm ki ben canlıları çok severim ama gerçek bu maalesef. Resmen yıkıldık o gün, içeri bile giremedik çocuklara birşey bulaşır diye korktuk. Orada çalışanlara hem acıdım hem takdir ettim. Göya yer yapmışlar laftan, olanak sağlamışlar mangalda kül kalmamış  Aferin yetkili kurumlara gördüm gözümle. AYIP hakikaten. PES.

Yetmiyorsa orası başka yer daha açılsın, böyle bakımsızlığın mazereti olmaz ben Vatandaş olarak kınıyorum.

Tabiki şimdiki zamanda nasıl oldu ilgililermi bilemiyorum kimsenin günahını almak istemem ama o zaman gördüğüm bunlardı.