petshoplar öcümüküYiğitcan KEKEÇ' Alıntı:öncelikle pet shoptan ne olursa olsun kuş almayın. pet shoptaki kuşlar istenmeyen hastalıklı ya da iyi döl veremeyecek kuşlar oluyor genellikle. o yüzden üstüne basa basa üreticiden almanızı tavsiye ederim. hem daha ucuz olur, hemde sağlıklı.
yinede almak isterseniz ;
1- kuşun tüyleri parlak olmalı
2- kuş tüylerini kabartmamalı
3- sulukların temizliğine dikkat edin. ( kirliyse oradan kuş almayın )
4- kuşlar salmadaysa, salmadaki diğer kuşlara dikkat edin. biri hastaysa hepsinde hastalık olabilir.
5- alacağınız kuş ötmeli ve oyuncu olmalı. ( kafes içinde hareketli olmalı )
6- burun deliklerine dikkat edin her hangi bir akıntı olmamalı ve burun deliklerinde anormal bir durum ( hormanal değişiklerden burunda bozulmalar olabilir.) olmamalı
şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
abi genel olarak konuştum. gerçekten kaliteli petshoplar var. dürüst, insanlara hastalıklı kuş satmayan namuslu insanlar var ama ben istanbul da kaç tane petshop dolaştım, durum bu şekilde . istemeden olsa laf sana da dokunduysa kusura bakma.Behsat TİĞİZ' Alıntı:petshoplar öcümükükardesim kurunun yanında yaşıda yakmayın.. bende petshopum ve kusu üretirim de.. her petshop aynı deildir.. genelleme yaparken dikkat ederseniz daha iyi olur.. insanlar petshoptan kus almazsa üretici kendi kusunu nereye satacak.. bole insanları petshoplardan sogutursanız üreticide tehlikeye girer.. saygılar
aynen katılıyorum petshoptan kuş almayın lafını size iade ediyoruz....... nefretBehsat TİĞİZ' Alıntı:petshoplar öcümükükardesim kurunun yanında yaşıda yakmayın.. bende petshopum ve kusu üretirim de.. her petshop aynı deildir.. genelleme yaparken dikkat ederseniz daha iyi olur.. insanlar petshoptan kus almazsa üretici kendi kusunu nereye satacak.. bole insanları petshoplardan sogutursanız üreticide tehlikeye girer.. saygılar
Behzat beye aynen katılıyorum... saygılar selamlar...Behsat TİĞİZ' Alıntı:petshoplar öcümükükardesim kurunun yanında yaşıda yakmayın.. bende petshopum ve kusu üretirim de.. her petshop aynı deildir.. genelleme yaparken dikkat ederseniz daha iyi olur.. insanlar petshoptan kus almazsa üretici kendi kusunu nereye satacak.. bole insanları petshoplardan sogutursanız üreticide tehlikeye girer.. saygılar
+1Süleyman DERMENLİ' Alıntı:Kuş piyasasının bu duruma gelmesinde petshopçu başlı başına kusurlu kimse kusura bakmasın fakat çok değerli bu işi hakkı ile yapan arkadaşlarada haksızlık etmeyelim.Her toplulukta olduğu gibi petshopcu arkadaşlar arasındada çürük elma olacaktır biz olmayanlarla irtibatı koparmayalım![]()
ewt abı cok haklısınKemal AKBULUT' Alıntı:sizler hiçmerak etmeyın akıllı HANGİ PETŞHOPÇU OLURSA BİNDİĞİ DALI KESMEZ İLLAKI SATTIĞI KUŞUN ARKASINDA DURMAK ZORUNDA NETİCEDE ÜRETİCİDEN TOPTANCISINA KADAR HEPSİ ZİNCİRİN BİRER HALKASI HAYIRLISI OLSUN SLM