PLASTİK FOLLUĞUN ÜRETİME ETKİSİ!

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
ÜSTADLARIM DOSTLARIM KARDEŞLERİM PLASTİK FOLLUĞUN YUMURTALARIN SOĞUMASINA, ÇIKMAMASINA HERHANGİ OLUMSUZ ETKİSİ VARMIDIR. MESELA KUŞLARIMIN 3.KULUÇKASI AMA HER SEFERİNDE 1-2 YUMURTAYI ÇIKARAMIYOR KUŞ.BAKIYORUM YAVRU TAM OLUŞMUŞ AMA ÇIKMAMIŞ PLASTİK FOLLUKLA ALAKASI VARMIDIR BUNUN SİZE ZAHMET CEVAPLARSANIZ MUTLU OLURUM...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Bekir hocam öncelikle hayırlı üretimler dilerim. Plastik folluk yumurtaları bir arada tutup calk olmasını önleme açısından ve kolay temizlenebilmesi açısından avantaj sağlıyor . Içine biraz ince çam talaşı koyarsanız ısı konusunda da sıkıntı yaşamazsınız .   

ersinaksar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ersinaksar.blogspot.com
Adı
ERSİN
Soyadı
AKSAR
bekir bey plastik folluk yumurtanın içindeki yavrunun çıkmaması ile alakalı bir durum değil. yavru çıkmıyorsa eğer ortamın nemini kontrol edin. nem 50-60 arası olmalı. nemde iyi ise ortamın sıcaklığı sabit olmalı sıcaklık farkının çok olduğu ortamlarda da bu durumla karşılaşılıyor. diğer bir husus kuşların bakım, temizlik ve beslenme düzeni bunu da gözden geçirin derim.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Ersin AKSAR' Alıntı:
bekir bey plastik folluk yumurtanın içindeki yavrunun çıkmaması ile alakalı bir durum değil. yavru çıkmıyorsa eğer ortamın nemini kontrol edin. nem 50-60 arası olmalı. nemde iyi ise ortamın sıcaklığı sabit olmalı sıcaklık farkının çok olduğu ortamlarda da bu durumla karşılaşılıyor. diğer bir husus kuşların bakım, temizlik ve beslenme düzeni bunu da gözden geçirin derim.
çok doğru bir yaklaşım
eklemek istediğim husus ise son iki yumurta demişsiniz eğer diğer 4 yavrunun pislikleri yumurtaları kaplarsa  yavru çıkmaz içerde ölür. yavrular çıkınca altlarına talaş koyun pislenen yumurtaları ılık su ile temizleyin. birde ortamın havası temiz olmalı havalandırma şart.ben çam tahta folluk kullanıyorum onda bile ilk çıkan yavruların pislikleri diğer yumurtalara yapışıyor onun için yavru çıktımı talaş şart.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Erman SAYIN' Alıntı:
çok doğru bir yaklaşım
eklemek istediğim husus ise son iki yumurta demişsiniz eğer diğer 4 yavrunun pislikleri yumurtaları kaplarsa  yavru çıkmaz içerde ölür. yavrular çıkınca altlarına talaş koyun pislenen yumurtaları ılık su ile temizleyin. birde ortamın havası temiz olmalı havalandırma şart.ben çam tahta folluk kullanıyorum onda bile ilk çıkan yavruların pislikleri diğer yumurtalara yapışıyor onun için yavru çıktımı talaş şart.
Ben de çam folluk kullanıyorum, Forumda Cihat abimizden almıştım ve Naturbird Erol Beyden aldığım belçıka tipi yuvalıklarım var ama hiç bir zaman %100 başarı elde edemedim, üzeri tırtırlı plastik folluklardan aldım, bu folluklara göre yuva yapacam ama yumurtadan yavru çıkmasının folluktan ziyade nemle ilgisi olduğunu düşünüyorum, odanın değişik yerlerine küçük leğenlerle su koyuyorum, bu kuluçkadan sonra yuvalara havalandırma deliği açacam, yavruların hepsi yumurtadan çıkmadan veya çıkmayacağı kesin belli olup yumurtaları aldıktan sonra yuvaya talaş koymuyorum, aksi takdirde dişi yuvayı talaşı atmaya çalışıyor...

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
şimdi ustalar herkes çok güzel ve temiz yorumlar yazmış ve bende bugün kendimi değerlendirip bazı sonuçlara ulaştım tabi kendimce.ersin aksar üstadın dediği gibi temizlik ve bakımlarında hiçbir sorun yok her şeylerini programlarına göre yapıp herşeyin oranında veriyorum.odanın nem değerlerini ölçmedim alet bulamadım ama oda kaloriferli oda ısısı 17 nin altına düşmüyor. erman sayın hocamın dediği şey aklıma takıldı çıkan yavruların pislikleri yumurtaları komple kapatıyor o derece bende kırılmasın diye ellemiyorum. önemli bir anekdot bazı üreticilere sordugumda 3-4 yavru cıktıktan sonra talaş ekle demişlerdi yumurtaları ısıtamaz talaş olursa demişlerdi bende talaş komuyorum 3 yavru çıkana kadar.