Plastik kafesler üretimi etkiler mi?

tossbaa

Üyemiz
Selamun aleyküm...

Arkadaslar gecen gün bir üretici abimizi ziyaret ettim.. Bu ziyeret sirasinda soyle bir konusma oldu.

Abimiz 450 - 500 çiftle ürerim yapan bir abimiz..

Şöyle dedi..

Eskiden yaklasık 9-10 ay evvel MDF kafesleri varken ayda 800 ile 1000 yavru arasi alirken yaklasik o tarihlerde plastik kafeslere gecmis ve o tarihten itibaren yavru sayisi 600 -500 adede düşmüş....

Benimde sonradan aklima düştü.... Kafeslerle alakasi olabilir mi???

Bilmediğimden soruyorum acaba bu plastiklerdeki elekteiklenme kuslarda stres yapmis olabilirmi... ???

Yada bir fikri olan varmi ?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Turgay DEMİRTAŞ' Alıntı:
Selamun aleyküm...

Arkadaslar gecen gün bir üretici abimizi ziyaret ettim.. Bu ziyeret sirasinda soyle bir konusma oldu.

Abimiz 450 - 500 çiftle ürerim yapan bir abimiz..

Şöyle dedi..

Eskiden yaklasık 9-10 ay evvel MDF kafesleri varken ayda 800 ile 1000 yavru arasi alirken yaklasik o tarihlerde plastik kafeslere gecmis ve o tarihten itibaren yavru sayisi 600 -500 adede düşmüş....

Benimde sonradan aklima düştü.... Kafeslerle alakasi olabilir mi???

Bilmediğimden soruyorum acaba bu plastiklerdeki elekteiklenme kuslarda stres yapmis olabilirmi... ???

Yada bir fikri olan varmi ?
verim ile mdf veya pvc nin hicbir ilgisi yoktur.. kafesve yuvalık ebatları üretim icin yeterli buyuklukte oldumu.. kuslarda kaliteli bakıcı kandan geldimi...gerisi sadece üreticiye kalıyor..
bir üretici eger verim alamıyorsa sorunun buyuk bolumunu once kendinde sonra kuslarda aramalıdır..