Popo şişliği

Erdal44

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
Topal
Merhaba  herkese  iyi forumlar diliyorum  3 çiftim var 2 si normal ama diğerinde ilk 3 yumurtası oldu boştu daha doğrusu birini attı diğer 2 yumurtası ufak çatlak vardı kırmadan çok acemiliğinden dolayı çatlamıştı son bir haftadır da bi bakıyorum poposu şiş yumurtladı yumurtlayacak diyorum ertesi gün  bakıyorum  ne şiş var ne bir kırıntı hani yumurta yapıp kırma gibi son bir haftadır sürekli böyle hastalık falan mı diye şüphelenmeye başladım şimdiden herkese teşekkürler

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sayın Erdal TOPAL,

İlk yumurtalama yapan çiftlerde çok yüksek ihtimalle ilk yumurtalar boş gelmektedir. Eğer çiftinizin(özellikle dişinin) ilk yumurtlama deneyimi ise boş, şekilsiz, çatlak, sakarlıkla kırma gibi durumlar normaldir. Bu durumlarda kuluçka sonlandırılmış olabilir. Diğer yandan bu aralar havalar çok soğuk gitti ve yılın en kısa günlerini yaşamaktayız. Bu durumlarda dişilerin biyolojik saatleri aslında yumurtlamamadan yana çalışmalıdır. Fakat çoğumuz bende dahil ışık ve ısıtma kullandığımız için kuşlarımız doğalarının dışında yumurtlamaktadırlar.

Tavsiyem biraz sabretmeniz ve dişiye (çiftinize) zaman tanımanız. Benimde bazı çiftlerimin bu dönemde yumurtlama emareleri gösterip yumurtlamadıkları oluyor. Yuvalığı temizleyip hazırlayıp beklemenizi öneririm.

Saygılarımla

Erdal44

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
Topal
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim  yuvalığı temizleyip biraz talaş koydum taktım beklicez artık herhangi bi hastalık olmasından korktum o yüzden  biraz endişelendim