Popo ve kursak balon gibi oldu.

mbrk533

Yeni Üyemiz
Arkadaslar kursak ve popo resimde göründüğü gibi balon gibi oldu.kursagı elleyince icte iltihaplı sıvı olduğu  hissediliyor.popo şişten dolayı baya bi gergin.vucudu komple ödemli gibi.Kusu elime alınca ne kadar kilo almıs patates gibi oldu dedim siz düşünün.Bir anda göz cevresindeki tüyler biraz azaldı.(ben fark etmeden kulucka döneminde tüye girmiş) Üstüne birde hafif tık tık ses geliyor nefes alırken.Bütün bunlar bir günde oldu.şaşırdığım bunlara ragmen kusum taş gibi görünüyor.ne hareketlerde anormallik Ne kabarma ne de halsizlik belirtisi var.Dışkı ve kuşun fotograflarını ekliyorum.Son foto dünkü hali....yardım ederseniz sevinirim

LG-M250 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ferhat köse

Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
Köse
Kuşunda iç mantar var bir başka deyişle kursak mantarı hemen tedaviye başlamazsan kuşunu kısa zamanda kaybedebilirsin,kaybetmezsen bile bu mantarı yumurtadan çıkan yavrulara bulaştıracaktır o zamanda yavru ölümleri ile karşılaşırsın.

mbrk533

Yeni Üyemiz
Ferhat bey kusumun kursak şişliği indi...Aşırı derece yaglandıgı zaten aşikar.Buda güncel dıskısı size göre yine öyle midir.Kesin emin olmadan ilaç kullanmak istemiyorum.

Ferhat köse

Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
Köse
Muhammed Burak AVCI' Alıntı:
Ferhat bey kusumun kursak şişliği indi...Aşırı derece yaglandıgı zaten aşikar.Buda güncel dıskısı size göre yine öyle midir.Kesin emin olmadan ilaç kullanmak istemiyorum.

Bakın mantar olup olmadığını tahlil yaptırmadan anlayamazsınız ayrıca mantar tedavisini uygulamak kuşunuza zarar vermez aksine varsa bile bu mantarın yavru kuşlara geçmesini önler.Bazen kuşlar mantar olduklarında aylarca belirti vermeyebilirler ve bir bakarsınız 2 gün içinde aşırı derecede sulu dışkılamakdan kuşu kaybedersiniz özellikle de dişi kuşlarda görülür ani ölüm onun için içinizin rahat olması için bu tedaviyi uygulayın derim en azından kafanızda ki şüpheler azalır.Ama iyice emin olmak isterim diyorsanız dışkısını tahlilde ettirebilirsiniz sizin kuşunuz sizin tercihiniz sonuçta.Kuruma hastalığı dedikleri olay bu mantar olayıdır bazen 2 ayda kendini gösterir bazen de 8 ayda bu tamamen kuşunuzun bağışıklık sistemi ile alakalı bir durumdur tedbir alınıp koruyucu tedavi uygulanmazsa periyodik olarak 3 veya 4 ayda bir sonuç kuşun ölümüyle bitiyor.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Muhammed Burak AVCI' Alıntı:
Arkadaslar kursak ve popo resimde göründüğü gibi balon gibi oldu.kursagı elleyince icte iltihaplı sıvı olduğu  hissediliyor.popo şişten dolayı baya bi gergin.vucudu komple ödemli gibi.Kusu elime alınca ne kadar kilo almıs patates gibi oldu dedim siz düşünün.Bir anda göz cevresindeki tüyler biraz azaldı.(ben fark etmeden kulucka döneminde tüye girmiş) Üstüne birde hafif tık tık ses geliyor nefes alırken.Bütün bunlar bir günde oldu.şaşırdığım bunlara ragmen kusum taş gibi görünüyor.ne hareketlerde anormallik Ne kabarma ne de halsizlik belirtisi var.Dışkı ve kuşun fotograflarını ekliyorum.Son foto dünkü hali....yardım ederseniz sevinirim

Kuş yumurta da oturuyorsa korkmanıza gerek yok, yavruları büyüyünce yağı eritir, ayrıca yumurta oturan resmide oldukça sağlıklı gozukuyor

mbrk533

Yeni Üyemiz
Behzat bey kusum Sağlıklı görünüyor dışta hala .araştırdıgıma görede solunum sıkıntısı asırı kilolu kuslarda olabiliyormuş...Ben yine limon sarımsak suyu verdim.Zaten sebze ve yumurtayı yavrusu oldugu icin her gün veriyorum... yavrulara da iyi bakıyor,yuvadan cıktı mı ötüyor morali iyi..ama  son günlerde popo şişliği baya bi arttı .Bu bi sorun olur mu ?
Not:ilkinde yumurta sıkısması yaşadı ve 5 yumurta daha kendi yaptı