popoda şişlik

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
merhaba  arkadaşlar 5 hafta önce internetten aldığım dişi kuşun poposunda şişlik olduğunu gördüm. aldığımız arkadaş dikkat etmemişim dedi.daha öncede alışverişimiz olduğu için güvendik.yenisini gönderirim dedi.ama hala bekliyorum.bir kaç arkadaş istediler ama kuşu görünce vazgeçtiler.şişliğin etrafında hafif morluk var,yağlanma olan kuşlardaki gibi değil,hayvan dışkısını yaparken zorlanıyor,şişlik  küçülmedide. böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.belki beni internetten aldığım için eleştirenler olacak ama durum bu.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Nurettin bey, sizi eleştirirsek bir noktaya varamayız fakat o kuştan daha önce yavru alınmışsa sizden önceki sahibi kuşun durumunu bilerek satmış olabilir.
  Son 5 hafta içerisinde şişlikte büyüme yahut küçülme oldu mu ?
  Son haftalar içerisinde kuş çiftleşti mi ?
  Kuşun yaşı önemli değildir; ilk kuluçkasına 4 aylıkken başlamış dişilerde de bu durumla karşılaşılabiliyor. Ur (tümör) dur ve malesef ilaç tedavisi yok.

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
şişlik aynen duruyor, yavru alınıp alınmadığı bilinmiyor.analştığı bir erkek kuş var ama çiftleştiğini görmedim.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Nurettin KIR' Alıntı:
şişlik aynen duruyor, yavru alınıp alınmadığı bilinmiyor.analştığı bir erkek kuş var ama çiftleştiğini görmedim.
Bence elden çıkarın gitsin...

E

elaziz2316

Guest
Nurettin KIR' Alıntı:
yenisini gönderirim dedi.ama hala bekliyorum.
    Nurettin bey eğer aldığınız kişi size yenisini göndermez ise bunu isim ve adres vererek bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz. ESAS OLAN SÖZÜNDE DURMAKTIR. Sözünde durmayan bir satıcıyı da tanımamızda fayda var diye düşünüyorum.

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
isim vericem ama biraz daha bekleyeyim diyorum. elden çıkaramam çünkü başkasının benim gibi mağdur olmasını istemiyorum.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım.Malesef bu ve bunun gibi durumlar hepimizin başına muhakkak gelir.Muhtemelen Bağırsaklarında ödem oluşmuş.Tek tavsiyem elinden çıkar.Kuş iyileşir ama çok uzun süren bir tedavi ve biraz masraflı.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
VALLA ARKADASIM AYNI SIKINTI BENDEDE BÜYÜK İHTİMALLE UR ÇÜNKÜ POPODA KUSUN PİSLİĞİ BİRİKİP TIKANIYOR BİR KAÇ KEZ ALDIM 3 GÜNDÜR TEMİZLEDİM SIKINTI ETMİŞ HAYVAN GÖZÜNE VURMUS GÖZÜNÜ BİRİ KAPANMIŞTI BİRAZ MÜDAHELE EDİNCE AÇILDI AYNEN DEDĞİN GİBİ ALTINDA BÜYÜK BİR UR VAR BENİMKİNDEDE İKİ 3 GÜNDÜR ZEYTİNYAĞI SÜRDÜM BİR KREM DAAHA VAR ONDAN SÜRDÜM ŞİMDİ AYRI KAFESTE O KUŞ ZOR DÜZELİR..BENİ 1-2 GÜN DAHA BEKLETİM DOĞAYA BIRAKACAGIMM

BİRDE BU SİTEDEKİ ARKADAŞLARA ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM KUŞ ALIP SATAN ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE KONYA İÇİN SÖYLÜYORUM  KONYADA KUŞ ALIP SATAN İNSANLARIN %80 Nİ HELAL KAZANMIYORLAR..HERKES BİR YOL TUTURMUŞ GİDİYOR HERKES YAKALADIMI SAF GÜVENİLİR İNSANI GEÇİRİP GİDİYOR BİZDE DUAMIZI PEK HAYIRLI ETMİYORUZ ONLARA

BENDE DAHİL KAÇ ARKADAŞ VARSA KUŞ ALIP HEVES EDİP BESLEMEK İÇİN HEPSİNİN HEVESLERİNİ KURSAGINDA KOYUYORLAR...

SİTEDE BİR ARKADASIN YAZISI VARDI İLK ÜYE OLDUGUMDA ONU GÖRMÜŞTÜM

YAZIDA ^^ HİÇ BİR KUŞÇU İYİ KUŞUNU SATIŞA CIKARMAZ ^^ VALLA YASADIKÇA BUNLARI HAK VERİR OLDUM ..

KONYADA İSİM  VERMİYORUM Bİ ABİMDEN 5 KUŞUM VAR ALLAH ONDAN RAZI OLSUN BİR TEK ONA GÜVENİYORUM ONUNDA KUŞLARI HAKKETEN İYİ

ŞİMDİ HEVESİM BİRAZ KIRILDI İKİ ÜÇ İBNEDEN TOKAT YEYİNCE BİRAZ BEKLEYİP YENİDEN HAZIR ÇİFTLER YAPACAGIM ŞU ANDA ELİMDEKİLERLE İNŞ.

TİCARETTE YEMİN OLMAZ AMA 3 KURUŞ DÜNYA MENFAATİ İÇİN NELER YAPIYORLAR

SAĞLICAKLA KALIN İNŞ. SLM VE DUA İLE

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Bazı üreticiler 4 ağız yavru alıp kuşu dinlendirmesi gerekirken 6  7 hatta 8 ağız yavru almak için kuşu eşte tutuyorlar ki buda dişi kuşun üreme organının deforme olmasına sizin yaşadığınız sorunların yaşanmasına neden olunur yapacak hiç bir şeyiniz yok kuşu dinlendirdiğiniz takdirde sorun çözüme kavuşur fakat yavru almanız malesef imkansızdır :( 

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
dinlendirilmemiş bir dişi yada çok kötü şartlarda bakılmış muhtemelen ur. benimde bi dişim sürekli yumurtluyordu salmaya saldım gene logorin tavuğu gibi günlük yumurtluyo en sonunda kıç şişti ve urlandı veterinere götürdüm ameliyata dayanamaz dedi ve 1 sene o urla yasadı sonra öldü bazı kuşlar dinlenmeyi istemiyo aynı durum dişi kanaryama ve dişi sevda papağanımada oldu. papağanınki salmaya atınca kendiliğinden indi düzeldi fakat birdaha yavru yapmadı.

akifsagay

Takipçi Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
SAĞAY
Aynı durum bendede vardı yazın konu açmıştım kimisi ur dedi kimisi başka hastalık soyledi sonra bir kuşumda daha oldu aynı durum. Veterinere sordum film çekelim dedi oda 25 lira falan tutuyor baktıramadım. 2 kuşta hala hayatta şişlik ne büyüyor ne küçülüyor. Veteriner eniştemin dediğine göre bağırsaktaki bir sıkıntıymış geçmez diyor. Bende kıyamadığım için bakıyorum. Sizede geçmiş olsun diyorum doğayada salsanız pek yaşayabileceğini sanmıyorum eğer yeriniz varsa ayrı bir kafeste bakımına devam edebilrisniz

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
valla kardeş haklısında kuşlarda öyle hastalık görünce insan bi şekil oluyor bir umutla coğaltmayı düşünürken hastalanıp ölüyorlar oda insanın şevkini kırıyor işten anlmıyoruz bazı yavşaklar böyle geçirip gidiyor napalım yiye yiye öğreneceğiz kalın sağlıcakla