Poposundaki şişkinlik kanat düşüklüğü ve büyüyen dışkı

Emreeee

Takipçi Üyemiz

Arkadaşlar altlarını değiştirmek üzereyken farkettim sizce bu nedemek oluyor. Ben herhangi bir kur öpüşme çiftleşme görmüyorum dişim niye böyle oldu hastamıki acaba?  Birde arada bir kabararak duruyor.  Bu şekilde

E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adı
Süleyman
Soyadı
Ekinci
muhabbet kuşlarında böyle durumlar ve belirtiler yumurta habercisidir inşaAllah geliyor size de yumurtalar :)

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Saol kardeşim abim inşaallah dediğiniz gibş olur. Çünkü hiç eş gibi değiller uzaklar çiftleşme Yakınlaşma yok. Üzülüyorumda ama çokta istiyorum

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Ne kadar beklemem gerekiyor ne zamandan sonra yumurta veya bir hastalık olduğunu anlayabilirim

Burhan YELTER

Üyemiz
Adı
Burhan
Soyadı
Yelter
Muhabbet kuslarinda çiftleşme gerçekleştikten aonra 8.günde ilk yumurtayı yaparlar.
Papaganlarin günlerini bilmiyorum.
Herhangi bi hastalık durumunda ise bütün kuş cinslerinde aşırı durgunluk ve tüy kabartma belirtileri meydana gelir.eğer kuşunuzda bu belirtile yok ise bi hastalık yok demektir.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Gelelş 2 ay oldu bir titremesi vardı ve hala geçmedi. Ama yemesine içmesine uçmasına engel bir durum yok. Durgun değil zaten. Arada bir kabarıyordu kanatlarını düşürüyor kuyruğu iyice düşmüş zaten belli bir şişlik var yüzü çekilmiiş sanki zayıflamış gibi. Hırçınlaştı. Erkeğin ayağını ısırıyor yemlik kavgası yapıyorlar birbirleriyle alakaları yoktu. Hala öyle soğuklar uzak duruyorlar. Ama bilemedim.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar daha nnet nasıl anlaşılır. Elime alamıyorum zaten. Pazara kadar durucaklar pazar günüde birine vericem o almazsa götürüp petsopa vericem. Cennet papağanı istiyorum ben. Hiç değil evim şenlik alanı gibi oluyordu

Malaykan

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Ağyar
Burhan YELTER' Alıntı:
Muhabbet kuslarinda çiftleşme gerçekleştikten aonra 8.günde ilk yumurtayı yaparlar.
Papaganlarin günlerini bilmiyorum.
Herhangi bi hastalık durumunda ise bütün kuş cinslerinde aşırı durgunluk ve tüy kabartma belirtileri meydana gelir.eğer kuşunuzda bu belirtile yok ise bi hastalık yok demektir.
Dostum 8 gün demişsin. Benim ciftim nerdeyse iki aydır paso ciftlesiyorlar ancak gel gelelim hala yumurta yok. Dişi kuşum hatta yuvaligın yanına bile uğramıyor. Bana bir reçete lütfen? ?

Burhan YELTER

Üyemiz
Adı
Burhan
Soyadı
Yelter
Kardeşim ben muhabbet kuşu ureticisiyim,papaganlar hakkinda fazla bi bilgim yok bu yüzden seni yaniltmak istemem.
Lakin senin kuş da yumurta sıkışması olabilir.
Şayet böyle bi durum söz konusu ise kuşu eline alıp makat kısmına bi kaç damla sıvı yag döküp elin ile yavaş yavaş iterek o yumurtayı çıkarta bilirsin.
Youtube de yumurta sıkışması ile ilgili videolar var onlara bakarak daha net bilgi elde edebilirsin.

Malaykan

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Ağyar
Burhan YELTER' Alıntı:
Kardeşim ben muhabbet kuşu ureticisiyim,papaganlar hakkinda fazla bi bilgim yok bu yüzden seni yaniltmak istemem.
Lakin senin kuş da yumurta sıkışması olabilir.
Şayet böyle bi durum söz konusu ise kuşu eline alıp makat kısmına bi kaç damla sıvı yag döküp elin ile yavaş yavaş iterek o yumurtayı çıkarta bilirsin.
Youtube de yumurta sıkışması ile ilgili videolar var onlara bakarak daha net bilgi elde edebilirsin.
Çok teşekkürler Burhan YELTER Benimkiler de muhabbet kuşu, 3 ciftim var, ikisi 8 aylık. Bahsini ettiğim çift ise 1 yasindan büyükler. Verdiğin bilgiler için sağol fakat yumurta sıkışması olsa yuvaliga ilgi duyardı. Neyse bilemiyorum artık birşeyler yanlış gidiyor bende, bir türlü yavru alamadım