PROTEİN HAKKINDA YARDIM...

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Arkadaşlar benim kafama takılan bir soru var çoğumuzun bildiği gibi protein kuşlarımızın gelişimi ve yaşam standartları gereği oldukça gerekli bir besin maddesidir...AMA aşırı derecede yüksek protein değeri olan mama takviyeleri var.

mesela benim bildiğim;
* soya unu %50 protein içerir
* balık unu %65-75 protein içerir

verdiğimiz mama da protein değeri zaten yüksek artı yumurta havuç ve bahsettiğim bu diğer katkı maddelerini de katarsak oldukça yüksek değerli bir protein kaynağı elimizde
merak ettiğim bu kadar yüksek değerde protein kuşlara zarar verir mi,verirse ne gibi bir zarar verir?

TEŞEKKÜRLER...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
tabii ki herşeyin fazlası zararlı olur, ve tabii ki bir besin değeri elde etmek için kullanılan kaynak çok önemli. Mesla siz protein kaynağı olarak soya veya balık unu kullanmayı tercih ettiniz, burada kullanacağınız miktar çok öneml zira her 2 kaynak alınan diğer besinlerle farklı bir etkileşim içerisinde olacaktır. Mesela soya unu harika bir protein kaynağı olurken diğer yandan asitlerle eritilemeyen aşırı derecede doymamış yağı da yükler. Balık unu harika bir protein kaynağı olurken siz farkına varmadan fazladan Omega3 yağları yükleyebilir.

Ben protein kaynağı olarak 3 yııldan beri Spirulina yosun tozu kullanıyorum ve bir yan etkisini henüz gözlemleyemedim. Spirulina ayni zamanda doğada bulunan en yüksek protein oranına sahip doğal üründür. Bu forumda spirulina ile ilkgili birçok paylaşımlar var, araştırıp bilgi edinebilirsiniz.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
teşekkür ederim günay abi gene herzamanki gibi değerli bilgilerinle verdin ayarı :)
ayrıca az önce araştırırken öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak isterim balık unu ve yumurta sarısı birlikte verilmemeliymiş tam nedeni bende anlamadım ama zararlıymış birlikte kullanmak...
bide abi soya unu iki çeşit üretiliyor yağlı soya unu ve yağı giderilmiş soya unu olarak...çoğu fırıncı kullanıyormuş soya ununu ekmek yapımında hem hamuru çoğaltıyormuş hemde daha iyi kızarmasını sağlıyormuş normal una %3 soya unu katıyorlarmış.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi ikisinin bir arada kullanılmama sebebi aynı vitaminlerdeki gibi aynı anda 2 vitamini mamaya katmadığımız gibi bunlar da aynı hesap. Bir vitamini suya birini mamaya katıyoruz çoğunlukla. :)