pvc box bitmek üzere

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Daha önce yaptırdığım dolap üstü üç kat pvc kafesimin yanına ek yaparak kafes sayısını yükseltmek istiyorum. Gerekli olan pvc profili temin ettim.  Alttaki resimdede göründüğü üzere alttaki iki bölmeyi birleştirerek yavru kuşlar için 78*55*40 ölçülerinde daha geniş bir alan oluşturmak istiyorum.
sizlere sorum yüksekliğin kafeslerde faydası var mıdır?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yukarıda olmak kuşlara güven verir. Çünkü doğada korunmaları gereken yırtıcılar vardır. Yukarıda olmak onları güvende hissettirir. Ama hepsi yukarıda olacak diye bir kaide yok aşşağıdakilerin de fazla sorun olacağını sanmıyorum iyi düşünmüşsünüz yavrular için olan büyük bölmeyi. Hayırlı olur İnşAllah

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Iyi hareket alanı sağlamış olursunuz bu da daha kısa zamanda gelişen daha sağlıklı kuşlar olmaları için bir adımdır

lynx1985

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğruöz
Dolap yazan kısımla sol tarafını yani alt kısmı tamamen birleştirirseniz bence daha faydalı olacaktır.  sağa sola uçarak daha iyi antreman yaparlar. En azından benim kuşlar öyle yapıyolar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
ben yüksekliği kafesin konumu olarak algılamışım ya pardon :D

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Mustafa DOĞRU' Alıntı:
Dolap yazan kısımla sol tarafını yani alt kısmı tamamen birleştirirseniz bence daha faydalı olacaktır.  sağa sola uçarak daha iyi antreman yaparlar. En azından benim kuşlar öyle yapıyolar.

mevcut kafeste değişiklik yapamayacağım için şimdilik öyle bir imkanım yok mustafa bey. tabiki kafesin eni ve derinliği ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur daha fazla uçuş alanı sağlanır bunun farkındayım. Ancak benim merak ettiğim yüksekliğin kuşlara olumlu yada olumsuz etkisi olur mu?

R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
ben yüksekliği kafesin konumu olarak algılamışım ya pardon :D
Efekan bey kuşlarımı evde beslediğim için en alt bölümler fazlaca ayak altında kalıyor o yüzden  en alt bölümü dolap olarak kullanıyorum. Yapacağım eklemede de en alt kısımı kullanmayacağım için yüksekliği artırarak yavru veya tek kuşlara fayda sağlarmıyım acaba diye düşünmekte ve araştırmaktayım.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
En alt katı tek kat uzun  yavrulara yapıp üzerini çift çift kafes kafes çıksanız.

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Şu an kullandığım aşağıdaki resimde görünen dolap üstü 3 katlı kafes. ben sadece mevcut kafesin yanına ekleme yaparak göz sayısını artımak istiyorum. Dediğiniz gibi yanyana olan gözlerde birleştirme yapamıyorum.

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Uzun araştırmalar sonucu gerekli pvc profilleri temin edip mevcut pvc kafesime ek yapmaya başladım. Şu an tava ve önteller hariç bitti gibi. Onlarında siparişlerini verdim bu gün yarın elimde olur heralde. En alttaki yüksek bölme 70*55*40 ölçülerinde orayı yavrular için düşünerek yapmıştım ancak bir kaç çift zebra ispinozuna salma olarak kullanmakta aklımdan geçmiyor değil. Sizlerinde düşünce ve önerilerini alırsam benim için faydalı olur.

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
hayırlı olsun vallaha  çok güzel yalnız ne kadara aldınız profilleri tabaka olarak kaça kaç onlar bende almak istiyorum da

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Güzel bir çalışma acaba nerden bulabiliriz bu pvc profilleri bi bilgilendirebilirmisiniz..

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Teşekkür ederim.

Pvc kafes üretimi yapan bir firmadan temin ettim sadece profil satışı  yapmadıkları için yer ve fiyat söylemem doğru olmaz. Toplam maliyet olarak 90-100 tl gibi bir rakam söyleyebilirim.Tabiki elinizde bulunan araç gerece göre daha da aşşağı düşebilir.

Pvc profilleri parakende satış yapan başka bir  firma bulamadım.