PVC KAFES AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR.

fuatyoz

Üyemiz
ARKADAŞLAR PVC KAFES AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI ?

BU KONUDA YORUMLARINIZ BEKLİYORUM.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Avantajı bence temizliğinin kolay olmasıdır. Dezavantajı ise bugüne kadar görmedim.

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Dezavantajları
*Fiyat olabilir.
*Az ışık alabilir
*Bazı malzemeler kuşları strese sokabilir
*Diplerinde yem tüy birikebilir

Avantajları
*Temizlenmesi
*Hijyenik olması
*Biti diğer kafeslere göre daha az tutması(bu kullanıcıyla alakalıdır. sürekli bitle mücadele yapılmalıdır)

Benim bütün kafeslerim pvc dir. Bu güne kadar hiç sıkıntı çekmedim çok memnunum.Tabiki fiyatları kimine göre çok kimine göre hiç bişeydir. En boş gözü 50 tl gibi fiyatlardan başlamaktadır.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Sitedeki tüm yorumları okudum, hatta başka sitelerdende okudum, ancak yinede PVC mi Ahşapmı daha iyi olur karar verdemedim.

Pvc elektriklenme ve stres yapar, kanserojen içerir deniyor.

Ahşap ıslandımı mantar, küf üretir ve kısa ömürlü olur deniyor.

Tel kafesler evde olmuyor yemler etrafa çok saçılıyor.

Ne yapacağımı şaşırdım. Ev için 8 gözlü box konusunda birileri beni bu şaşkınlıktan kurtarırsa duacısı olurum.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Güray ÖZKUL' Alıntı:
Dezavantajları
*Fiyat olabilir.
*Az ışık alabilir
*Bazı malzemeler kuşları strese sokabilir
*Diplerinde yem tüy birikebilir

Avantajları
*Temizlenmesi
*Hijyenik olması
*Biti diğer kafeslere göre daha az tutması(bu kullanıcıyla alakalıdır. sürekli bitle mücadele yapılmalıdır)

Benim bütün kafeslerim pvc dir. Bu güne kadar hiç sıkıntı çekmedim çok memnunum.Tabiki fiyatları kimine göre çok kimine göre hiç bişeydir. En boş gözü 50 tl gibi fiyatlardan başlamaktadır.
Tercih meselesi...

Murat TÜRK

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRK
Bende katlı tel kafesleri kademeli olarak satıp pvc ye geçmeyi düşünüyorum.Ama elektriklenme ve stres konusu düşündürücü.Yinede pvc bana daha mantıklı geliyor.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Pvc elektrik üretir, bu sebeblede stres yapar,

evil_idea

sunrise

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kafesciler.com
Adı
M.Murat
Soyadı
Baysal
STATİK ELEKTRİK NASIL ÖNLENİR

Birinci ve en basit kural, eş potansiyel ve topraklama kuralıdır bu kuralda aralarında statik elektrik yükünün değişik olması sebebi ile potansiyel farkı bulunan bütün iletken kısımlar elektriksel yolla birbirine bağlanır. Yani kısa devredir ve ayrıca toprakla irtibatlandırılır.
Statik elektriğin zararlı seviyeye gelmeden boşalması için ortamın belli bir iletkenlik düzeyinde olması gerekir. Eğer ortamdaki nem miktarı kafi derecede fazla ise cisimlerin üzerindeki nem tabakası da aynı işi görebilir. Bu halde kaplar karton veya kağıt ile kaplanabilir veya metalik boyalar ile boyanabilir veya iletken ağ içine alınabilir.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Murat BAYSAL' Alıntı:
STATİK ELEKTRİK NASIL ÖNLENİR

Birinci ve en basit kural, eş potansiyel ve topraklama kuralıdır bu kuralda aralarında statik elektrik yükünün değişik olması sebebi ile potansiyel farkı bulunan bütün iletken kısımlar elektriksel yolla birbirine bağlanır. Yani kısa devredir ve ayrıca toprakla irtibatlandırılır.
Statik elektriğin zararlı seviyeye gelmeden boşalması için ortamın belli bir iletkenlik düzeyinde olması gerekir. Eğer ortamdaki nem miktarı kafi derecede fazla ise cisimlerin üzerindeki nem tabakası da aynı işi görebilir. Bu halde kaplar karton veya kağıt ile kaplanabilir veya metalik boyalar ile boyanabilir veya iletken ağ içine alınabilir.
Pratiğe yönelik bir çözüm önerseydiniz daha faydalı olurdu.

Ayrıca kullanıcı arkadaşlardan tecrübelerini öğrensek güzel olur. "Ben şunu kullandım ve şunları tecrübe ettim" şeklinde cevaplar son derece açıklayıcı olacaktır.

Mesela ben araştırmlarımda pvc den ahşaba geçen görmedim, ancak çeşitli sebeplerle Ahşaptan pvc ye geçenleri okudum.

Bununla beraber sitedeki yurtdışı üreticilerin resimlerinin tamamını inceledim ve pvc box kullanana rast gelmedim, yada ben resimlerden tam anlayamadım.

Halen karar veremedim. Pvc alırsam sadece temizlik sebebiyle alacağım.

PVC kullanan arkadaşların "kullanıyorum ve üretimimde gayet iyi, verimli" demeleri tercih etmem için yeterli olacak.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Yabancı sitelerde o kadar aradım PVC box kafes bulamadım, sanırım Türkiye dışında daha icad edilmemiş bu. :)
Bulabilen olurda link verirse makbule geçer.

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
evde veya balkonda üretim yapanlar için pvc idealdir

yemi tüyü pisliği dört yana değilde sadece önune dogru atar,temizlemesi kolaydır

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ersin AKSAR' Alıntı:
ben pvc kullanıyorum herhangi bir sıkıntı olmadı çok da memnunum
Cevap için teşekkür ederim. Üretim verimi nasıl onuda yazarmısıznız.

İşte bu gibi kullanıcılar tarafından olumlu yada olumsuz cevaplar faydalı oluyor.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
İsmail AKBAŞ' Alıntı:
bende 1 aydır pvc kulanıyorum gayet memnunum ve elektriklenme olayını tellerin önüne mıknatıs takıyorlar elektiriklenmeyi çeksin diye

Merak ettiğim cevabı daha alamadım.

Yani temizlik ve kullanımda memnuniyet tamam, onu anladım.

Üretim verimi açısından tecrübesini aktaran biri çıkmadı henüz.

pvckafeskonya

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
yusuf yeşilbağ
Soyadı
pvckafeskonya
pvc box üreticisi olarak şimdiye kadar kurduğumuz üretimhanelerde yada kullanıcılardan ,kuşların sağlığı ve üretim aşamasıyla ilgili  herhangi bir problemle karşılaşmadık.elektiriklenme olayının sıfıra yakın olduğunu söyleyebilirim şöyleki :plastik tarağı saçımıza sürttüğümüzde statik elk meydana gelir ve kağıdı ve maddeleri çeker.box ların içerisinde kağıt parçası vb maddeleri denedik ama öyle bi çekim olmadı.önteller statik elk ği nötr yapabilir diye düşünüyorum .

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK

Merak ettiğim cevabı daha alamadım.

Yani temizlik ve kullanımda memnuniyet tamam, onu anladım.

Üretim verimi açısından tecrübesini aktaran biri çıkmadı henüz.
Pvc box da tel kafesde üretim bakımından hiçbir artı saglıyacak unsurlar degıldırler,kuşlar hazırsa bakımları ıyıyse,bulundukları ortam steril ve güvenlıyse onlar ıcın, domates kasasında bıle yumurtlarlar.

afacan

Yeni Üyemiz
Adı
afacan
Soyadı
kara
kullanıyorum hem muhabbet hem kanarya için on numara hem temizlik hem kullanış açısından ;)

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Sitedeki tüm yorumları okudum, hatta başka sitelerdende okudum, ancak yinede PVC mi Ahşapmı daha iyi olur karar verdemedim.

Pvc elektriklenme ve stres yapar, kanserojen içerir deniyor.

Ne yapacağımı şaşırdım. Ev için 8 gözlü box konusunda birileri beni bu şaşkınlıktan kurtarırsa duacısı olurum.

bende evde 8 gözlü iki ahşap kafes var 2 ahşap kafesde dükkanda hiçbir sıkıntı yok cok sükür doğal olan ahşaptır doğada kuşlar pilastik ağac aramıyor bu benim şahsi görüşüm hem pvc den daha ucuz

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ali ŞENER' Alıntı:
bende evde 8 gözlü iki ahşap kafes var 2 ahşap kafesde dükkanda hiçbir sıkıntı yok cok sükür doğal olan ahşaptır doğada kuşlar pilastik ağac aramıyor bu benim şahsi görüşüm hem pvc den daha ucuz
Ahşap derken MDF Lam mı yoksa kontraplakmı.
Zira mdf yada sunta lam ise onlarında dışındaki laminant kaplama hava aldırmıyor ve plastik içerikli oluyor.
Yok kontraplak ise o zaman doğal derim işte ona.