fuatyoz
Üyemiz
ARKADAŞLAR PVC KAFES AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI ?
BU KONUDA YORUMLARINIZ BEKLİYORUM.
BU KONUDA YORUMLARINIZ BEKLİYORUM.
Tercih meselesi...Güray ÖZKUL' Alıntı:Dezavantajları
*Fiyat olabilir.
*Az ışık alabilir
*Bazı malzemeler kuşları strese sokabilir
*Diplerinde yem tüy birikebilir
Avantajları
*Temizlenmesi
*Hijyenik olması
*Biti diğer kafeslere göre daha az tutması(bu kullanıcıyla alakalıdır. sürekli bitle mücadele yapılmalıdır)
Benim bütün kafeslerim pvc dir. Bu güne kadar hiç sıkıntı çekmedim çok memnunum.Tabiki fiyatları kimine göre çok kimine göre hiç bişeydir. En boş gözü 50 tl gibi fiyatlardan başlamaktadır.
evil_ideaAbdullah ADEMOĞLU' Alıntı:Pvc elektrik üretir, bu sebeblede stres yapar,
Ahşap ıslandımı mantar, küf üretir ve kısa ömürlü olur deniyor.
Tel kafesler evde olmuyor yemler etrafa çok saçılıyor.
Pratiğe yönelik bir çözüm önerseydiniz daha faydalı olurdu.Murat BAYSAL' Alıntı:STATİK ELEKTRİK NASIL ÖNLENİR
Birinci ve en basit kural, eş potansiyel ve topraklama kuralıdır bu kuralda aralarında statik elektrik yükünün değişik olması sebebi ile potansiyel farkı bulunan bütün iletken kısımlar elektriksel yolla birbirine bağlanır. Yani kısa devredir ve ayrıca toprakla irtibatlandırılır.
Statik elektriğin zararlı seviyeye gelmeden boşalması için ortamın belli bir iletkenlik düzeyinde olması gerekir. Eğer ortamdaki nem miktarı kafi derecede fazla ise cisimlerin üzerindeki nem tabakası da aynı işi görebilir. Bu halde kaplar karton veya kağıt ile kaplanabilir veya metalik boyalar ile boyanabilir veya iletken ağ içine alınabilir.
Cevap için teşekkür ederim. Üretim verimi nasıl onuda yazarmısıznız.Ersin AKSAR' Alıntı:ben pvc kullanıyorum herhangi bir sıkıntı olmadı çok da memnunum
İsmail AKBAŞ' Alıntı:bende 1 aydır pvc kulanıyorum gayet memnunum ve elektriklenme olayını tellerin önüne mıknatıs takıyorlar elektiriklenmeyi çeksin diye
Pvc box da tel kafesde üretim bakımından hiçbir artı saglıyacak unsurlar degıldırler,kuşlar hazırsa bakımları ıyıyse,bulundukları ortam steril ve güvenlıyse onlar ıcın, domates kasasında bıle yumurtlarlar.Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Merak ettiğim cevabı daha alamadım.
Yani temizlik ve kullanımda memnuniyet tamam, onu anladım.
Üretim verimi açısından tecrübesini aktaran biri çıkmadı henüz.
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:Sitedeki tüm yorumları okudum, hatta başka sitelerdende okudum, ancak yinede PVC mi Ahşapmı daha iyi olur karar verdemedim.
Pvc elektriklenme ve stres yapar, kanserojen içerir deniyor.
Ahşap ıslandımı mantar, küf üretir ve kısa ömürlü olur deniyor.
Tel kafesler evde olmuyor yemler etrafa çok saçılıyor.
Ne yapacağımı şaşırdım. Ev için 8 gözlü box konusunda birileri beni bu şaşkınlıktan kurtarırsa duacısı olurum.
Ahşap derken MDF Lam mı yoksa kontraplakmı.Ali ŞENER' Alıntı:bende evde 8 gözlü iki ahşap kafes var 2 ahşap kafesde dükkanda hiçbir sıkıntı yok cok sükür doğal olan ahşaptır doğada kuşlar pilastik ağac aramıyor bu benim şahsi görüşüm hem pvc den daha ucuz