pvc kafes problemi bi bakarmısınız lütfen :(

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
sevgili abilerim kardeşleri dostlarım.bileniniz vardır ben uzun zamandır her ne yaptıysam yavru alamadım gene alamıyorum.bi hevesle 4 gözlü box kafes almıştım.köy okulunda çalıştıgım için okulun lojmanında kalıyorum ve yeterli odam olmadıgı için kafesi fazla eşyalarımın bulundugu odaya aldım.orası sabah öğlen güneş almıyor sadece güneş batarken 2 saat falan alıyor.oda tam anlamıyla ışık görmüyor yani.bide üstüne üstlük pvc kafes sadece önü açık oldugu için içi karanlık oluyor.odanın ışığı gündüzleri bile açık kalıyor gene ışık almıyor tam anlamıyla. tel kafes kullanma ihtimalimde yok. önerileriniz neler ne yapabilirim?bana bi yardımcı olun sizlere zahmet.bide kafesin ön tarafına led ışık döşesem kuşlar rahatsız olur mu.teşekkürler.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
bekir bey led ışık sıkıntı yaratırmı emin değilim ama gün ışığı ampulleri var ondan alıp kullanabilirsiniz...bide zaman ayarlı priz alırsanız 12-14 saat açık geri kalanı kapalı devre şeklinde gayet faydalı olucaktır.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
erhan hocam günışığı ampuller bu tasarruf ampulleriyse zaten onlardan var bu günışıgı ampuller daha mı fazla ışık veriyor.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
güneşin verdiği gibi bir ışık hocam daha aydınlık net bir görünüm sağlıyor ayrıca güneşdeki d vitaminini güneş göremediği için alamayan kuşlar bu vitamini de almış oluyor.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
led konusu nasıl olur sence hocam ledin ışıkları kuşların gözünü alıp rahatsız edebilme imkanı var mı.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
valla ben bazı petshoplarda gördüm adamlar kafeslerin içine üst arka kısıma döşemişler ledleri sanırım bir sıkıntı olmaz...beyaz led olabilir bence.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bekir hocam üretimhanem çatı katı ve çok az ışık alan biryer, osram biolux fluoresan lambalardan kullanıyorum. Bu lambalar doğal güneş ışığını taklit ediyor ( 65 milyon renk skalasına sahip) ve özellikle canlıların bulunduğu mekanlar için kullanılıyor (hayvanat bahçelerindeki kapalı alanlar, seralar, bitki ve araştırma laburatuvarları vs). Osram elektronik balast ile birlikte kullanıldığında ömrü 45 bin saate kadar çıkabiliyor...enerji tasarufludur. Kurulum esnasında o anda yeterli param olmadığı için osram elektronik balast taktıramadım (farklı bir marka taktırdım) ama hala bir sorun yok, 2 yıl önce taktırmıştım bunları ve 4 lambadan sadece biri yandı ve değiştirdim. Sanırım senin odaya bunlardan 1 tane gayet yeterli olur...istersen çift ampullü olanlardan taktırabilirsin...daha da aydınlık olur.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Bekir hocam üretimhanem çatı katı ve çok az ışık alan biryer, osram biolux fluoresan lambalardan kullanıyorum. Bu lambalar doğal güneş ışığını taklit ediyor ( 65 milyon renk skalasına sahip) ve özellikle canlıların bulunduğu mekanlar için kullanılıyor (hayvanat bahçelerindeki kapalı alanlar, seralar, bitki ve araştırma laburatuvarları vs). Osram elektronik balast ile birlikte kullanıldığında ömrü 45 bin saate kadar çıkabiliyor...enerji tasarufludur. Kurulum esnasında o anda yeterli param olmadığı için osram elektronik balast taktıramadım ama hala bir sorun yok, 2 yıl önce taktırmıştım bunları ve 4 lambadan sadece biri yandı ve değiştirdim. Sanırım senin odaya bunlardan 1 tane gayet yeterli olur...istersen çift ampullü olanlardan taktırabilirsin...daha da aydınlık olur.

vee günay abi imdada yetişiyor abi nerdesin ya 1 saatdir karar veremedik sen geldin gene bizleri  osram biolux fluoresan lamba gibi aydınlattın teşekkürler :D

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Erhan KİRET' Alıntı:
15 lira bide o kadar pahalı bişey de diilmiş...
hmmm..., bendekiler 120 cm'lik ve 36W...tam hatırlamıyorum ama tesisatı ve kurulumu yapan elektrikçi ampulün tanesi 48 liradan yazmıştı. Belki o zamanlarda pahalıydı...şu an ucuzlamış olabilir. Osram marka elektronik balastın tanesi 80 lira tutar demişti...tabii duygusal nedenlerden dolayı farklı bir marka taktırdık, piyasa malı.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
herşey benim zıttıma mı oluyor bu şans ne günay abi ya :) odadaki tesisat tek duylu sallanan ampülerden :) o zaman hemen bi florasan duyu takıcam ve osram biolux alıp takıcam 2 tane beni uçurur gibi.çok teşekkürler yorum ve tavsiyeleriniz için zaman ayırıp yazdıgınız için allah razı olsun.minnettarım.