RAİNBOW ALBİNO LUTİNO KUŞLARIN FİYATLARI

Alp Eren

Üyemiz
bu türdeki kuşların fiyatları normallerden biraz farklı oluyormu acaba geçenlerde rainbow yavruya 45 lira dedi petsopçu normalmi sizce?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Valla kardeş genelde 5-10 lira daha fazla oluyor . bazı yerlerde aynı fiyata veren oluyor. bazı yerlerde ise uçuk fiyat isteyenlerde olabiliyor.
Ama albino ve lutino erkeklerin daha pahalı olması normal çünkü çok az bulunuyor.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Rainbow Muhabbet Kuşları renklerı bakımından bence daha cekıcı gozuktuklerı ıcın 40 50 arası rahatlıkla satılabılen bır kus bende kendım cıftlerım var yavruları 40 dan 50 den satıyorum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
rainbow diye satılan kuşlara dikkat etmeniz gerek, ben kaç yıldır kuş besliyorum daha Türkiyede rainbow görmedim...sadece tek bir kişide gerçek pastel rainbowlar var. Yani rainbow diye satılan kuşlar var ama rainbow değiller, kandırılmamaya dikkat edin. İllaki rainbow istiyorsanız en garantisi almanyada tanıdık birisini bulacaksınız (ya da kendiniz gideceksiniz) ve Sabrina Kaiser hanımefendiden (http://www.rainbow-wellensittich.de/) gerçek rainbow yavrular alacaksınız...anca o zaman rainbow kuşlara sahip olursunuz. Onun dışında en kolay alternatif Haydar Karaçal arkadaşımızla irtibata geçmeniz ve çıkan yavrulardan almak için sıraya girmeniz olur. Birçok arkadaşımız rainbow kuşlara sahip olduklarını düşünüyor ama yanılıyorlar. Çok güzel yellowfaced spangle kuşlara sahip olabilirler ama rainbow değiller. Yani her sarı yüzlü mavi spangle, sarı yüzlü cobalt veya mauve opal kuş rainbow değildir.

Albino ve lutinoları ben normal fiyatlardan veriyorum ama başka yerlerde farklı fiyat biçenler olabilir. Erkekleri daha iyi para eder ama alırken dikkat edin, yavru iken dişini erkeğini ayrmak oldukça zordur.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
yanlışlıkla 2nci mesaj atmışım...pardon  ::)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:

bu resim de bana  ait erkek rainbow dişi normal
bu erkek gibi renklerii daha canlı pastel olan renklerii var  onlar  dah  makbul ama piyasada nadir  kişilerde var

üstteki ve altaki resimlerdeki kuşlara baktığımda, bana göre alttaki resimdeki kuşlarda rainbow değil,
arada renk olarak açık ara fark var.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
fiyatlar kalitesine göre değişir.. ben cekoslavak albino lutino erkekleri 50 tl den veriyorum.. şuanda bile dört beş tane erkek yavru var elimde..

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Saolsun Haydar abimden gecen sene 4 5 takımlık yavru aldım yaklasık 8 10 ay oldu salmada tutuyorum  sıra sımdı geldı  ese atmaya ıss haydar abımdekı gıbı guzel yavruları alır bende cogaltırım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mert AYDIN' Alıntı:
üstteki ve altaki resimlerdeki kuşlara baktığımda, bana göre alttaki resimdeki kuşlarda rainbow değil,
arada renk olarak açık ara fark var.
Mert ustam, Bayram beyin de dediği gibi rainbowlarda çok çeşit renk kategorileri var, detaylara girmem gerekirse burada kitap yazmam gerekiyor ama kısaca özetleyecek olursak bunlar başlıca tip 1 ve tip 2 olarak ayrılır. Tip 2 olan renk skalasındakiler insanların daha çok beğendiği rainbowlar oluyor, sebebi renkleri daha parlak ve keskin olduğu için. Tip 2 renk skalası kendi içinde de en az 10 farklı renk grubuna bölünür ve detaylandırılır, her birinin kendi özel adı var, bunların içinde en çok beğenilen renkler cobalt ve mauve denilen renklerdir. Ben şahsen en çok gri renkleri beğeniyorum, ama en çok da antrasit olanını seviyorum. Tabii bu renkler kuşun base color denilen vücut tüyülerinin ana rengidir. Bu noktadan itibaren tekrardan en az 10 çeşit renk kombinasyonlarına bölünür ve detayladırılır, her bir türün kendine has özelliği ve adı var...bunlar da artık kanat deseni ve uçuş tüyüleri renkleri ile isimlendirilip ayrıştırılıyor.

Örnek olarak bir rainbow kuşun tam tanımını yapacaksak öncelikle kafa (yüzü) rengi telafuz edilir, daha sonra base color (yani vücudun ana rengi) telafuz edilir, daha sonra hangi tip olduğu telafuz edilir ve son olarak kanat deseni yapısı telafuz edilir...bunu bir örnekle pekiştirecek olursak ve bir kuşu tam olarak hangi cins rainbow olduğunu belirteceksek çuna benzer bir ırk ismi çıkıyor - yellowfaced mauve type2 clearwing ...bu rainbow renk skalası ve kombinasyonlarından sadece biridir.

Birde tip 1 skalası vardır...yani pasteller. Bunları petshopa giren müşteriler pek tercih etmezler ama rainbowun ne olduğunu bilen bir üretici pastel bir rainbow kuşu asla kaçırmayıp kesinlikle üretimhanesinde bulundurmak isteyecektir. Yani pastel rainbowlar üreticiler tarafından en öok tercih edilen kuşlardır. Sebebini tam olarak izah etmem için yine bir kitap yazmam gerekebilir ama az da olsa anlaşılması için özetleyelim. Gerçek bir üretici ileri çaprazlama ve geri çaprazlama terimlerinin üretimde ne anlama geldiğini bilir. Tip 1 olan bir rainbow herzaman ileri çaprazlama yapılabilir ve sınırsız Tip 2 renk skalasındaki kuşlarla eşleştirip her seferinde Tip 2 rainbow renk skalasındaki rainbowlardan üretebilir. Yani pastel bir rainbow kuşu herhangibi sarı yüzlü spangle, sarı yüzlü kobalt opal, sarı yüzlü avustralya parçalısı veya clearwing veya clearflight bir mutasyonla eşleştirdiğinde her zaman o herkezin beğendiği keskin ve parlak renkli rainbowlardan elde edebilir. Tip 1 pastel rainbowlar bu yüzden üreticiler için bukadar değerlidir.

Ama siz gidip sırf renkleri parlak ve keskin olduğu için tip 2 bir rainbow alırsınız ve sizdeki yukarda saydığım ırklardan biri ile eşleştirip en az ayni renk parlaklığına sahip yavru elde etmeye uğraşırsanız geri çaprazlama yapmaya başlamış olacaksınız. Yani 4-5 yavrudan 1-2si sadece kan taşıyıcı rainbow olur...o da belki 4-5 kuluçkadan sadece birinde, diğer yavrular rainbow olmayan diğer ebeveyin gibi olur. Kısacası geri çaprazlamada yılda sadece 1-2 rainbor taşıyıcı yavru alırsını tüm diğer yavrular rainbow olmayacaktır. Bu yüzden rainbow üretmeye soyunan arkadaşlar kuşların renklerine kapılıp işinize yaramayacak kuş almayın...alacaksanız pastel rainbowlardan alın ve yukarıda bahsettiğim ırklarla çaprazlayın, başarılı rainbow üretimi sadece tip 1 pastellerle mümkün olur.

O yüzden Mert ustam, Bayram ustanın eklediği kendi rainbowu işe yarayan bir rainbowdur, tip 1 pastel erkek. Bu erkele eklediği ilk fotoğraftaki yavrular elde etmek isterse tek yapması gereken sarı yüzlü mavi bir spangle dişi ile eşleştirmek. Çıkacak olan yavrular yaklaşık olarak sağdaki erkek gibi olurlar. Daha sonra daha da ileri çaprazlama yapıp o yavruları sarı yüzlü kobalt opallerle  veya sarı yüzlü mavi-beyaz parçalı kuşlarla eşleştirip daha farklı kanat deseni ve u.uş tüyü renklerine sahip rainbowlar elde edebilir.

daha detaylı anlatmak isterdim ama dediğim gibi, herkezin anlayacağı şekilde ve tüm ayrıntıları ile yazmaya kalksak kitap yazmam gerekiyor.

yazımı düzenleyip son olarak da şunu ilave etmek istedim, tüm bunlara ek olarak bir kuşun rainbow olup olmadığını anlamanın en kolay yolu vücudunun (karın ve göğüs bölgesi) en az 2 renk kombinasyonuna sahip olması gerektiği ve bu renklerin homojen bir şekilde bir-birlerine girmesidir...dikkat edin parçalı kuşlar da 2 veya daha fazla renge sahip oluyor ama rainbowların tersine vücutta parça-parça olark dizimlenmişitr. Ayrıca istisnasıs tüm rainbow kuşların tüyüleri kalındır, bunun ne anlama geldiğini sormayın açıklaması uzun, ama kendiniz ince tüyü ve kalın tüyü araştırmanızı yapıp öğrenebilirsiniz. Birkaç resim ekleyelim ve şu rainbow manyaklığına artık son noktayı koyalım.

bu da bendeki dişiden bir örnek, vücüt alt kısmına dikkat ederseniz sarı-yeşil-mavi,turkuaz renkler homojen bir şekilde birbirine girmekte.

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
alt resimdeki erkek üst resimde sağdaki kuşla aynı renge sahip sadece foto çekim kalitesi üst resimde daha iyi demek istediğim alt resimdeki erkek orjinal  rainbow.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Uzun zamandır araştırdığım bir konu, ben de bir yorum getirmek isterim bu konuda.
Rainbow olması için kuşun opal, sarıyüz, gri/temiz kanat ve kuşun mavi seri olması yeterli. Sarıyüz olarak I. ,  II. veya altın yüz, yani herhangi biri olabilir. Olması gereken ölçütler bunlar. Renk olarak da yeter ki mavi seriden olsun. Ama, Koyu renk ve violet (mor) bulunması rainbow kuşları daha çekici hale getiriyor. Gökmavisi rainbowlar buyüzden kobalt/violet olan rainbowlara göre daha sönük kalabiliyor, biraz da beğeni söz konusu burada. Bayram Bey'in eklediği fotoğraftaki erkek opal, gri kanat, ve sarı yüzlü ve mavi seri bir kuş, yani rainbow. Sabrina Kaiser'in kuşları daha profesyonel çekilmiş ama bunun yanında cobalt ve violet factor mevcut kuşlarda, buyüzden daha canlı ve parlak renkleri var.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Günay ustam parmaklarına sağlık, yine aydınlattın beni ve benim gibileri:)

erayki

Takipçi Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
kiremitler

günay usta  şu fotodakiler hakkında düşüncelerini öğrene bilirmiyim.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
bende şunu sorayım albino X albino eşe atılırmı veya lütino X lütino eşe atılırmı? atılırsa yavruları nasıl olur aynı anne baba gibimi yoksa başka türlü atma durumu ne?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Eray KİREMİTLER' Alıntı:
günay usta  şu fotodakiler hakkında düşüncelerini öğrene bilirmiyim.
sanırım rainbow olup olmadıklarını soruyorsun, bana göre değiller...ama 1-2 ve 6-7 fotodaki kuşlara rainbow eş bulabilirsen harika rainbowlar çıkabilir. Şu anda eşleştirdiğin gibi hiç de fena yavrular çıkmaz...denemeye değer.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
bende şunu sorayım albino X albino eşe atılırmı veya lütino X lütino eşe atılırmı? atılırsa yavruları nasıl olur aynı anne baba gibimi yoksa başka türlü atma durumu ne?
evet atılır, benim cevabımdan farklı cevaplar da gelecektir, kendi tecrubemden bahsetmem gerekirse bendeki albino ve lutinolar oldukça garip sonuçlar veriyor, lutinoların altından genellikle albino yavru çıkıyor ve albinoların altından genellikle litino çıkıyor  :) . Albino yavrularda ortalama her 10 yavrudan sadece biri erkek oluyor, lutinolarda henüz erkek bulamadık...A-Z ne varsa alayı dişi çıkıyor.

mumit

Takipçi Üyemiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
rainbow diye satılan kuşlara dikkat etmeniz gerek, ben kaç yıldır kuş besliyorum daha Türkiyede rainbow görmedim...sadece tek bir kişide gerçek pastel rainbowlar var. Yani rainbow diye satılan kuşlar var ama rainbow değiller, kandırılmamaya dikkat edin. İllaki rainbow istiyorsanız en garantisi almanyada tanıdık birisini bulacaksınız (ya da kendiniz gideceksiniz) ve Sabrina Kaiser hanımefendiden (http://www.rainbow-wellensittich.de/) gerçek rainbow yavrular alacaksınız...anca o zaman rainbow kuşlara sahip olursunuz. Onun dışında en kolay alternatif Haydar Karaçal arkadaşımızla irtibata geçmeniz ve çıkan yavrulardan almak için sıraya girmeniz olur. Birçok arkadaşımız rainbow kuşlara sahip olduklarını düşünüyor ama yanılıyorlar. Çok güzel yellowfaced spangle kuşlara sahip olabilirler ama rainbow değiller. Yani her sarı yüzlü mavi spangle, sarı yüzlü cobalt veya mauve opal kuş rainbow değildir.

Albino ve lutinoları ben normal fiyatlardan veriyorum ama başka yerlerde farklı fiyat biçenler olabilir. Erkekleri daha iyi para eder ama alırken dikkat edin, yavru iken dişini erkeğini ayrmak oldukça zordur.
aynen katılıyorum.