Gökhan bey en nihayetinde bu rainbowlar da normal renklerdeki kuşların çaprazlanması ile elde edildikleri için ben ana renklerin ne olması gerektiği konusunu merak ettim. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ama benim aradığım cevap tam olarak bu değildi. Benim aklımda şöyle bir fikir var. Rainbow kuş elde etmek için elimdeki beyaz yüzlü normal mavi spangle kuşlar ile lutinoları eşlemeyi düşünüyorum. Böylece içlerinde rainbow yavru çıkma ihtimalini kuvvetlendirmiş olurum gibi bir fikrim var. Bu konuda yorum yazarsanız daha çok sevinirim. Saygılar.Gökhan YILDIZ.' Alıntı:rainbow yavru veren 1 çift kuşun veya 1 çift rainbowun olması lazım.
sizin dediğiniz genetik mühendisliğine giriyor bu konuda yurt dışı kaynakları ve makaleleri okumanız lazım, rainbow üretimi yapan arkadaşlarda orijinal rainbowları yurt dışından getirtip öyle üretim yapıyorlar, sizin dediğiniz şekilde çaprazlama yoluyla olmuyor, anne veya babanın baskın genlerine göre yavruda o renkte çıkıyor anne veya babada rainbow geni varsa çıkabilecek yavrular da bir kaç kuluçka sonra olsada rainbow yavru elde edilebiliyor, aynı şey lutino ve albino içinde geçerli, örneğin benim erkek ve dişisi yeşil olan ingiliz çiftim var her ağızda lutino yavru veriyor, benim bilgim bu kadar rainbow üretimi yapanlar sana daha net bilgi verebilir.İlyas ŞEN' Alıntı:Gökhan bey en nihayetinde bu rainbowlar da normal renklerdeki kuşların çaprazlanması ile elde edildikleri için ben ana renklerin ne olması gerektiği konusunu merak ettim. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ama benim aradığım cevap tam olarak bu değildi. Benim aklımda şöyle bir fikir var. Rainbow kuş elde etmek için elimdeki beyaz yüzlü normal mavi spangle kuşlar ile lutinoları eşlemeyi düşünüyorum. Böylece içlerinde rainbow yavru çıkma ihtimalini kuvvetlendirmiş olurum gibi bir fikrim var. Bu konuda yorum yazarsanız daha çok sevinirim. Saygılar.
bir yerden okumuştum aklımda kalmış ama kaynağı aklımda değil şuan ve spangle dişi ile çift faktör beyaz erkek eşe atıp rainbow elde ettiğini söyleyen biri böyle yazmıştı ama tam kim idi hatırlayamıyorum.İlyas ŞEN' Alıntı:Erkek ve dişi elimde rainbow kuş yok. Elde etmek için hangi renk kuşları eşleştirmek lazım bilenler yorum yazarsa çok sevinirim.
yanlız aldığınız yavrular rainbow değil bariz sarı yüz spangleAtilla KARADAĞ' Alıntı:ben bu takımdan reinbow yavru alıyorum, sizde deneyebilirsiniz, bulunması kolay renkler alttaki resimlerde yavrular.![]()
![]()
![]()
![]()
Bi ara geleyimde ben yakından bakayım kardeşim. Ama görmeyeli büyütmüşsün yavrucuklarıAtilla KARADAĞ' Alıntı:sanırım sandalyenin renginden dolayı renkleri fotoda öyle görünüyor soldaki olmayabilir de sağdaki BARİZ reinbow.
gel gelÖzgür ÇİN' Alıntı:Bi ara geleyimde ben yakından bakayım kardeşim. Ama görmeyeli büyütmüşsün yavrucukları![]()
bu yavrulardan bende üretmiştim spangle diye satmıştım rainbow muymuş bunlarAtilla KARADAĞ' Alıntı:ben bu takımdan reinbow yavru alıyorum, sizde deneyebilirsiniz, bulunması kolay renkler alttaki resimlerde yavrular.![]()
![]()
![]()
![]()
yok mehmet bey bu yavrular rainbow değil..Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:bu yavrulardan bende üretmiştim spangle diye satmıştım rainbow muymuş bunlar