Reinhard & Holger Molkentin | Güney Afrika

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Almanya doğumlu Reinhard Molkentin Güney Afrika Tierpoort kasabasında 1958 yılında amatör olarak show muhabbet kuşu üretimine başlamış.70li yıllarında show muhabbet kuşu üretimine profesyonel olarak devam etmiş. 1993 yılında oğlu Holger de kendisine katılmış. Üretimhanelerindeki ilk damızlıklar yine ilk ciddi show muhabbet kuşu üreticileri olan 2 farklı ortaklıklardan geliyor... Ormerod & Sadler ve Moss & Moffat kümesleri.

Molkentin baba ve oğul şöyle demişler - "Son 25 yılda birçok avrupalı show muhabbet kuşu üreticisi üretimhanemizin kalitesinden faydalanmıştır. 120 çiftle yılın 12 ayı üretim yapmaktayız ve yıllık 800 ile 1000 show muhabbet kuşu üretiyoruz. Üretimhanemizde tüm renk ve mutasyonlar mevcut. Kullandığımız yem yerel Güney Afrika yemidir ve kesinlikle son hasat mahsüllerini kullanmaya özen gösteriyoruz. Kullandığımız sebze ve meyveler kendi bahçelerimizde yetişmekte. Çimlendirilmiş buğday 40 yılı aşan üretim sürecinde kuşlarımız için vazgeçilemeyen temel besindir."

Üretimhane resimleri

Show Budgies. Breeding and Exhibiting champions. Molkentin stud, South Africa
Kuşlardan birkaç resim

http://www.oocities.org/molkentinstud/birds/birds.html

Reinhard ve Holger Molkentin Üretimhanesi resmi websitesi -
http://www.oocities.org/molkentinstud/
not - eklediğim resimler bazen görünüyor bazen de görünmüyor...resimleri yukarıdaki websitesi adresinden inceleyebilirsiniz.

harunavci.07

Takipçi Üyemiz
Adı
Harun
Soyadı
Avcı
Günay Hocam Eline Sağlık. . .  Paylaşım İçin Teşekkürler. . . alkisd

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Biraz eski bir paylaşım. Eline sağlık Günay abi.

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Adamlar hakkaten çok iyiler abi. Bide Kocoski sanırım ismi o adamın kuşlar aşmış yani olayı. Dubble faktor white suppangle leri muhteşem. Paylaşım için teşekkürler.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Paylaşım için teşekkürle.Mevlam bizede böyle bir üretimhane nasip etsin.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Biraz eski bir paylaşım. Eline sağlık Günay abi.
eski olması önemli değil Efekan, avrupayı kaliteli gösteri muhabbet kuşu ile tanıştıran bu ailedir...yani avrupada hangi isim yapmış adam varsa hep bu aileden kuş alıp üretmiş ve onların sayesinde biryere gelmişler. Özellikle bu aile hakkında bir paylaşım yapmamın sebebi de bu, avrupada gösteri muhabbet kuşu camiası içinde bu aile fertleri kahraman olarak görülür ve tüm üreticiler şunu bilir, bu aile olmasaydı bugün avrupada bu kalitede gösteri muhabbet kuşu da olmazdı. Son 20-25 yıl içinde şampiyon olan tüm kuşların ya bu ailenin sattığı kuşlardan yada onların kanından gelen kuşlardan oluşuyor. Geçen yıl bunu keşfettikten sonra bu ailenin web sitelerini ziyaret ettim ve A-Z ne varsa okudum ve inceledim. Sitelerinde onlardan kuş alıp üreten tüm avrupalı ünlü üreticilerin listesi, çiftliklerin ziyaret eden ünlü avrupalı üretici resimleri de vardı...bu fotoğrafların bazıları 20 yıl önce çekilen fotoğraflardı. Daha sonra web sitelerinin kapandığını farkettim ve ne yazıkki siteleri tekrar yayına girmedi, bu nedenle ilk paylaştığım yazıda eklenen onlarca fotoğraf şuanda görünmüyor. Dün facebookda dolaşırken yukarıda paylaştığım videoya rastladım ve bu yazı aklıma geldi, videoyu buraya eklemek istedim. Paylaşan arkadaş ayni zamanda forumumuzun da üyesi, kendisine buradan teşekür ederim.

Yani eski bir paylaşım olması önemli değil, önemli olan gösteri muhabbet kuşuna merak sarmış üretici dostlarımızın Jo Mannes, Daniel Luetolf (ve forumda paylaşılan tüm diğer ünlü isimler) gibi isimlerden bahsederken ağızlarını okadar da sulandırmamalarını gerektiğini bilmeleri, çünkü tüm bu adamlar bu aileden gelen kuşlardan ya yerinden yada avrupada 2nci - 3ncü elden almışlar ve üretmişler...ve onların sayesinde isim yapmışlar. Kısacası, eğer birileri pofpoflanmayı hak ediyorsa o da bu aileden başkası değildir....kahraman olan onlar.

olayın daha net anlaşılabilmesi için yazıya bunları da ilave etmek istedim, bir oto tamircisine kaç çeşit araba vardır diye sorsanız size vereceği muhtemel cevap şudur - 2 çeşit, birincisi mercedes ikincisi de tüm diğerler. Yani bu aile için güsteri muhabbet kuşu camiasının mercedesi diyebiliriz. Yada vampirler aleminden örnekliyor olsaydık, Reinhard Molkentin ile tanışmak - Kont Draculanın ta kendisi ile tanımak gibi olurdu  :)

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
Günay ustam araştırmacı olman bizleri bir çok konuya kolayca ulaştırıp bilgilendiriyor emeğine sağlık..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Müthiş bir keşifmiş, işin başındaki ustayı yakalamak elinize sağlık.
Bizde onun kanından edinip üretebilen varmı acaba?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Canan NUMAN' Alıntı:
Müthiş bir keşifmiş, işin başındaki ustayı yakalamak elinize sağlık.
Bizde onun kanından edinip üretebilen varmı acaba?
dolaylı olarak evet, ülkemizde birçok gösteri muhabbet kuşu üreten arkadaşların kuşları bahsi geçen kuşların kanından geliyordur, nitekim en son İzmirli Ali Ünal arkadaşımız Daniel Luetolf kuşlarından bol miktarda getirmişti, ama daha sonra gouldian finch üretimine geçtiği için başka bir arkadaşımıza satmıştı. Bunun gibi örnekler daha çok var, bazı arkadaşlar kendi imkanları ile avrupadan seçili kuş getirtiyorlar veya kendileri gidip alıyor. Maddi imkanı olan girişimci arkadaşlar doğrudan güney afrikayı da ziyaret edebilirler...bunu yapabilen birisi olsa çok ilginç ve yararlı bir girişim olurdu.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yasin YILMAZ..' Alıntı:
çok güzel abi eline saglık yine shov yapmışsın bye
yorum için sağol Yasin usta, show değil de maksat gösteri muhabbet kuşu üretenler ve merak saranlar avrupalı kuşlardan bahsederken olayı okadar büyütmelerine gerek olmadığını bilmeleri. Diğer yandan esas kaynağını da bilmeleri ülkemize birşeyler kazandırabilir. Türkiyede imkanı olan girişimciler oldukça fazla, gidip avrupadan almaktansa ayni maliyetlerle doğrudan kaynağından almaları daha iyi bir yatırım olabilir.