RENK MAMASI

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Selam arkadaşlar. Az önce kanarya forumlarını incelerken  renk mamaları dikkatimi çekti kanaryalara tatbik edilen bu renk mamalarını muhabbet kuşlarına versek sonuç alınabilirmi ((gerçi muhabbet kuşlarımızın renkleri çok güzel ve bol çeşitli) vermeyi düşündüğümden değilde merak ettiğim için soruyorum. Saygılar

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Mehmet bey ben eskiden küçük çapma kanarya besliyordun ve üretiyordum bende kullandım renk vericilerden ama benim bildiğim bu renkler sadece kuşu kırmızı yapmak içindir renk elternatifi yok yani yada ben beslerken öyleydi diyelim.

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
    Renk mamalarının portakal renk,sarı renk ve kırmızı renk olanları var bu boyalar direk karaciğeri etkilediği için mutlaka %10 dahi olsa kuşlar renk farklılığı gösterir.

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
Kanaryaları kırmızı biberle beslerseniz renkleri turuncuya döner :)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
mehmet güven' Alıntı:
Selam arkadaşlar. Az önce kanarya forumlarını incelerken  renk mamaları dikkatimi çekti kanaryalara tatbik edilen bu renk mamalarını muhabbet kuşlarına versek sonuç alınabilirmi ((gerçi muhabbet kuşlarımızın renkleri çok güzel ve bol çeşitli) vermeyi düşündüğümden değilde merak ettiğim için soruyorum. Saygılar
Aslında beyaz ve sarı kuşlarda denenebilir...Kanaryada boyuyorsa muhabbetleride boyayabilir... ::)

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Cvp veren tüm arkadaşlara teşekür ederim. Saygılar

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kanaryaların kanatlarında bu renk maddesinin geçişine izin veren özel kanallar var. Muhabbet kuşlarının fizyolojik yapılarında böyle bir durum olmadığı için ölümüne neden olur