Resime bakarmısınız, Fransız tüy dökümü mü?

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
geçmiş olsun öncelikle bu tür durumlar zaman zaman olabiliyor .  genellikle eşlerden biri çok fazla kızıştığıında bu durumla karşılaşılabiliyor. zaten anlattığınıza göre dişiniz stres altında eğer salmanız varsa onu salmaya atın belli bir süre salmada kalsın tamamıyla toparlanıncaya kadar ondan sonra eş seçtirirsiniz yeniden bide kanat ve kuyrukları dökülen kuş konusu ise bir parazit türünden kaynaklanıyor yapmanız gereken iç ve dış parazitlerden korumak ve önüne bir şekilde geçmek size eczaneden strax isimli şurubu almanızı öneririm iç parazitler için iyi ve güvenilir bir ilaç 1 litre suya 1 cc boşaltıp iyice karıştırın 10 gün arayla 3 kere verin. dış parazitler için iveral-f adlı ilacı alınız gögüs kısmına bir damla damlatıp iyice yediriniz bunuda 10 gün arayla 3 kere takrarlayın  tüyleri yeniden yerine gelecektir. geçmiş olsun

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
İç ve dış parazit olduğunu sanmıyorum çünkü düzenli olarak kuşlarıma baymec kullanıyorum ama bu kuş henüz yavru yuvadan atlayalı daha 2 hafta anca oldu. Benim emin olmak istediğim fransız tüy dökümünün olup olmaması...

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
benim düşünceme göre fransız tüy dökümü değil.

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
benim düşünceme göre fransız tüy dökümü değil.
Aceba normal tüy problemi mi ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence tüyleri mantar kaptığı için güçsüzleşip düşmüş. 15 günde bir banyo yaptırmaya çalışın. O tüyler çıkar. Eğer banyo yapmayı sevmiyorsa üstüne sirkeli su da püskürtebilirsin.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
malesef bu yavrumuz fransız tüy dökümü hastalığına yakalanmış anne ve babayı ayırın.... :(