Rıfkı ile Sultan :D

Uğur Aras

Üyemiz
Merhabalar.. Muhabbet kuşu yetiştirmeye yeni başladım sayılır kuşlarım Rıfkı ile Sultan'ın resimlerini  ekledim vereceğiniz bilgi ve öneriler için. Ayrıca benim size birkaç sorum olacak;

1) Dişi kuş cere rengi koyulaştı üreme dönemine girdi mi? Yuvalık birkaç aydır takılı ancak bir defa bile içine girmedi ve kuşlarım hiç çiftleşmedi  :(. Erkek kuş baya uğraşıyor ama dişi gagasıyla onu kovuyor  smileki. Vitamin, nijer tohumu, bal falan veriyorum ama pekdası olmadı sanırım.

2) Kuşlarımın belirli bir cinsi var mı? Varsa ne?  Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1. Dişi kızışmış. Biraz daha sonra cere rengi kahverengine iyice döner. Yuvaya alışacaktır. Çiftleşme isteği gelip iyice kızışınca erkeği kovmaktan vazgeçer.
2. Kuşlar yerli.
Güle güle ,bol yavruyla besleyin MAŞALLAH.

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
Maşallah çift çok güzel ırkları ise yerli :) evet dişi kızışmaya başlamış biraz daha sabır göster o zaman gerekeni yapacaklardır :)

Erkan ARSLAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
ARSLAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
1. Dişi kızışmış. Biraz daha sonra cere rengi kahverengine iyice döner. Yuvaya alışacaktır. Çiftleşme isteği gelip iyice kızışınca erkeği kovmaktan vazgeçer.
2. Kuşlar yerli.

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
kuşlar için kafeste gaga taşı,kalamar kemiği ve kuş kumu kesinlikle olmalıdır.bunları göremedim.bu arada dişi kızışmaya başlamış biraz sabır önemli fakat kafes yüksek yerde olmalı.sanırım yere koymuşsunuz.bu şartlar altında üremeleri çok zor.

Uğur Aras

Üyemiz
Sidar SARIKAYA' Alıntı:
kuşlar için kafeste gaga taşı,kalamar kemiği ve kuş kumu kesinlikle olmalıdır.bunları göremedim.bu arada dişi kızışmaya başlamış biraz sabır önemli fakat kafes yüksek yerde olmalı.sanırım yere koymuşsunuz.bu şartlar altında üremeleri çok zor.
Kafes içerisinde gaga taşı var sanırım resimde çıkmamış. Kuş kumunuda yem ile belli oranda karıştırdım. Bu şekilde yapmamı önerdiler. Kafes evet  kapalı balkonda yerde duruyor. Sakıncası olur mu bunun?

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
Uğur ARAS' Alıntı:
Kafes içerisinde gaga taşı var sanırım resimde çıkmamış. Kuş kumunuda yem ile belli oranda karıştırdım. Bu şekilde yapmamı önerdiler. Kafes evet  kapalı balkonda yerde duruyor. Sakıncası olur mu bunun?
zaten 4 tane yemliğiniz var bence kumu yemle karıştırıp tozladırmak yerine ayrı yemlikte verirseniz daha iyi olur.yemle karıştırınca kum yemin dibine çöküyor ve kuşlar yiyemiyor.
kuşlar yerde olunca ürkebilirler ve kendilerini güvende hissetmedikleri için ne yuvayla ilgilenirler ne de çiftleşirler.
Muhabbet kuşları çiftleşmek için kendilerini kesinlikle güvende hissetmelidir.örneğin bir masanın üzerine dahi koysanız yerde durmalarından daha iyi olucaktır.yerde üretim yapmanız çok zor.

Uğur Aras

Üyemiz
Sidar SARIKAYA' Alıntı:
zaten 4 tane yemliğiniz var bence kumu yemle karıştırıp tozladırmak yerine ayrı yemlikte verirseniz daha iyi olur.yemle karıştırınca kum yemin dibine çöküyor ve kuşlar yiyemiyor.
kuşlar yerde olunca ürkebilirler ve kendilerini güvende hissetmedikleri için ne yuvayla ilgilenirler ne de çiftleşirler.
Muhabbet kuşları çiftleşmek için kendilerini kesinlikle güvende hissetmelidir.örneğin bir masanın üzerine dahi koysanız yerde durmalarından daha iyi olucaktır.yerde üretim yapmanız çok zor.
Yemliğin birine sadece kuş kumu koymak daha iyi olacak o zaman. Yükseklik olayını da dikkate alacağım. Teşekkür ederim sağolun önerileriniz için..

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
2. Kuşlar yerli.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Di$i yuvayi gördükce kizi$ir, erkekler zaten dünden hazirda, oda ayri 1 konu  :)

Daha genctir, yakinda istediklerini görürsün in$allah  ;)

Güzel e$le$me, ma$allah, güle güle besle !

Saygilar

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
2. Kuşlar yerli.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
2. Kuşlar yerli.