riko hasta

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
merhabalar,
riko nun 2 gündür pek keyfi yok. poposunda dışkısı kalıyor ve dışkısını yaptıktan sonra ayağını pooposuna doğru atıp silmeye çalışıyor.kontrol ediyorum ve poposunu temizliyorum. ayrıca suyuna aviastım antibakteriel ilacından 2,5 cc atıp, hergün değiştiriyorum. yemine ara ara inip yiyor ama az alıyor. en azından hiç yem yememesinden iyidir sanırım. az önce patateste haşladım şimdi kafesinin aşağısına inip ondan yedi birazda olsa. uykuya meyilli ama genede bir şeyler yemek için hareket ediyor, az yese de bu çok kötü olmadığının göstergesi midir? hemen kafasını arkasına alıp uykuya geçiyor.dışkı fotoğraflarınıda koyuyorum. dışkısı biraz sulu... ne yapmalıyım öneriniz nedir?şimdiden teşekkür ederim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Sanırım yapabileceğiniz herşeyi yapmışsınız benim kuşum hasta olduğunda bende sizin yaptıklarınızı yapmıştım iyileşti iyileşir inşallah geçmiş olsun.

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Sanırım yapabileceğiniz herşeyi yapmışsınız benim kuşum hasta olduğunda bende sizin yaptıklarınızı yapmıştım iyileşti iyileşir inşallah geçmiş olsun.
çok teşekkür ederim mehtap hanım.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
eğer ishal devam ederse veteriner ilaçları satan bir eczaneden tetramezatin ya da diastop alabilirsiniz. sitede kullanım ve dozajı hakkında bilgi mevcut. yaptıklarınıza ek olarak aspur  verebilirsiniz.

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
eğer ishal devam ederse veteriner ilaçları satan bir eczaneden tetramezatin ya da diastop alabilirsiniz. sitede kullanım ve dozajı hakkında bilgi mevcut. yaptıklarınıza ek olarak aspur  verebilirsiniz.
teşekkür ederim peki aspurun nasıl bir faydası oluyor yani daha kolay yiyebildiği için falan mı yoksa ishaline mi iyi geliyor?

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
rica ederim bana yardımcı olun . rikoyu veterinere götürdüm ve cesamolin adlı toz bir ishal ilacı verdi 4 gün kullandım ancak hiçbir düzelme olmadı öncesinde elime yemi alıyordum ve o da kırıp yiyordu iştahı fena değildi ama şimdide yemi kıramıyor. yemek istiyor yemliğine gidiyor ama ağzına alıp aynı şekilde çıkartıyor. elime yem alıp vermeye çalışıyorum ama hiçbir şekilde alıp kıramıyor. aç çünkü sürekli yemliğine gidiyor bu sabah kalktığımda yemliklerinde hiçbir kabuk yoktu akşama kadar denedim ama yemek istiyor da yiyemiyor...ishalide hala devam etmekte bazen iyice sulu bazende daha katı. veterinerin verdiği ilacı bırakıp bir de avidiareye başladım. acaba ana sorunu ishal değilmi başka bir sorunumu var ve ne olabilir. rica ediyorum bana bir fikir verin ne yapmam gerektiğini bilemedim.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
avidiare fason bir ilaçtır. tavsiye etmem, ishal için dediğim gibi diastop ve tetramezatin kullanabilirsiniz. aspur ishal için iyidir.
1- eğer kuşunuz halsiz ve kabarık ise
2- yediklerini geri çıkarıyorsa
3-tünekte dahi durmakta zorlanıyorsa
4- ishal devam ediyorsa
başıma geldiği için söylüyorum, kuşunuz epeyce hasta. ben benimkini kurtaramadım. mantar da olabilir kuşunuzda iç parazitte. dışkı rengini de belirtirseniz yardımcı olacak arkadaşlar vardır

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
avidiare fason bir ilaçtır. tavsiye etmem, ishal için dediğim gibi diastop ve tetramezatin kullanabilirsiniz. aspur ishal için iyidir.
1- eğer kuşunuz halsiz ve kabarık ise
2- yediklerini geri çıkarıyorsa
3-tünekte dahi durmakta zorlanıyorsa
4- ishal devam ediyorsa
başıma geldiği için söylüyorum, kuşunuz epeyce hasta. ben benimkini kurtaramadım. mantar da olabilir kuşunuzda iç parazitte. dışkı rengini de belirtirseniz yardımcı olacak arkadaşlar vardır

hep tüneğinde uyuyor onda bir sorun yok yediklerini de çıkarmıyor ama tüyleri kabarık ve yorgun duruyor ayrıca yem yemek için sık sık yemliğine iniyor ama dediğim gibi yiyemiyor doğru dürüst. gene de hiç hareketli değil diyemem hareket ediyor ama normale göre yorgun. şu anda baktım dışkısı sulu ve çimen yeşili gibi birde üstte koyduğum fotoğraf gibi oluyor dışkısı. birazdan fotoğraflarını da eklerim.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
peki kullandığınız ilaçlardan bir fayda göremediniz mi? ya da cesamolin dışında hangi ilaçları kullandınız

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
peki kullandığınız ilaçlardan bir fayda göremediniz mi? ya da cesamolin dışında hangi ilaçları kullandınız

cesamolin in hiçbir faydası olmadı veteriner hekim 3 gün kullan dedi ben 4. günde bir faydası olmadığı için bıraktım ve avidiareye geçtim dünden beri de onu kullanıyorum sanki dünden beri dışkısı dahada sulu hale geldi önceki resimlerini görmüşsünüzdür mesela orda daha katıydı ama şimdi sıvı sadece...ve iştahı farklılaştı yani yemek istiyor yani yemliğine iniyor ama yiyemiyor

sasemin

Üyemiz
Adı
yasemin
Soyadı
serbest
maalesef rikoyu bugün kaybettik dün sabah tekrar veterinere götürdük kursak mantarı olabileceğini söyledi ve ilaç verdi ancak akşam olduğunda uçma yetisini bile kaybetmişti ve çok zayıflamıştı bu sabahta kafesinde ölü bulduk öleceğini dün akşamdan anlamıştım zaten ve kendimi hazırlamıştım. çok acı çekiyordu çünkü hiçbir şey yiyemiyordu ekmekle yumurtayı suyla karıştırıp vermeye çabaladım ama o da yetmedi zaten.sanırım elimden geleni yaptım ama yaşaması gereken süre bu kadarmış.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
kuşu bence yanlız bırakmayın. karşıt cinsinden bir eş  daha edinin. çok daha iyi olacaktır...  kuşlar ilgilenmek bir yere kadar. ben evcil erkek kuşum ile 6 ay ilgilendim. bir yerden sonra sıkılıyor insan... konuşmakta çok ilerledi ama ben papağanlaştım artık :) aynı kelimeleri tekrarlamaktan...

bana kalırsa 1 yaşına basmadan eş edinin...