Rozellalarda cinsiyet nasıl anlaşılır?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
S.a arkadaşlar hayırlı üretimler bir abimizden bir çift rosella gelecek ancak bu güne kadar hiç rosella üretmedim. Kuşlar tımar yapıyor, birbirlerine kanat açıyor ancak cinsiyette bilimsel tespit gerekiyor.Sevda ve sultan üretiminde aynı cinsiyetler kavga eder , çok nadir anlaşır bu pareketlerdede böyle bi durum varmı hiç kavga etmiyorlar biri daha ufak ve ufak olanın diğerinin üzerine ayak attığını gördüm çok uyumlular yanyanalar tecrübeli arkadaşların yorumunu bekliyorum aslında renklerine hastayım illa üretme derdim yok tabi ama bide bunu tecrübe etmekte isterim. Sultan ve sevdadan kolay yavru aldım ancak bu pareketler biraz sıkıntılı bildiğim kadarıyla. Alacağım abimizde ikisindede erkek tipi var dedi fakat eş cinsiyet bukadar bu papağanlarda samimi olurmu birde kuşları 90.90 muhabbet salmasında barındıracam heralde yeterli olur sultanlarda oluyor değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler hayırlı üretimler...

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Sitede rozalla pareket üreten yok sanırım confusedtw Kuşları bu gün almaya gidecem becerebilirsem fotolarını atmaya çalışcam zira 3 yıldır bi foto atamadım bu siteye :-\ Kuşları araştırdım dişi erkek ayrımına uyuyor gibiler ama gördüğüm işaretlerden tamda bir şey anlıyamadım. Erkek geniş kuyruk tüner deniyor fakat ikside düz kuyruklu gibi acaba kur yaptığındamı açıyor kuyruğu, pareketler böyle kur yapıyor onu biliyorum. Eş cinsiyet muhabbetteki gibi erkek erkeğe tımar yapar ,yem kusar mı ikiside birbirlerine kanat açma gibi hareketler yapıyormuş. Ben gördüğünmde devamlı yanyanalar uyumlu olsunlar üretmek dert değil. Birde beslenmeleri biraz özen istiyor. Beslenmeleri mama, karışık kaliteli yem, yeşillik ve meyveyle sınırlı kalsa bi sıkıntı olur mu illa yem çimlendirmek şartmı içparazit ilacını düzenli suya katmalı mıyım salma onlara dar gelir mi birde o düşündürüyor. Burda pareketlerde uzman bi üyemiz vardı ama neyse canınız sağolsun...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Onur bey disilerde kafa yapisi erkeklere gore daha farkli oluyor, anlatimla nasil anlarsiniz bilemiyorum, kuyruklari genis duranlar erkektir, sık olarak dar duran kuyruklular ise disidir,

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Behsat bey. Bunu internette araştırırken gördüm. Büyük iri olanın kuyruğu biraz geniş tünüyor ufak olan uzun sivri tünüyor ancak birbirlerine ayak attıklarına ve tıpkı sultanlarda olduğu gibi kanat açtıklarına şahit oldum.Bunun yanında yem kusma ve tımar yapma öpüşme var aralarında ve hiç ayrılmıyorlar. Acaba bu aynı erkek muhabbetlerde olduğu gibi karşılıklı yem kusma öpüşme gibi bir durum mu? Ben şahsen sevda ve sultanlarda aynı cinsiyetlerin birbirine hiç teamül ettiklerini görmedim yavrular bile palazlandığında aynı cinsiyetler kavgaya başlardı.Pareketlere yabancıyım zira davranışlarında farklar var örneğin dediğiniz kuyruk tünemesi sevdalarda tam tersi dişi geniş kuyruk tünüyor. Peki siz daha önce beslediniz mi? Yada besleyen bir tanıdığınız oldu mu? beslenmesi sultanlarla aynı mı? Yoksa ayrıntıları var mı? İnternette yerde eşelenir, buda iç parazite davetiye çıkarır diyor eğer öyleyse sularında mintivermi ihmal etmemem gerekiyor kafes zeminine ızgara takıp bu davranışı engellesem sade mama ve yeşillik meyveyle kaliteli karışık yemle sağlıklı kalırlar mı?Yoksa yem çimlendirmeli miyim? birde onları tutacağım 90.90 salma yeterli olur mu? Seslerini duydum joko gibi ıslık çalıyolar güzel bi melodi çıkıyor yavruları eğitimde iyi değilmiş yüzeysel olarak bu bilgileri öğrendim. Dediğim gibi aslında renklere vuruldum ama yavru almak nasip olur İnşallah  başka bildikleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim kusura bakmayın biraz fazla soru oldu kuşlar hala arkadaşta haftaya cuma Kırıkkale'ye döneceğim.Salma evde çünkü o zmana kadar iyice bilgilenmem lazım tekrar teşekkürler.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Arkadaşlar yarın kuşları Allah'ın izniyle teslim alıcam. Umarım bi sıkıntı çıkmaz. Bikaç üreten arkadaşla konuştuk yanyana öpüşme vs varsa çifttir diyorlar 90.90 salmada yavru alınabilirmiş. Sultanlarla aynıymış Tek çift olması bi sıkıntı olurmu ki umarım muafak olabilirim. Burdan Behzat bey dışında maalesef üreten arkadaşlardan pek cevap gelmedi  konu eskidi. Bu pareketlerden  yavru alan eskiden vardı sanki sitemizde ama hatırlayamadım.Daha önceleri sultanlara uyguladığım beslenme rejimini ve bakımı uygulayacam başka ayrıntılar bilen arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi yada bildiklerinizi paylaşın. pray

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Arkadaşlar kuşları aldım:)Muhabbet ısırmalarına alıştık artık ama tutarken sevda ve cennetlerin günahını aldığımı anladım, etimden et kopardılar:) Eldiven bulamadık başlarını işaret ve baş parmağımın arasına alırım sandım ama oldukça etli kuşlar sığmadı elime ve kaptı:)Hafif yaralanmalarla kuşları Kırıkkale'ye evime getirdim. Kutudan çıkarırken büyük orijinal renkli olan kutunun ağzını salmaya dayamamla içeri girdi, ufak kırmızı mutasyon olan birtürlü kutudan çıkmadı elle tutmakta istemedim derken boşluk bulup kaçtı odada uçtu yere düştü kutuyu önüne getirmemle kutuya girdi lakin kutudan salmaya bir türlü çıkmadı stres olmasınıda istemiyorum elimi gene kanatmakta:) bekledim  bi 10 15 dk diğeri seslenince ona cevap verdi ve içeri daldı. Şimdilik karışık muhabbet yemi ve 2 suluk taktım suluklardan birine vitaform diğerinede nilverm kattım. Gayet iştalı çıktılar yeme daldılar sularını içtiler ve ufak kırmızı olan büyüğe tavuk gibi gırk gurk sesler çıkarıyor kanadını açıyor hiç kavga etmiyorlar ruhi ruhi diye ıslık çalıyorlar:) sabah resimlerini çekip eklemeye çalışacam ama bu sitede bunu bi beceremedim gitti:) Yarın mama yapacam elma takıcam. Bide salma 75.75 sanırım bana ufak gibi geldi tam ölçmedim bunun dışında yuvalık henüz takmayacam bir ay iyice kondisyon kazanıp kızışsınlar ama cinsiyet konusunda hala şüpelerim var.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Sağolun İsmail bey.Malesef bu sitede resim atamıyorum bi türlü telefonlamı alakalı anlayamadım tekrar deniyecem inşallah olur.Cinsiyetleri konusunda yeterli bilgiye ulaşamadım ama bu gün birbirlerine yem kustuklarını gördüm ayrıca birbirlerine garip sesler çıkarıyorlar bu cins hakkında hiç tecrübem yok .Ortama kolay alıştılar bi çok papağan ilk gün yem falan yemez bunlar yiyor içiyor şimdi mama hazırlıyorum umarım bunuda yerler semizotu ve elma asacam. Renkleri çok güzel gerçekten Allah özenerek yaratmış zaten üretiminden ziyade renklerine hastaydım bu kuşların. Turkuağız pareket bulamıyodum bunlar kısmet oldu bi çok video izledim ama hiç çiftleşme videolarını bulamadım yabancılar bile koymamış yavrularının videoları var ama çok zor değilmiş biraz kafes darlığı kafama takıldı sultanlar için ideal ama bunlar bi beden tombul gibi.Kendime alıştırıyorum şimdilik biraz yabaniler ama artık su değişiminde falan korkmuyolar ıslık falan çalıyorum çırpınmıyorlar iyice bi forma girsinle belli olur yavru verip vermeyecekleri vermezlersede canları sağolsun renkleri yeter:)