S.a Yumurta kırılması

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Çiftim dun bır adet yumurta yapmıştı bugun dışı kuş dışardeyken altındakı tuylerın ıslak olduğunu farkedıp yuvalığa baktım yumurta kırılmıştı yuvada talaş var kafeste kalamar gaga taşı v.s mevcut mama da verıyorum erkek de devamlı girip cıkıyordu dışı daha önce yavru vermıştı erkeğın ılk olucak sızce neden yumurta kırılmıştır moralım çok bozuldu :(

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Bugun bır yumurta daha yaptılar ama dışı oturmuyor bakalım bunuda kırıcaklarmı :(

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Gökhan RÜZGAR' Alıntı:
Bugun bır yumurta daha yaptılar ama dışı oturmuyor bakalım bunuda kırıcaklarmı :(
hayırlısı inşallah otururlar yumurtalara ama fazla acele etmeyin oturma 1. de de 3. de de olabilir

dafnemrl

Üyemiz
Adı
meral
Soyadı
karaköse
Bazı erkek kuşlar eşinin yumurtada oturmasını istemedikleri için yumurtayı kırar. bazen de sadece bu sebeple yavruyu bile yuvadan atarlar. erkeği takip edin eğer o yapıyorsa çiftleşmeleri dışında erkeği ayrı tutun.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
kaza ile kırılmış olabilir. 3. yumurtaya kadar yatmayabilir. siz yinede kuşlarınızı rahatsız etmeden takip edebilirsiniz.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Yok rahatsız etmıyorum sadece gunluk su değişimını yaparken goruyorum yumurtayı kırdığını zaten dışı kuş dışardayken farkettım karnının altı baya ıslanmıştı erkeğı ayırın demışsınız erkeğı ayırınca dışı otururmu kendını nasıl beslıcek ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erkeğin zarar vermediğinden eminseniz ayırmanıza gerek yok. Yanlış bilgi verilmiş. Ancak erkek zarar verirse ayırmanız beslenmede sorun yaratmaz.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
3 gun once  ve dunde yumurta yapti disi bugun baktigimda 2 yumurtda kirilmisti toplamda 3 etti hangisi kiriyor nasıl anlicam kafayi yicem baska deil ikisinide öldurucem ya erkegi ayirsam yapicagi yumurtalar dolsuz olucak bi amlami kalmicak mantikli bir cozum yolu varmi

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Gökhan RÜZGAR' Alıntı:
3 gun once  ve dunde yumurta yapti disi bugun baktigimda 2 yumurtda kirilmisti toplamda 3 etti hangisi kiriyor nasıl anlicam kafayi yicem baska deil ikisinide öldurucem ya erkegi ayirsam yapicagi yumurtalar dolsuz olucak bi amlami kalmicak mantikli bir cozum yolu varmi
Abi sana bir taktik anlatayım. Kırılan yumurtalardan birini al altını biraz del. ( ama tamamen kırılmasın. ) İçine alçı doldur. Yuvaya koy onu kıramayınca artık kırmaktan vazgeçmesi büyük ihtimal.