Sadece 1 yumurta yaptı.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Selamun aleykum.
Elimde 1 çek ve 1 jumbo olmak üzere 2 çift kuşum var. 2 çiftimde geçen hafta yumutladı. Çek çiftimin sadece 1 yumurtası var o da boş jumbo çiftim ise 3 yumurta yaptı 2 tanesi dolu. Boş olanı kırmış yemiş. Dolu olanlarıda sürekli yuvalığın içinde yuvarlıyordu bende dolu 2 yumurtayı alıp çek çiftin altına koydum boş olan tek yumurtayı jumbonun altına koydum ve onuda kırıp yedi. Çek dişim 4-5 gündür dolu yumurtaların üzerinde yatıyor.

Şimdi asıl soruma gelirsem bu kuşlar neden bu kadar az yumurtladı. Kuşlara sadece yem veriyorum. Kafeslerinde de sadece su, kalamar ve kum var. Mama falan vermiyorum sorun acaba bundan mı kaynaklanıyor. Forumda okuduğum kadarıyla yumurtalı çiftlere mama vermemek gerekiyormuş. Acaba hatamı yapıyorum ?

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Sadettin SESA' Alıntı:
Selamun aleykum.

Şimdi asıl soruma gelirsem bu kuşlar neden bu kadar az yumurtladı. Kuşlara sadece yem veriyorum. Kafeslerinde de sadece su, kalamar ve kum var. Mama falan vermiyorum sorun acaba bundan mı kaynaklanıyor. Forumda okuduğum kadarıyla yumurtalı çiftlere mama vermemek gerekiyormuş. Acaba hatamı yapıyorum ?
Ben yumurtalı çiftlere mama vermeme fikrine katılmıyorum, 2 günde bi taze mamalarını eksik etmedim şimdiye kadar ne yumurta sayısında, ne doluluk oranında, nede yumurta kırma gibi hiçbir sounlada karsılasmadım Alah'a çok şükür, inşalah huy edinmez yumurta kırmayı bi dahaki sefere mamalarını eksik etmeyin, ihtiyaçlarını karsılamak için kırıp yemiş olabilir bu olay birazda genetik diye biliyorum mutalaka kanında aynen kendisi gibi yumurta kırıp yeme alışkanlıgı olan bi ataya sahip olabilir.

muzlupuding

Yeni Üyemiz
Adı
Gülay
Soyadı
Öztürk
Kızım iki gün önce yumurtladı ve yumurtanın üzerinde yatıyor. Arada yem yemek ve su içmek için yuvadan çıkıyor. Kafeste sadece su, buğday şeklindeki yemlerden,renkli karışık yemlerden ve kraker var. Yeni yumurtlamış kuş için bu yiyecekler yeterli mi? Haşlanmış yumurta da versem olur mu? Bir de yumurtanın sarısı mı onlar için daha faydalı yoksa beyazı mı?  confusedtw

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hayırlı olsun yumurtanın devamı gelmesi lazım tek yumurtada kaldıysa o kızgınlık yumurtasıdır. Normalde bir gün arayla diğer yumurtalar gelir. eşi beslemiyor mu kuşu yem yemeye çıkıyor demişsiniz. Birde o kraker diye verdiğiniz şeyler kuşlar için zararlı vermemenizi tavsiye ederim. Karışık yem verin ama içinde renkli kırıntılar olmayanları tercih edin. Sitede ve internette yumurta maması yazarak arama yazpın vermeniz gereken mamanın tariflerini bulacaksınızdır. Birde kalamar kemiği asın kafese kalsiyuma ihtiyacı olacaktır kuşun.

muzlupuding

Yeni Üyemiz
Adı
Gülay
Soyadı
Öztürk
İlk yumurtasını birkaç gün önce yapıp kırdı. Şu an üzerinde yattığı ikinci yumurtası. Eşi de besliyor ama arada çıkıyor yuvadan. Eşinin tüylerini falan kaşıyıp tekrar giriyor. Karışık yemin içindeki renkli kırıntıları ayırıp da veriyorum zaten bir türlü gözüm tutmadı o renkli kocaman şeyleri.. Mama tarifine bakayım,teşekkür ederim. Bir de kalamar kemiği var kafeste, yazmayı unutmuşum onu.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Yumurtayı kırması strestendir çok rahatsız etmeyin. Devamı gelir yumurtaların.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Konu biraz karışmış :))

Tek yumurta kızgınlık yumurtası olabilir bişey demiyorum. Zaten boştu. Ama her gün çiftleşen kuş neden kızgınlık yumurtası yapıyor ki ?

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Sadettin SESA' Alıntı:
Konu biraz karışmış :))

Tek yumurta kızgınlık yumurtası olabilir bişey demiyorum. Zaten boştu. Ama her gün çiftleşen kuş neden kızgınlık yumurtası yapıyor ki ?
Çiftleşme tam olarak gerçekleşmemiş olabilir, yada erkek kuşunuzda sorun olmuş olabilir, çiftleriniz de gen uyuşmazlığı olabilir. Sabredin biraz gözlemleyin.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Mahsun ECE' Alıntı:
Çiftleşme tam olarak gerçekleşmemiş olabilir, yada erkek kuşunuzda sorun olmuş olabilir, çiftleriniz de gen uyuşmazlığı olabilir. Sabredin biraz gözlemleyin.
+1 ve  iyi bir mama tarifi haftalık bakım kürü oluşturun sadece kuru yem ve suyla olacak iş değil... doğal yaşamalarında alamadıkları besini sizin oluşturdugunuz mama dan tamamlayacaklardır.. diğer  2 yumurtanın dolu oluşu döllenmenin tam oluşunun ispatıdır... ve  2  çiftinizinde ilk kuluckasıysa  durum normal... lakin kalsiyum desteğinide artırın... genetik olarak bakım durumu pek fazla etki etmez.. ve fazlada oynama yapmayınız