SADECE BUĞDAY YİYOR YARDIM EDİN :(

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
ARKADAŞLAR YENİ YAVRULARIM ÇIKTI ÇOK ŞÜKÜR AMA Bİ SORUNUM VAR. HAZIR MAMA OLARAK WİTTE MOLLEN NEMLİ MAMA KULLANIYORUM NORMALDE KENDİ HAZIRLADIĞIM MAMAYI VERİYORDUM O BİTİNCE WİTTE MOLLEN ALDIM DEĞİŞİKLİKTEN RAHATSIZ OLDULAR İLK ZAMANLAR YEMEDİLER İÇERİSİNDE YULAF VARDI ONU SEÇİP YİYORLAR.ŞİMDİDE YAVRULARIM ÇIKTI ÇİMLENMİŞ BUĞDAYLA KARIŞTIRMIŞTIM SADECE BUĞDAYI SEÇİP YİYORLAR MAMAYA DOKUNMUYORLAR BİLE NE YAPMAM LAZIM ACİL TARAFINDAN.TEŞEKKÜRLER.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
ıslak buğdayı kolay yedikleri için tercih ediyor olabilirler, ben daha önceleri çimlenmiş buğdayı direk mamaya ekliyordum ama buğdayı yedikleri için ishal oldular, şimdi ise çimlenmiş buğdayların uç kısmını tek tek kesip sadece uç kısımları mamaya ekliyorum, eğer bunu yapmak size zor geliyorsa mamayı buğday yerine havuçla nemlendirin, bu arada witte molen mamayı daha önce bende kullandım, kokusu diğer mamalara göre kötü olduğu için kuşlara yedirmekte baya zorlandım, forumdaki arkadaşlar her ne kadar kuşlara ekmek vb ürünler vermeyin dese de hazır mamanın kokusunu değiştirmek için 250 gr lık bebe bisküvisinden alıp, bir miktarını rondodan geçirerek ekleyebilirsiniz veya arı mama ya da pirinç unu mamaya ekleyebilirsiniz, şu anda cede mama kullanıyorum, kokusu çok güzel, biraz pahalı ama öneririm...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
sende o mamayı verme bekir
yumurtayı haşla rendele bisküve irmik pirinç unu ile karıştır ver
vermeden öncede arasına yem serpiştir.
endişe edecek bir durum yokki:)

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Mert AYDIN' Alıntı:
sende o mamayı verme bekir
yumurtayı haşla rendele bisküve irmik pirinç unu ile karıştır ver
vermeden öncede arasına yem serpiştir.
endişe edecek bir durum yokki:)
endişe etmiyorum da abi mama yemezse yavrulara ne kusacak ve yavrular ölecek diye korkuyorum :) abi bide yem katarsam sadece yemi yiyor buğday koysam buğdayı yiyor amaan ne bilem abi bakalım hayırlısı. bisküvi maması yapıp veriyorum mecbur yiycek :D

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Erol BASKAL' Alıntı:
haslanmis yumurta ve cimlendirilmis bugdaydanda vazgecme, sadece biskuvi ile olmaz
:) yook vazgeçmem zaten erol hocam yumurtayı her mamada veriyorum zaten ama buğdayı biraz seyrelticem yoksa sadece buğday vermiş oluyorum mamaya sokunmuyor yani.