SAĞLAM MAMA VE VİTAMİN ARIYORUM

selman22

Üyemiz
Adı
SELMAN
Soyadı
TAŞKIN
ARKADAŞLAR MALUM KIŞA GİRİYORUZ VE KUŞLARIMI BU SÜREÇTE DİRENÇSİZ BIRAKMAK İSTEMİYORUM DAL DARI V.S VAR AYRIYETTEN VİTAMİNLİ KUMUNDAN TUTUN ÖZEL GAGA TAŞINA KADAR . YEMLERİ KANARYA YEMİ KARIŞIK AZDA NİJER ATTIM. FAKAT GÜZEL MİNERALLİ KIZIŞTIRICI MAMA ARIYORUM VE SAĞLAM BİR VİTAMİN BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
kardeş sana tavsiyem ayyildiz kuşçusu yavuz abi sana yardımcı olur benide söylersen daha iyi ilgilenir seninle şimdiden bol bereketli üretimler

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
SELMAN KARDEŞ MAMA CEDE MAMAYI TAVSİYE EDERİM ALMAN MALI VİTAMİNDE BEN 500 ML KULLANIYORUM 30 ML SATILIYOR QUIKO COMBEX V 30 ML MÜKEMMEL VİTAMİN KOKU YAPMAZ ...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
daha evvel de olduğu gibi bu konuda da çok değişik yorumlar gelecektir. Benim tecrubelerim şöyle oldu. CeDe mama kullandım, birçok çiftim yavru katili oldu, bu da içinde bulunan avuç-avuç nijer tohumundan kaynaklandı. Anaçlar erken kızışıyor ve yavrular henüz tüyülenmeden yuvadan kovuluyor, ama henüz uçamadıkları için annenin gazabına uğruyor. Bu nedenle CeDe mamayı hiç tavsiye etmem, CeDe mama finch ve kanarya türü kuşlar için mükemmel ama muhabbet ve papağan besliyorsanız uzak durun derim. İçeriği CeDe benzeri birçok marka var, örneğin Orlux ve Quiko, ayni şekilde bol miktarda nijer tohumu içerirler. Bu yüzden şu an kullandığım DeliNature mamadan asla vazgeçmem, hem besin değeri çok yüksek hem de nijer neredeyse yok + birkaç ekstradan değişik tohumlar içeriyor + süper uygun fiyat. Buyurun buradan kendiniz bakın - http://www.elapet.com/product.php?id_product=44

Vitamin olarak birçok değişik vitaminler var, ve her üretici farklı markalar tercih ediyor. Ama malum ülkemizde üretilen vitaminler dana-deveye göre üretildiği için kafes kuşlarında kullanmak nekadar doğru bilinmez. Ben özellikle kafes kuşları için üretilen vitaminleri tercih ediyorum, en son bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce Alman Nekton firmasının vitaminlerini keşfettim ve denemek için bir miktar almanyada yaşayan dostlarımıza getirttim. Gayet kaliteli ve içerikleri mükemmel ayarlanmış vitaminleri var. Ben Nekton firmasının 2 değişik ürününü kullanıyorum - Nekton S ve Nekton BIO. İyi haber bu vitaminler artık ülkemize de ithal edilip satılması.

nekton s - http://www.mybestpetshop.com/nekton-vitamini-150g-p-763.html

nekton bio - http://www.mybestpetshop.com/nekton-p-1436.html

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Günay beyin düşüncelerine aynen katılıyorum.İçerisinde nijer vs oranı fazla olan mamalar muhabbetlerde sıkıntı yaratır.Özellikle E vitamini ve selenyum içeriği zengin ürünlerde kuşların çabuk kızışıp yavrualrını öldürmesine sebeb olur. FAkat kullanacağınız ürünler vitamin - mineral ve aminoasitler yönünden zengin olmalı. İhtiyaçları tam olarak karşılamalı. Ben muhabbet kuşu üretimimde 3 yıldır raff mama kullanıyorum çok memnunum.