Sağlıklı Beslenme-İyi Bakım

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Ark. yaklaşık 4-5 aydır tek yaşayan dişi yerli muhabbet kuşuna jumbo kırması erkek aldım... dişi 1 yaşında erkek 1-2 ay daha buyuk dışıden

Ben beslenmeleri için Normal kuru yem ve ballı krakeri elımle ufalayıp kuru yemle karıştırıp veyorum 1kg kuru yeme 350-400g ballı kraker karıştırıyrum bunun dışında sularına vıtamın damlatıyrum duzenlı olarakk

bunlar dışında duzenlı olarak yapabılecegım yapmarsan ıyı olur dediğiniz bır besın varmı yorumlarınızı beklıyrum usta kuşçularr

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Öncelikle ballı krakeri kesin ballı felan değil onlar kimyasal vitaminede fazla yüklenmeyin doğal yoldan meyve ve sebzelerle karşılayın vitamin ihtiyaçlarını kalamar kemiği kumunuda eksik etmezseniz haftada 1 2 mama verirseniz başkada yapmanız gereken bişey kalmaz güle güle besleyin

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Merhaba öncelikle yeni kuşunuz hayırlı olsun. Ballı yemleri biz üreticiler olarak kullanmıyor  ve önermiyoruz içerisinde bozulmasını önleyen kimsayallar kullanıldığı için hayvanın üreme organlarında tahribatlar yaratabiliyor. Yem dışında hazır mama yada sitemizde bulunan mama tariflerinden faydalanarak mama vermenizi öneririm 3 günde bir 1 mamalığa tepeleme 1 yemek kaşığı kadar. Vitaminide mamayla aynı günde vermeyin onuda 3-4 günde bir kullanın son olarakta kafesinde kuş kumu mineral blok gaga taşı gibi ürünleride eksik etmezseniz sindirim sistemi ve biylojisi açısından faydalı olacaktır.

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
BEN DIŞI KUŞU ALDIĞIMDA YAVRUYDU ALDIĞIMDAN BERİ HIÇ EKSIT ETMEDIM BUNUN ZARARINI GÖRURMUYUM KALAMAR GAGA TAŞI BUNLARI ZATEN KULLANIYRUM KUM KULLANMADIM HIÇ NASIL KULLANIYRUZ BILGI VERIRMISINIZ

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kumu bir yemliğe yada mamalığa koyun ihtiyaçları kadar yer onlar bittikçe yenilersiniz kafesten kumu eksik etrmeyin

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Sezgin ANIL' Alıntı:
Öncelikle ballı krakeri kesin ballı felan değil onlar kimyasal vitaminede fazla yüklenmeyin doğal yoldan meyve ve sebzelerle karşılayın vitamin ihtiyaçlarını kalamar kemiği kumunuda eksik etmezseniz haftada 1 2 mama verirseniz başkada yapmanız gereken bişey kalmaz güle güle besleyin

mardin

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YAKOMAZ
ballı kraker kimyasal olduğu için onu önermiyorlar mamaya gelince yavrusu olmayan çifte haftada 1 2 yeterli kumu ve kalamar kemiğini eksik etme yeterli vitamine gelince haftada 1 verirsen uygun olur fazla verirsen karaciğeri fazla yorarsın saygılarımla.

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Sezgin ANIL' Alıntı:

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Merhaba öncelikle yeni kuşunuz hayırlı olsun. Ballı yemleri biz üreticiler olarak kullanmıyor  ve önermiyoruz içerisinde bozulmasını önleyen kimsayallar kullanıldığı için hayvanın üreme organlarında tahribatlar yaratabiliyor. Yem dışında hazır mama yada sitemizde bulunan mama tariflerinden faydalanarak mama vermenizi öneririm 3 günde bir 1 mamalığa tepeleme 1 yemek kaşığı kadar. Vitaminide mamayla aynı günde vermeyin onuda 3-4 günde bir kullanın son olarakta kafesinde kuş kumu mineral blok gaga taşı gibi ürünleride eksik etmezseniz sindirim sistemi ve biylojisi açısından faydalı olacaktır.
Salih bey güzel bir sekilde açıklamı...

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
çok güzel çift hayırlı olsun yavrularınıda görürsünüz inşallah haftada 2 sefer mama verin haftada bir sefer marul verin en güzel vitamin doğal vitandir ben kuşlarıma vitamin kullanmıyorum vitamin ilaçlarınında bir faydası olacağını sanmıyorum kuş kumu ve kalamar kemiğini eksik etmeyin